Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 3 december 2011

Ödesvindarna stöder Juholts sak!

Klockan 11.00 på lördagen talade Juholt på Stockholms universitet. Horoskopet för denna tilldragelser visar perfekt hur även det under nattsvarta himlar kan öppnas gläntor under 1-2 timmar låter det goda lysa igenom. 

Detta var ett sådant ögonblick. Sedan kan horribla högerskribenter som Lena Mellin i Aftonbladet rapportera "hört det förut", välja att framhålla bitvis ljumma applåder och andra meningslösa intryck bäst hon vill. Kvinnan vill ju inte förstås landets bästa! Det är hon som i Aftonbladet basar över högerskribenterns som håller liv i drevet på det förfärliga skämtet till tidning. (T.o.m. högertidningen Expressen ger en mer renhårig beskrivning av talet!)

Stjärnhimmelen, däremot, ger högsta betyg för vad nu Juholt sade under den här stunden:




Hoppets, välviljans och godhetens Jupiter är härskare över detta horoskop eftersom det jupiteriska Eldtecknet Skytten stiger i öster.

Så fantastiskt är nu tiden organiserad att Jupiter själv vandrar genom stark Eld vid denna tidpunkt. Ja, Väduren är extremt personlig, en vild och subjektiv natur (Juholt!) men se vilket hus ascendenthärskare ligger i just nu: Det femte huset som är Lejonhärskarens hus! Horoskopets nästbästa hus. (Det är ett politiskt hus, och bara nionde filosofhuset smäller högre.)

Skulle detta vara det avgörande horoskopet inför nästa val skulle det inte vara svårt att säga: han som äntrade scenen klockan 11 var landets nya ledare! Och en man som kom i kärlekens och väljviljans tecken dessutom! (Venus stigande i öster !!!)

Till och med krigaren och järnarbetaren, Mars, är en verksamt god kraft här, placerad i nionde huset för moral och filosofi.

Orosmoln dock för Solen i tolfte. Det här ser ut som en försvagad ledargestalt!

Och det skulle väl vara en idiot att inte se vad högerpressen håller på med, eftersom de fruktar att en rättvisepolitik återkommer till Sverige. Alla har ju huggsexa just nu och roffar åt sig av landets gemensamma goda alltmedan de som byggde välståndssverige ligger i nerskitna blöjor för att ego-vinst går före mänskliga ideal.

Men ett svagt tolftehus kan aldrig toppa ett starkt förstahus och bättre än en "yoga" mellan 1a och 5e huset går inte att få. Därtill är Mars på vår sida, vårt samhälle är det som är gott för varje arbetande människa. Det är inte ett Reinfeldtsamhälle - ett två tredjedelssamhälle som aviseras på den här himmelen. 

Det är Jupiter/Mars som gäller här: den arbetande människans filosofi (dvs, i politiska termer: sysselsättningspolitik). Därmed kan Reinfeldt ta sin mytomanin om det sovande arbetsskygga och mentalt handikappade svenska folket till terapeuten och upptäcka att det var om sig själv han talat i alla år! En gräslig egoist som inte har ett dyft att säga till om när Juholt börjar få ut sin vision.

För notera att visioner, som Reinfeldt är så rätt för ("farliga") - de ligger under den seende människans element Elden och här är det verkligen Eld i huset.

Därtill gör Luften (ideologin) perfekt ifrån sig här. Rättvisans Saturnus i Vågen i 11e idealhuset! Reinfeldts horoskop är inte i närheten. Och denna förnämligt placerade Saturnus är också den som disponerar sinnelagets Måne för det som tilldrog sig vid elvaslaget. 

Lena Mellin kan ta sina vidriga lögner publicerade i Aftonbladet och slita dem med hälsan. Stjärnhimmelen ser bättre vad som gäller.

I medierna:

SvD, DN, Expr, AB (tidningen förtjänar inte länkar från den här bloggen)



Inga kommentarer: