Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 december 2011

Shibsteds svenska vd




Intressant att titta på en försigkommen ung svensk i parisisk internatskola som tidigt gjorde svenska skoltidningar och sedan fortsatt av bara farten. Rätt familjeförbindelser gör allt.

Jag nämner just skoltidningen (från Wikipedias korta artikel) eftersom medie- och journalisttecknet Tvillingarna är så uppenbart drivande i det här horoskopet. Det och girighetens Vattenelementet.

Det och den oheliga associationen mellan intellektualitet och girighet (Luft och Vatten). Slutresultatet blir ett horoskop som i allt väsentligt ger samma vibbar som det skandalösa Murdoch-imperiet.

Bara så vi vet var manipulatörerna placerat sig. Tro INGET som Aftonbladet, en till 91% Schibsted-ägd tidning skriver. Propagandan mot socialdemokratin är massiv i den tidningen. 

Grünthal hade troligen fortsatt flyga under min radar som en mörkervarelse horoskopet antyder att han är, om det inte vore för att han i DN uttalar sig om nerlägggningen av ekonomitidningen E24, i mina ögon en utmärkt publikation, i synnerhet som jag läst många bra artiklar om omoral och skumrask i näringslivet där. Men nu tar Grünthal och flyttar in sina intressen i "partilojala" Svenska Dagbladet istället, en tidning som på senare år börjat se ut som ett löjeväckande reklamblad för Svenskt Näringsliv med bara pengar, pengar, pengar över hela förstasidan.

Och händelsevis har svenskarna i rekordtakt blivit så banala. Sverige är på väg mot den mänskliga avgrunden och det är företagare som Raoul Grünthal, vars enda intresse är att kapitalisera på folkets okunskap som kommer att hjälpa västerlandet över dess väntande ättestupa.

*****

Jämför Grünthals horoskop med kartorna för

James Murdoch, ("News Corp - dubbelspel som affärside?")
Rupert Murdoch ("Mer skumrask från tidningsträsket")

Och naturligtvis den här beska sanningen i engelska Guardian: 
Britain's press are fighting a class war, defending the elite they belong to


Tekniska kommentarer till horoskopet:

Mars disponerar den fallna Mån-Skorpionen från korruptionens åttonde hus enligt Chandra lagna-metoden. Luft-Mars i Vattenhus disponerande Månen ger flera indikationer om dissociation, desinformation eller en manipulativ mentalitet. Den fungerar inom konsten men är oftast ett tecken på moralisk härdsmälta när man hittar den bland företagare.

Sol och Måne båda i Vatten stämmer med bloggens fynd av missbrukarpersonligheten. När de blir absolutister (jag har några sådana fall!), då drar de iväg i någon annan riktning istället. Otillfredsställelsen tycks vara den vegetativa själens lott. Det är här ingen solid existens står att finna enligt filosofen Platon, bara ett knippe djuriska sinnesretningar som ständigt ropar på tillfredsställelse. Därför blir låga själar ofta rovkapitalister. De som har tillräcklig intelligens för att gå i land med det.

Det är mycket möjligt att de här själarna återföds som i djurriket eftersom det är där merparten av deras disposition hör hemma. Detta är ett stort frågetecken inom själavandringsläran och jag håller det inte alls uteslutet att en kort mellanlandning i något brutalt djurrike kan vara den lärdom verkligt urspårade själar behöver. När de sedan återvänder till en människokropp kommer de att hysa avsky mot naturens girighet (och deras horoskop troligen inte innehålla så stört Vatten som i Raoul Grünthals fall).


Inga kommentarer: