Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 december 2011

Sadomasochister väljer Reinfeldt

Varning! Detta inlägg kan innehålla nidbilder! Dock: Ingen rök utan eld. De 2.000 orden inkluderar en bonusspaning där en skrämmande astroparallell uppdagas som åter bekräftar att ödet tycks pytsas ut slevvis - alla länder drabbas av samma himmel. Vissa själar plockar upp "förbannelsen", eller harmonierar med den...

*****

Anne-Marie Pålsson, f.d. moderat riksdagsman, avslöjade under uppseendeväckande former hur vår tårögde statsminister, med all sin empati för slagna kvinnor i de svenska hemmen likväl själv är en riktig djävul i sitt dagliga hem, arbetsplatsen Riksdagen.

I en radiointervju nyligen försökte tydligen Reinfeldt blanda bort korten (som vanligt) genom struntprat som han räknar med ska vilseleda de tanklösa lyssnare - hans målgrupp - som nöjer sig med att höra en behagligt brummande röst ur radioapparaten. 

(Jag har märkt att många människor egentligen inte lyssnar överhuvudtaget, det är som om deras intelligens går på sparlåga. De hör ord talas och registrerar dem som de åsikter de är, utan att ha filtrerat dem genom sitt perspektivseendet. De saknar intellektuell resonansbotten.)

Pålsson ger Reinfeldt effektivt svar på tal på Newsmill, men innan jag ens läst artikeln klart ser jag en tidigare röst i debatten om partipiskan, en statsvetare som jag utgår från själv är moderat. Ingen annan skulle i den här kontexten stå upp till partipiskans försvar - inte under de former Pålsson beskrivit dess bruk i Fredrik Reinfeldts händer! 

Och nu söker han i jultalet ställa sig in bland slagna kvinnor efter Pålssons avhopp och graverande avslöjande om hans sanna natur! Ser ni hur fasansfullt Moderaterna och Fredrik Reinfeldt själv bygger upp lögnbilder i medierna? Hela tiden! Det är som om de sitter och lusläser alla tidningar och sociala medier för att parasitera på varje tillgänglig trend. 

Är det inte så man brukar beskriva en sociopat? Att han bara spelar ett intrigant spel med sina omgivningar?

Den som kan astrologins knivskarpa symboler (principer) ser hur Reinfeldts i jultalet troligen hoppades neutralisera just bilden av honom själv som en översittare och fan i slutna rum! Moderaterna stinker verkligen.

Nyfiket söker jag nu nybakade statsvetaren Katarina Barrling Hermanssons födelsedag, förvissad om i hennes födelsehoroskop hitta den typiska sadomasochisten - en sjukligt undergiven människotyp som tycker om Mussolinis och "starka" män som kan bestämma var skåpet ska stå åt en själv. Jag menar, blotta hennes studieämne i livet, statskunskap, handlar ytterst om makt.



Astrologin är sannerligen inget skämt! Genast hittar vi ett "extremt" horoskop i anslutning till frågan om våldsverkarens eller den hårda tuktarens instrument piskan.

Var har vi nu sett överskottet av lidandets eller lidelsens kvalitet Rajas tidigare? I många tidigare horoskop tillhöriga extremister på känslosidan!

Men jag skulle framför allt vilja påminna om den sadistiska kvinnopiskaren markis de Sade!


Kartorna är inte direkt jämförbara eftersom de Sade har en känd födelsetid som ger Vågen stigande i öster. Men poängen är att detta ger de rajasiska tecknen högre prioritet då de hamnar i hörnhusen. Och därmed är vi direkt vid det äldre inlägget om den mentalt perverterade fransmannen. Saturnus hårdhet riktad mot Venus/Kvinnor i sårbara kvinnotecknet Kräftan. Och så en frenetisk Mars i våldets tecken Väduren som kastar Eld över kvinnan eller folkmängden (Kräftan) som för att släcka ut hennes egenart. Partipiskan!

Det ser inte helt friskt ut på statsvetarens födelsehimmel. Solen i Vågen är alltid en garanti för att individen försöker nå en insikt om harmoni och rättvisa i detta liv. Soltecknet är inte personligt men indikerar "den inre människan" som söker förverkliga sig. Vågen är ett slags "mission statement".

Tyvärr är Solen fallen i Vågen. Om inte andra budskap hjälper upp det här innebär det en svag natur som fungerar bäst i ett arbetslag. Inte för inte är frågan om kooperation viktig i detta partnerskapets tecken! Det är just när Solen tappar sin känsla av att vara enväldig som den börjar fatta värdet av samarbete och rättvisa.

Men Sol-Vågen har det svårare än kanske alla andra solplaceringar, för dess disponent Venus ligger med få undantag antingen i föregående Jungfrun, hemma i härskarläge i Vågen, eller i nästa tecken, Skorpionen. Och både det före och efter hemmaläget är platser där Venus mår dåligt! Statsvetaren har den allra sämsta placeringen, Venus fallen i Jungfrun. Den var visserligen underrepresenterad i 120 homosexuella horoskop, men det är väl också typiskt: homokärlek är också en form av "Venus", och inte ens där finns hon med, den separatistiska Jungfrun som fruktar steget in i fullt samarbete med andra (Vågen)! 

Uppsnappade i dagarna fallet med den nu 39-åriga kvinnan med Månen i Jungfruns 30 och sista grad som lät sig impregneras av en tillfällig förbindelse för att ENSAM OCH FÖR SIG SJÄLV fostra det barn hon nu bär på. Hela hennes liv har bestått av "one night stands" eller korta förbindelser som hon backat ur. Detta mönster är helt i linje med Jungfruns privatism. (Svåra problem i sjunde partnerhuset ska tilläggas, det är sällan enbart en Måne i Jungfrun som vållar ett så här extremt egocentriskt liv.)

Venus vill dock gott och hos statsvetaren kombinerar sig balansförmågan (det som nu återstår efter Venus fall ner i privatism) med välviljans och framgångens Jupiter. Tyvärr är också Jupiter suboptimal i Jungfrun, den tekniska termen här är "detriment" (skadad). I privatistiska Jungfrun är Jupiter långt från sitt hemmaläge i Fiskarna där önskan föds att rena sig från den lort det privatistiska livet dragit in i själen. Fiskarna är zodiakens kulmen där själen tvår sig ren från sina synder. Kristendomen övertog en dopritual från judarna för att illustrera om inte själens befrielse så åtminstone hoppet om en sådan!

Nu läser jag kombinationen som att Jupiter inte alls gynnar Venus i hennes tvåsamhetssträvanden, inte i ensamhetens tecken. Istället får Jupiter den privatistiska strävan att svälla upp enormt. Vi har en superfallen Venus här!

Men det är bara början. Året ser också gränsdragaren Saturnus falla ner i subjektivistisk diktatur. Bevare oss från politiker som har envåldshärskaren i tunnelseendets (egoperspektivets) tecken! Den fallna Saturnus opponerar därtill den solära Intelligensen i Vågen så att vi, den fallna Venus inräknad, har en helt sjuk själ som inte alls tror på demokrati! Jag upprepar: kvinnan är ytterst pessimistisk till människor i samråd!

Och detta sorgliga omen upprepas ännu en gång, men nu nere i den materialistiska (verkliga) världen, nere i lergröten: Nu är det oppositionen mellan dominerande patriarktecknet Stenbocken och undersätsiga Kräftan (kvinnor och folket) som indikerar att hon faktiskt föredrar en bestialisk krigare (Mars) på den patriarkala tronen. Och Månen hemma i Kräftan är den rena sinnebilden för en kvinna som vet sin plats!

Den här statsvetaren, som av allt att döma kommer från det en gång nazitäta Uppsala, där rasbiologi och över- och underlägsna människoraser studerades, har alltjämt tydligen den här traktens förbannelse cirkulerande i sitt blodomlopp. 

Ett horoskop att lägga i samma hög som de tyska namnen Reinfeldt, Borg och Schlingmann.

Här är människorna som förgiftar Sverige, drar ner landet i ovärdiga tankemönster. Sveriges nationalhoroskop visar dock Vågen i öster (enligt mitt antagande) och en rätt neutralt placerad Venus i Stenbocken. Svenskarna vet därmed i genomsnitt betydligt mer om lagarbete än den här kvinnan. Hon kompenserar sin själs kunskapsluckor genom att välja, typiskt nog, maktens strukturer. 

Det hon borde ha gjort med sitt liv skulle ha varit att gå ut bland folk och lära sig att bli "vanlig". På så sätt hade hon sluppit dras med den försmädliga Newsmill-rubriken som lovsjunger piskan! Det är bara hennes sociala inkompetens och kanske nedlåtande syn på "folk" som får henne att identifiera sig med hårdheten. Här spelar Mars i Stenbocken en nyckelroll i oppositionen till hennes kräftiga sinnelag, för Månen i Kräftan viker sig direkt inför överheten. Den har den instinkten.

*****

Missa heller inte att det här så att säga är Fredrik Reinfeldts hemliga beundrarinna! 

Pisk-Fredde: Jungfruascendent
Statsvetaren: Venus i Jungfrun

Pisk-Fredde: Solen i Kräftan
Statsvetaren: Månen i Kräftan

Pisk-Fredde: Månen i Vågen
Statsvetaren: Solen i Vågen

Pisk-Fredde: Venus i Lejonet
Statsvetaren: Lejonet under attack från Mars piska

Det är sällan man ser en så perfekt partnermatch. Om det inte vore för att statsvetarens horoskop är så extremt privatistiskt och undflyende när det gäller nära relationer.

*****
 
Bonusspaning.




Jag söker bland 5.700 horoskop efter andra Vågar som föddes när Solens disponent var sänkt i Jungfrun och där Jupiter spann på temat "framgång för den enskilda individ" (den som håller i piskan) - en ganska rejäl kortslutning av Vågens sanna innebörd.

En bekräftelse på vilken andas barn detta är, ges av Clas-Henrik Julander, född dagen efter samma år och vd:n för Pan som sysslar med datoriserade börsklipp. Titta en gång till på den fallna Venus och den skadade förmögenhetsplaneten Jupiter i profitörens Kräfta! Ur detta perspektiv torde ändå statsvetaren ha gjort så gott hon kunde av den bedrövliga hand ödet gav henne i den här omgången.

Ruskigare - och närmare markis de Sade - blir det att hitta Marc Dutroux i samma grupp. Pedofilen som kidnappade flickor, plågade och dödade dem i sin källare. Med tanke på hur lik han är DN:s småborgerliga litteraturkritiker Björn Wiman är det nog tur att astrologin inte gör några explicit "rasbiologiska" utfästelser. Men man undrar just vad hade blivit av Wiman, givet bara en något annorlunda uppväxtmiljö...

OBS. Samma dag, månad och år som den vidrige Dutroux föds i Sverige fd generalmajor Tony Stigsson som anmäldes för våldtäkt och misshandel av sin fru. Han förlorade ledarskapet för Brottningsförbundet sedan hans involvering i våldsbenäget homo gruppsex uppdagats. Så här beskrevs Stigsson innan hans verkliga natur uppdagades. Så den officiella bilden kan ljuga om en människas natur!

Andra notabla träffar vid sökningen är nazisten Joseph Goebbels! Och med det inlägget från den 23 oktober 2010 har vi nått ett fullt varv. För det var där någonstans jag, politiskt helt naiv, började tänka till och undra vilken regering svenskarna för andra valet i rad föredragit.

Det var där alla fördämningar brast och en serie fascinerande fynd visade att zodiakens DOLDA brottsling tycks vara Jungfrun. Att soltecknen Väduren och Oxen klantar sig och åker dit är enkelt att förstå. Den ena överilad och aggressiv och den andra extremt monetär och äganderättsfixerad.

Men var fanns manschettbrottslingarna, de där vars kriminalitet bäst kunde studeras i utstuderat vinklade tankemönster och världsbilder? Mån-Jungfruns kriminalitet kunde nu associeras till dominansen av detta sinnelag även bland moderata politiker, nazister och simpla främlingshatare.

Här är då den tänkande brottslingen som maskerar sin grundläggande egoism bakom rationella själ, ekonomiskt struntprat med mera. Den djupt egoistiske måste ha en inbillad fiende att hävda sitt eget mot.

Dock ska man inte glömma att även stickprovet på 50+ socialdemokratiska politiker rymde många Mån-Jungfrur, men antalet nådde inte riktigt kriteriet för statistisk signifikans. Naturligtvis finns det många i politiken som oavsett partifärg egentligen bara för en kamp för sig själva. Antingen för att åka snålskjuts på en god fördelningspolitik för att förbättra sin egen status, eller, som för moderaterna, att predika uttalad egoism för att slippa bidra till det gemensamma goda (fungerande tåg, rena gator, torra kissblöjor åt de gamla som en gång byggde upp det välfärdsland detta var innan Moderaterna började haverera allt.)

Kort sagt, mänskligheten som art utmärks av att flertalet ännu är primitiva egoister, och att genuina idealister i varje generation bara är en minoritet. Därför kommer den här planeten alltid att vara helvetet för flertalet (med mindre en global katastrof kraftfullt reducerar mänskligheten).

Flertalet, som skor sig på andras nöd (köper billiga varor som barnarbetskraft i Sydostasien tillverkat), flyttas i nästkommande liv ner i fattigdom själva (vi talar hela populationer som "nergraderas"). De får så arbeta sig upp mot inflytande och välstånd genom ett väl utfört liv, för att på nästa varv kanske hamna i en bättre social miljö. Infekteras de då återigen av sin den arrogans och egoism som alltid tycks följa de välmående samhällsklasserna, då faller själen ännu en gång!

Och så går havets dyningar för dem som fastnat i den västerländska kulturkretsen och inte lyckas genomskåda mekanismerna. Jag noterar hur medelklassen är de sämsta människorna; i den översta eliten är mönstret tydligare att folk donerar eller testamenterar gigantiska summor till forskning och välgörande ändamål. Medelklassen är bara som underklassen fast fulare. De har nu pengar så det räcker och blir över, men bär ännu patraskets mentalitet! Se på Fredrik Reinfeldt. En typisk själ som ännu inte hittat Vägen.

Inga kommentarer: