Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 december 2011

Statsministerns gränslösa kärlek

Är statsministern bipolär? Eller har han börjat tappa bort sig i sin moderata ideologi, som logiskt sett faktiskt inte går ihop? Man kan inte både vilja ha kakan och äta den. 

När Reinfeldt är cynisk socialdarwinist - som vill att de bäst utrustade ska överleva och tjäna gott på det medan de svagaste ges allt mindre resurser så att de till sist blir utslaget trälande i någon Fas 3-förvaring på existensminimum från morgon till kväll - då känner man igen den här underliga människan.

Men när han i nästa andetag säger sig måna om kvinnor, då ringer alla varningsklockor för bullshit. Man kan inte både håna människor och se till deras bästa! Var dig själv Reinfeldt, och renodla ditt inre tankeliv!


DN 2010-12-23
SvD 2011-12-19

*****

Rensveldts jultal 2011 (SvD) dubbelexponerat ovan/utanpå hans födelsehoroskop:



Dagen för jultalet passerar händelsevis Månen (psyket) Jungfruns tecken, enligt de äldsta traditionerna definierad som "den oskyddade" (stjärnan Spica). Är det månne så att vi här ser att Reinfeldt inte är herre ens över sitt eget psyke utan faktiskt radiostyrd från de onda makterna därovan? 

Det skulle i så fall göra honom till den värsta politiker ett folk kunde välja. Enligt den politiska filosofen Platon MÅSTE folkets ledare stå ovanför de astrologiska krafterna, dvs. ha odlad att så starkt förnuft att det inte undermineras av den själviska sidan som kommer krypande genom det biologiska substratet.

Nu var troligen talet skrivet i förväg av den propagandaminister Reinfeldt tagit in i regeringen för hela svenska folkets skattepengar för att hjälpa honom personligen begå så få misstag som möjligt och därmed bättre säkra sin egen makt för evärdliga tider (en Satans Plan !!!). 

Men att detta tomma pladder om att säkra kvinnor i den djungel till marknadskapitalistiskt samhälle som den här schizofrena mannen i nästa andetag framskapar steg för steg, att dessa tomma ord dyker upp under den sårbara Månen i Jungfrun, har naturligtvis med den kosmiska planen att göra. Reinfeldt ÄR bara en liten kugge i ett större maskineri och Universum arbetar just nu på att avslöja falsariet (m).

*****

Månen i skyn återklingar således av Reinfeldts kallt kalkylerande Jungfrupersona (den som alltid upplever sig sårbar och oskyddad blir en ränksmidare - därav Mån-Jungfruns märkbara dominans bland invandrarhatare, moderata politiker samt straffade brottslingar).

Den sluga Merkurius själv (Jungfruns härskare) står EXAKT i väster när Reinfeldt tar till orda, och kommunikationens (jultalet!) planet är typiskt nog inhöljd i överdriftens Drakhuvud (norra månnoden). Antingen kan man läsa detta som att det är en kommunikativ åtgärd som får stor spridning (Drakhuvudet är demonen i dess äregiriga fas) eller som, vilket ibland sker, det vilar något förvridet eller osunt över denna Merkurius-kommuniké.

Överfört på Reinfeldts födelsehoroskop ser vi hur talet (Merkurius) faller i hans tredje hus för kommunikation. Jo då, jag blir allt säkrare på att detta är hans alldeles genuina födelsetid, uppsnappad på trovärdiga astrosajten stjärnrummet (om jag minns rätt) innan den gömde sin samling svenska kändishoroskop bakom låsta dörrar.

Man kan också notera att Reinfeldts medfödda Merkurius faktiskt står tillsammans med en kvinnoplanet (Venus) i tecknet för de slagna och utstötta, eller de som är instängda i olika vårdinrättningar (dårhus, sjukhus, fängelser, kloster, skyddat/anonymt boende/kvinnohus, med mera).

Det skulle kunna ge intrycket att statsministern faktiskt känner för dessa svaga kvinnor - alltmedan hans socialförsäkringsminister Ulf Kristersson lurade till sig en lägenhet av Ersta Diakoni som var öronmärkt för just utsatta kvinnor!

Det själva faktum att jag påminde om bedragaren Kristersson bara fem dagar innan statsministerns tal skulle t.o.m. kunna inge misstanken att Moderaternas (=regeringen) PR-maskineri är djävulskt - det suger upp allt som sägs i medierna (inklusive de sociala) och arbetar som Fan själv, suger upp, neutraliserar och kastar ut bakvända budskap till folket! 

Regeringen Reinfeldt, uppbackad av "pr-geniet" Schlingmann, är alltså bara en veritabel floskelmaskin som ingen borde lita på längre. Ändå sker så. Ett underbetyg för svenskarna.


Inga kommentarer: