Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 december 2011

Regeringens toleranssajt & Jungfruns tecken




Idag lanserar Regeringen Reinfeldt en kampanjsajt som söker adressera en av de svårare infektionerna i den svenska folksjälen. Jag tar det som en mindre bekräftelse på de kvantitativa rön bloggen presenterat när det gäller främlingsfientlighet.

Och Regeringen gör detta just ett dygn när Månen (irrationell instinkt) passerar genom just precis det tecken bloggen upptäckte en signifikant förhöjning av xenofobi och uttalad rasism: den rena och "oskyddade" Jungfrun. 

Ja, när jag först började märka den här trenden var jag inte medveten om att de äldsta bevarade traditionerna beskriver stjärnan Spica, sädesaxet Jungfrun håller i sin ena hand, som just "oskyddad" eller ensam. Just som den ikoniska Greta Garbo, en Sol-Jungfru, uttryckte ensamhet både i sitt liv och sin önskan om att få vara i fred i en känd filmreplik.

Jag tror inte det är en slump att Reinfeldt samma dag jultalar om våld mot kvinnor (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/folj-reinfeldts-jultal-har_6719527.svd). Här är min analys av Jungfruns symbolik i förhållande till statsministern själv. Det obehagliga uppstår när man inser att det dolda sambandet mellan dessa utsagor ger sken av att invandrarhataren har rätt, att utlänningar och kvinnovåld hör ihop! 

På sitt sätt har därför de kritiker rätt som DN låter komma till tals. Men jag skulle vilja förklara kampanjsajtens kontraproduktivitet ur ett högre perspektiv. Den sittande regeringen är helt enkelt inte ärliga människor. 

Falska egoister kan aldrig upprätta ett fallet folk (studera den konfucianska statsmannakonsten - den fungerade i tusentals år i Kina). Jämför också Reinfeldt med Winston Churchills förmåga att ena England mot ett hot i tiden. Churchill var en rättfärdig man och saken var god. Sliskiga politiker styrda av bakomliggande PR-strateger saknar andlig kraft att förändra något alls. 

"Gör vad jag säger och inte som jag gör", säger den insiktslösa föräldern eller landsfadern till sina vanartiga barn.

Den grundläggande politik Regeringen för handlar om att skapa klyftor och en hackordning i samhället. Regeringen är själv en slags rasistisk regim. Så varför skulle de vanartiga lyssna till en sådan röst? 

*****

Några studier där den vanartiga versionen av Jungfruns tecken tittat fram (märk att "statistisk signifikans" alltjämt innebär bara en liten del av alla födslar):






Jag skulle vilja påstå att en "toleranssajt" som föds med Månen i Jungfrun är dödsdömd! Jungfrun är som sagt kritikens, urskillningsförmågans och diskrimineringens tecken! Att diskriminera mot rasism är så att säga bara att vandra vidare i negativism.

Till sist. Så här sjukt exakt går livet till: Idag med psykets Måne passerande genom überkritiska Jungfrun kommer någon på SvD på idén att ge unga lättköpta flickor ("jungfrur") en impuls att förvirra sig in längre in i märkesdjungelns och konsumismens mentala återvändsgränd. Rubriksättaren lockar och pockar med Jungfruns diskriminerande grundnatur som vore det en  tillgång i alla väder:


Så förvandlas människan redan i unga år till en imbecill för resten av livet! Lär sig kritisera obetydligheter för att som den nyttiga idioten svälja det stora spelet...


Inga kommentarer: