Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 december 2011

Sveriges horoskop & mordet på statsminister Olof Palme

I en nättidning hittar jag en länk till en historisk resumé skriven på lite slarvig svenska. Men svepande i penseldragen som den är, fångar den ändå många intressanta saker i den västvärd vi vuxit upp i. 

Inte minst placeras mordet på svenska socialdemokratiska statsministern Olof Palme (1986) i ett globalt perspektiv. Man tycker sig i presentationen riktigt se de (onda) krafter som står våra samhällen och dikterar massornas tankemönster:

http://www.redjustice.net/?p=5045

Och vem som noga studerat följande kompositbild av Sveriges nationalhoroskop och natten för mordet på statsminister Olof Palme kan längre tro på teorin om "en ensam galning"?


Parallellismen mellan kartorna skriker politiskt mord för att driva Sverige åt högervärderingar - läs länken ovan! 

I andra kulturer tajmar man alltid attentat och liknande för att t.o.m. symboliskt markera avsändaren eller uppsåtet. Bara i Sverige är individerna dummare än kor och ser inte det som är skrivet i öppen dager.

Varför ingen i Sverige har upptäckt detta tidigare kan också bero på det enkla skälet att VÄSTERLÄNDSK ASTROLOGI INTE FUNGERAR. Med den sideriska zodiaken (alltjämt i bruk i Indien) ser vi genast rätt symboler vaknar till liv igen.

Vi har Vattumannen: Sveriges födelsetecken och en symbol för det goda samhällsprojektet med individuella intelligenser: luftblå tänkande medborgare som arbetar för en gemensam sak. 

Inga individualistiska egon som profiterar på andras sjukdom eller svårigheter - detta är det GODA samhället! Den som inte förmår tänka dessa tankar och inte förmår se den Goda Planen tillhör tyvärr själv Ondskan, den transpersonella Djävulska kraften, Splittraren! Satan har ganska många i sitt välde och dessa driver alltid en kamp mot Godheten.

Herakleitos och antikens greker talade om Hatet och Kärleken som universums två fundamentala principer - i olika skepnader genomsyrar de hela vår verklighet. Idag talar t.ex. astronomerna om big bang och en teoretisk kraft som motverkar gravitationen och får allt att expandera bortåt/utåt från startpunkten.

Men detta är inget nytt; redan de gamla indierna hade exakt samma kosmologiska bild! Vem nämner det när det är dags för Nobelprisutdelning? Människan är en egoistisk dåre som själv vill ha all ära istället för att inse att Vattumannen ÄR Sanningen och att vi alltid levt inom detta kosmiska krus och att alla idéer redan finns här, då som nu.

(I det gamla Babylon hette Vattumannen "The Pitcher" - fokus på den kosmiska bägaren, det kosmiska rummet och på etervågorna i detta! Människan som bar kruset tillkom senare och denne bärare kallas i indisk filosofi Purusha och i judisk kosmologi Adam Kadmon. Platon döpte honom till Demiurgen, världsskaparen.)

I komposithoroskopet syns tydligt Skorpionen i dess arketypiska roll som Döden eller Mördaren och den bär på båda de onda planeterna: Mars och Saturnus. 

Det svarta hatet som alltid kommer från detta tecken är här intensifierat och det riktar sig i en attack mot LEJONET (Olof Palme) - den inspirerande ledaren för detta intelligenta och utopiska kollektivsamhälle. (Notera hur även ett intellektuellt kollektiv/Vattumannen måste ha en fokuspunkt i en central röst - detta är Lejonet/konungen etc.)

Svenskarna hade realiserat en god samhällsmodell, men det fanns Ondska i världen som inte ville att detta skulle fortgå. Och ...hm...hm...hm...riktade in sig på Ledaren. 

Saturnus - Liemannen - kan i indisk astrolog kasta en 270-gradersaspekt och planeten träffar hela zodiaktecknet och inte enbart eventuella planeter i det. Här härbärgerar Saturnus också det omoraliska våldet från Mars som den sugit in i sig själv.

Den som känner sina fyra element ser också på den nivån vad som pågår. På Jamaika - en våldshärjad ö med en kult av vapen - varnade på 1970-talet reggaesångaren Johnny Clarke beväpnade gatuligister från att försöka "Cold I Up", dvs kyla ner eller fimpa honom. 

Men det är just det vi ser hända i den yttre kretsen för skottet mot Olof Palme - hatiska Skorpionens kalla vatten är ännu kallare av frigida Saturnus närvaro och den hetta som eldiga Mars nu skulle kunna ge är effektivt omhändertagen av den kyligt planerande Saturnus. Detta monstruösa Vatten släcker nu livslågan hos Lejonet/Ledaren...

Mordet på en av världens mest inspirerande ledare (åtminstone för de fattiga länderna i Sydamerika) tycks definitivt ha ägt rum inom ramen för den nya högermentalitet som sedan marknadsliberalismen rullades ut över världen (se American Gigolo 1980). Och när Kapitalet vill något, då är beställningsmord inget som förstör nattsömnen.

Det finns människor med så mycket Ondska (en ontologisk kvalitet och inte en isolerat mänsklig läggning - t.o.m. svenska finansministern Anders Borg, tydligen numera religiös enligt intervju i DN nyligen, betonar detta.

Astrologin ser direkt dessa själens obearbetade regioner! En helt annan sak är att de flesta döljer sina sanna naturer eftersom samhället har metoder att upprätthålla lag och ordning.

*****

Jag mötte Olof Palme i en dröm cirka en månad efter mordet på Sveavägen. I symboliska former indikerades att vapen- eller militära intressen låg bakom mordet. (Krigsflygplan flög förbi min och Palmes mötesplats och han pekade finger mot flygplanen.)


Till jämförelse


Christer Pettersson - "den ensamma galne mördaren" (senare frikänd) - harmonierar inte alls på något övertygande sätt med mordhoroskopet.




1 kommentar:

nettis_henning sa...

Ja en del kan väl stämma men Palmemordet är mer komplicerat än vad folk förstår.