Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 december 2011

Reinfeldt kör "vi mot dom"-argumentet!



Nej, det är ingen bra människa svenska folket röstade fram till regeringschef. Den här bildserien tagen med en speciell andefångarkamera i allt skarpare upplösning visar det.

Dessutom använder han den uslast tänkbara retorik för att skapa en gemensamhetskänsla och därmed intrycket att det är Fredde Folklig det "sovande folket" gör bäst i att hålla sig vid.

I något som tydligen ska likna ett personligt brev till Aftonbladets läsare konstruerar han argumentet genom ett falskt motsatsförhållande: "vi här inne i Sverige" och som inte ska bli "som dom ute i krishärjade Europa". 

Så där började även Adolf Hitler bygga upp en sjuk bild i huvudet på tyska folket, att de var lite bättre och förståndigare än andra - och avgjort mycket renare i blodet än vissa underlägsna raser.

Denna Fredrik Reinfeldt är själv en underlägsen och han bevisar det genom att bakom sin falska retorik driva en politik som tar från de svaga och ger till den majoritet han tänker sig ska hjälpa honom att hålla sig vid makten. 

Det är skrämmande att hans väljarunderstöd inte har en enda sanningsspegel på väggen hemma och ser vilka hyenor de på bara några år blivit. Man kunde tro att folket skulle se igenom honom och hans parti nu när Moderaterna gång på gång avslöjas fara med osanningar. Senast var det två skamlösa Moderatkvinnor som förfalskade statistiken för att det skulle framstå som om det här partiets arbetslinje inte är det totala haveri för Sveriges kvinnor det faktiskt är.

Men det spelar tydligen ingen roll. Svenskarna är just så dumma i huvudet som Reinfeldt själv skrev 1993 - boken som landets bibliotek senare tog bort från hyllorna på Någons Order. Nu var det nämligen dags för Operation Lögn och Dupering av samma folk han tidigare hånat för deras dumhet. Och som sagt, cirkeln är sluten. 

Åtminstone på den punkten verkar denna hemska människa ha rätt. Han har lyckats göra sig till kung över ett folk av mentalt handikappade egoister. Inte undra på att socialdemokratin tappar i opinionsundersökningar. Folket var kanske bara "vänster" för att tjäna på det för egen del. De hade aldrig hjärna nog att förstå att det finns vissa ideologier som är goda och andra som är onda. Så nu när de har det lite bättre röstar de som intelligensbefriade kreatur de faktiskt är. Tänk att så billiga varelser kan färdas i så fina bilar.

Jag tror den moderata väljarkåren bör förlika sig med tanken att deras själar ännu inte nått måttet på människan, att de alltjämt reinkarnerar i en gråzon där de ena gången tillhör någon enstörig djurart för att i nästa liv "provkänna" hur det är att befinna sig i mänsklig kropp.

Men eftersom intellektet ännu är något dem i grunden främmande faller dessa själar tillbaka på sin djuriska självbevarelsedrift. För så primitiva kreatur låter naturligtvis en man som Fredrik Reinfeldt helt normal. Dessa djur vet ännu inte vad Färdplanen för Projekt Mänskligheten är för något. De är för små i sina andar.



Det märkliga är att Fredrik Reinfeldt enligt en föga känd ödeslära från Kinas Mingdynasti själv kallas för en "sovande" människa!

Han har med andra ord bara vänt den Skuld som vilar tung över hans själ bort och lagt den på en inbillad yttre fiende - det sovande "sossefierade" svenska folket. Eller rättare, den socialistiska modell som lär ut hur det verkligen förhåller sig: att kooperativa grupper tjänar mer på det, totalt sett, än grupper sammansatta av infantila egon som ljuger och bluffar sig genom livet.

Det är precis samma metod som han nu använder i sitt "nyårstal" i Aftonbladet när han hårklyver och försöker skapa en vi-mot-dom-känsla mellan svenskar och övriga Europa. Lurar i nollorna att de blir lite mer speciella tillsammans med Fredde Falsifikat. 

Mannen är inte bara slug-dum, jag tror han är smått galen också! En tandlös minidiktator som helt tappat verklighetskontakten efter bara några år vid makten....


Teknisk anmärkning. 

Det kinesiska tecknet YÜ är komplext. Det spänner över flera betydelser där två t.o.m. är diametralt motsatta! (Sjukt) vaksam kontra sovande! Metoden från Mingdynastin gör det dock fullständigt klart att Fredde Fredlös är en av de sovande, fast "letargisk" är den mer exakta översättningen.

(Nitton timmar till officiellt uttalande efter förra julens självmordsbombare i Stockholm... Två års tystnad om SAAB från Regeringens sida, med en "Arbetsförmedlingsplan" för de anställda hela tiden. Man ville låta företaget gå under av skäl som måste sökas i den bisarra ideologi om allas krig mot alla som Reinfeldt egentligen hyllar. Men det törs han inte säga det svenska folket.)

Kineserna har ett lustigt sätt att se på denna tröghet och detta mörker i mannen vi känner som Fredrik Reinfeldt: skrivtecknet innehåller elementet för "elefant". I Kina hade uppenbarligen inte elefanten samma fina konnotationer som i Indien!

XIANG (HSIANG): elephant; ivory; figure, image

 
Radikalen (betydelsebäraren):



Se flera diskussioner om den lögnaktige statsministerns kinesiska ödesomen här. Senast och överst en tjuvtitt på Sveriges öde 2012 eftersom statsministerns prognoser gäller för att vara folkets, tills folket tröttnar och sparkar ut honom.

1 kommentar:

Karpstryparn sa...

Reinfeldt har aldrig varit bra, därför är han det inte nu heller.