Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 december 2011

Teologen tar strid

Newsmill skriver en teolog om Regeringen Reinfeldts kassa PR-sajt mot fördomar. Först är jag benägen att tycka denna man född i linslusens Vädur är lite för mycket av "me too" - han håller med om i allt tidigare kritiker sagt och lägger sedan till en lättviktig egen poäng. Det är att rida snålskjuts för att vara med i debatten.

Men sedan skärper jag mig och läser lite mer noga. Det är inte dumt det han säger, och hans eget horoskopet illustrerar t.ex. exakt följande:

Idén [på Regeringens kampanjsajt] utgår ifrån att det skull finnas en statisk svenskhet immun mot förändring. Det är i sig kanske den största myten av alla. Individer är idag kanske mer sammansatte än någonsin tidigare.

Människor från olika länder gifter sig med varandra och sätter barn till världen i ett tredje land. Barnen växer upp till individer med alla tänkbara möjligheter och betackar sig förmodligen att tillskrivas någon identitet av andra. Snarare kommer de sannolikt att välja identifikation efter vad som är bäst gångbart vid varje givet tillfälle.

Lokalisera det grasserande "syndrom" som beskriver just den moderna tidens sammansatta situation vad gäller blandad avkomma:

Visst talar han om patriarkala Stenbocken som här huserar en Mars som kastar sin turbulenta blick mot avkomman Väduren, vari händelsevis faderssymbolen Solen ligger! Det är Eld och Jord i konflikt, "egenmäktigheten".

Men man kan också läsa aspekten som att etnicitet (Jordelementet) felfördelar många barn (Väduren) så att de simpla Jordmänniskorna kastar onda ögat av blandraser. Jag förmodar att Eli Göndör (namnet låter isländskt - ganska häftigt faktiskt) har egen erfarenhet av världsmedborgarens våndor när han stöter på inavlad lokalbefolkning som knappt kan tänka en konstruktiv tanke längre.

Bortsett från den här störningen, som således har att göra med oförtjänta attacker från ytliga hackordningsmänniskor, är horoskopet nästan perfekt!

Sinnelaget med Venus förklarar teologistudierna. Primitiva och idioter förstår inte sublima ämnen, Venus måste vara viktig på himmelen för att individen ska kunna ta sig an ämnen som konst, filosofi eller religion. Den här Månen i Vattumannen är dessutom trefaldigt gynnad eftersom mannen tillhör den förnämliga årgången 58/59 när gränsdragaren Saturnus vilade i Skyttens, dvs Jupiters domän.

Och Jupiter har egenheten att den fyller upp hela luftrummet så långt som Saturnus - själens form - tillåter. Det blir lite av en oändlighetsrörelse här eftersom gränsdragaren själv växer med det sattviska Skytten under livets gång. Saturnus i Skytten är den enda placering som så att säga är "open ended", den okuvliga optimisten.

Teologen är välsignad genom ett sinne med Venus, dubbelt välsignad genom en ovanligt förutseende och öppen Saturnus och tredubbelt välsignad då också den senares disponent Jupiter står i ett passande tecken, venusianska Vågen.

MELLAN SIG BILDAR DESSA TRE - VENUS, SATURNUS, JUPITER - EN TRIPPELSIDIG RECEPTION.

Den är så extrem att jag inte ens har antecknat den bland de indiska aspekterna (den nämns inte ens i litteraturen) och bara några få gånger tidigare noterat det intrikata spelet mellan tre planeter som alla välkomnar varandra.

Rasism, negativitet och inskränkthet är OMÖJLIG när man föds under så här gynnsamma stjärnor. Med psyket (Månen) involverat i en så kreativ anda, finns det ingen möjlighet att tolka Mars attack mot Solen som en dominant indikation. Istället för "egenmäktighet" (diktatorskomplex) får vi "egen makt", en duglig och kapabel människa som övervinner hinder där de uppstår. 

Det var lite av en uppenbarelse att hitta Eld i låsning mot Jord (eller vice versa) så överrepresenterad bland Nobelpristagarna i fysik. Jag hade dessförinnan mest associerat blockeringen mellan elementen med våldsverkare eller idrottsmän - ett område där våldet är legitimerat (boxning) eller kanaliserat längsmed harmlösa sysslor: hoppa över en ribba eller kasta ett spjut eller störta sig nerför en slalombacke. 

Men mer avancerade själar verkar alltså på Jord/Eld-blockeringen ur ett högre perspektiv. Här t.ex. en teolog som står stadigt i den supralunära verkligheten och blickar ner på småaktighet (Jord/Eld-konflikten).

Solen opposit Jupiter är ju också en klassiker: hög intelligens och Jupiter som teologins, religionens och filosofins signifikator!

Att samma förnämliga axel är inlindad i de onda månnoderna kan ju se misstänkt ut, men återigen menar jag att det är sinnelaget (Månen) som har full kontroll och att problemen med Solen ligger mer i de objektiva hinder som möter på livsvägen (invandrarfientlighet) än i den egna personen. 

Jämför med mördaren och invandrarhataren Anders Breivik som istället hade sin Måne (sitt psyke) fullständigt manglad av sjuklighet! Där såg men myckenhet av Eld/Luft i meningen verklighetsfrämmande extremist. Här ser vi samma dominans av Eld/Luft som de ser ut när det är som bäst.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Göndör är ett ungerskt namn. Skulle gissa på att hans föräldrar (eller åtminstone fadern) kom hit som flyktingar -56, efter upproret där.

Jag kan f ö berätta att du och Sturmark faktiskt båda instämmer i det han skriver! (Han har skrivit ett par kommentarer.)Måste vara ett konststycke att skriva en sådan artikel.:-)
S

Seaward sa...

Ah! Ungern, en kulturnation! Vi hade en mästerlig violinist ingift i släkten. Också flykting från Ungern vid denna tid. En extremt intelligent man (nu avliden).

Ja, jag har inte ändrat mig, så det måste vara Sturmark som börjat bli klokare! :-)