Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 december 2011

(S) partistyrelse - ett återbesök

Jag hamnar på Johan Westerholms (s)-blogg "Mitt i steget" och läser följande:

Vi skriver idag den 18 december 2011 och jag kan konstatera torrt att inte något partidistrikt har något som kommer i närheten av en medborgardialog värd namnet. Partiet är fortfarande slutet mot både medlemmar och medborgare i dessa distrikt [Mälardalen?] ...  Jag kommer, om jag blir vald som ombud till distriktskongressen, hålla styrelsen som kollektiv ansvariga för denna oförmåga. (källa)

Socialdemokratins interna maktkamp, som lett till att de varken kommunicerar verkligheten om Reinfeldts de-humaniserade egopolitik eller sitt motgift, är graverande. Inte en artikel om (s) utom då negativa under hela hösten. Svagt tycker jag mig minnas att Mona Sahlins (s) var lika mustysta under monstrets första mandatperiod så det kan ha att göra med ägarförhållandena bakom landets stora tidningar också.

Men det ligger något i Westerholms kritik mot (s)-styrelsen och plötsligt kommer jag att tänka på de båda stickprov på partiet jag tagit, först det på femtiotalet politiker som jag lite godtyckligt sparat ner, vartefter deras namn dykt upp i något sammanhang, och dels då partistyrelsen.

Partistyrelsens fördelning
på de fyra elementen


Solen Månen
ELD 7 7
LUFT 5 7
VATTEN 10 4
JORD 3 7

(25 av 26 medlemmar; hittade inte data för den sista.)

Enkelt uttryckt - och det här gäller inte de individer som är födda under ett eller annat tecken utan ledningen som kollektiv entitet - LÄGG NER.

Det går inte att driva socialdemokratisk politik med ELD och VATTEN i öppet krig på den pådrivande solära sidan. Sorgens element Vatten måste bort. Den hämmar visionen totalt! Till Vatten-Solarna hör t.ex. en politiker som skor sig enormt på sin position, detta girighetens element (som avundas den varma Elden) har inte med socialdemokratiska ideal att göra.

Socialdemokratin beskrivs bäst av det sinnelag (Månen) som dominerade med fyra placeringar: Eldiga Skytten. Här är revolutionären, den som vill allas bästa, inte det fega och instinktsdrivna Vattenelementet som bara ser till sitt.

Jag arbetade under några år i ett av Sveriges då största IT-företag. Företagsandan var ypperlig och jag tog vid ett tillfälle ett stickprov på min arbetsgrupp. I den spatiösa kontorslokalen stod borden arrangerade i stjärnform i grupper om 5 eller 6, minns inte exakt.

Vad jag minns var att jag vid granskning häpet upptäckte att alla vid den grupp där jag satt var födda i Vågens tecken. Här kan man tala om perfekt synergi och en bas för att skapa storverk. Ingen destruktiv kamp mellan elementens ibland radikalt olika vision.

Det här var innan jag upptäckte den sideriska zodiaken och med detta mer exakta instrument skulle gruppen mer än troligt ha fördelat sig på Jungfrun och Vågen. Men intressant nog är dessa två tecken så pass lika varandra att de fungerar väl. Skorpioner och Vågar hade t.ex. inte alls fungerat lika väl som grupp.

Det själviska och alltför protektionistiska Vattnet frigörs bara i den mån högre ambitionsnivåer aviseras i horoskopet, men här talar vi som sagt inte om enskilda individer utan om en partistyrelse som saknar övertygande typ-karaktäristik.

För även om individer rekommenderas att ha en jämn fördelning på de fyra elementen gör dessa sällan något intryck i historien. Det är extremisterna som antingen förstör sin samtid (Reinfeldt) eller också för den framåt mot något nytt och bättre.

*****

Nota bene. Reinfeldts extremism består i hans totala brist på kvaliteter. Det är dumsvensken personifierad. Jag trodde representativ demokrati handlade om att välja ut den bäste bland ens jämlikar och sedan politikerna tackar för visat förtroende genom att föra en politik på bästa vis gagnade alla medborgare.

Inte så i Sverige där egoismen sitter som en kronisk förstoppning i folksjälen. Så fort majoriteten fått det drägligt röstar de för det som ska gynna eller konservera dem själva i deras position. Helt utan att koppla på mer än reptilhjärnan innan de tar sina beslut.

Så kom t.ex. MP att på rekordtid svika allas förväntningar om att vara ett parti för dem som söker ett rättvist samhälle. MP blir bara en alternativ till moderaterna för det cityboende konsumtionssvinet som vill ha lite mer grönt i sin närmiljö och kanske nya sätt att avhysa slödder från de egna kvarteren - en remarkabel urholkning av begreppet miljö!

http://www.fjardeinternationalen.se/blog/2011/12/15/haxmastarens-giftiga-brygd/

Ny opinionsmätning visar fortsatt skakigt för (s) : Expressen, SvD 

Inga kommentarer: