Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 december 2011

Nazis demonstrerar i Stockholm under Satans fullmåne!

[För den astronomiska aspekten på fullmånen, se SvD. Nobelfestkommentar: se längst ner.] 

Nynazister demonstrerar i Stockholm city och det är förstås inte en enda moderat i stan som bryr sig. Privata julförberedelser har oändligt mycket högre prioritet.

Vad värre är att inte ens så kallat liberala bryr sig längre. Högersmeten, i dess oförmåga att hålla helheten välsmord för allas bästa, har dömt sig till sin undergång. 

När nu Regeringen Reinfeldt inför skattelättnader för de som ger allmosor till det groteska nya samhällets utslagna (se Virtanens viktiga krönika), då ser vi hur denna politik dömt sig själv. Det är nästan som när Adolf Hitler gav sig fan på att dra alla tyskar med sig i skiten sedan han dunkelt fattat att han förlorat sitt krig. Jag talar om en nedgående spiral av allt mer förmörkade värderingar och beslut hos alla inblandade. (AB1, AB2, DN, Expr)




På Flashback hittade jag strax klockslaget 14.00 för nynazisternas samling till förmån för den här människotypens bisarra vanföreställning om "svenskfientlighet". Horoskopet utlöser direkt frågan om hur långt borta man måste vara från Satans huvud (stjärnan Algol) för att slippa bli "felkopplad i huvudet"?

Här är avvikelsen från Stockholms östra horisont 8 grader, dvs. en halv grad mer än den antika regeln. Vi har tidigare sett att de verkligt tydliga fallen innehåller en stjärna mycket mycket nära någon kritisk planet, så jag röstar för att Algol bidrar till en grundton som vi egentligen redan har bättre beskriven genom "den sataniska axel" som redan Oxen/Skorpionen i sig bildar.

Som synes är det fullmåne mellan dessa tecken, vilket gör den simplistiskt tanklösa lokalhorisont som en själ kan fastna i, så mycket tydligare.

Här är alltså jordens barn, de helt sinnesförmörkade, som på allvar (eller inte - Satan är ju en oseriös gycklare) tror deras svenskhet tagits ifrån dem av en generös och mänsklig invandringspolitik. Vi har redan många gånger sagt att Oxen inte ens nått intellektuell förmåga, symbolen representerar det mycket lilla barnets orala fas, när mammas tutte (näring) är det viktigaste. 

När en människa blir störd på en så primitiv nivå, resulterar våldsverkare och allmänna problemskapare. Det är den rimligaste psykologiska förklaringen till att Oxen i tre studier i rad på kriminella horoskop utmärkt sig (tillsammans med grannen, egotecknet Väduren). Här är individer som kollapsat redan i det första stadiet av personlighetsbygge. Det blir samhällets byfånar.

Och nu släpper moderatstyrda Stockholm in dem att demonstrera i Stockholm city. Det är inte utan att man känner kopplingarna: migrationsminister Tobias Billström (m) är en uttalat invandrarfientlig och lägenhetsfifflande typ som visar hur nära moderat mentalitet står ren nazism. 

Jag har sagt det många gånger förut och t.o.m. hittat vaga statistiska samband: Månen i kritiska (ibland rent diskriminerande) Jungfrun har den tvivelaktiga äran att förkomma flitgast av alla sinnelag bland tyska andravärldskrigsnazister, främlingsfientliga samt moderata politiker.

Det betyder inte att en moderat politiker har nazivärderingar, men det visar en släktskap: det kritisk-diskriminerande sinnet drar mot sådan privatism att, om fler hemska budskap instämmer i horoskopet, man kan få en kriminellt människohatisk natur. En sådan som påminner om Fredrik Reinfeldts förakt för individer som inte hyllar individualismen som den Slutgiltiga Lösningen på ett samhällsbygge, som inte anser att självtjänande små öar av privatism (bakom höga grindar och femdubbla dörrlås) verkar vara ett trevligt samhälle eller en intressant människotyp att avla fram via social ingenjörskonst.

*****


Tillägg

Flera skribenter relaterar denna skammens dag till det faktum att Nobelprisfesten hålls ikväll. Hur kan en så oupplyst händelse som nazidemonstrationen inträffa på samma dag som en bankett för de begåvade och prominenta?

Svaret är att klockslaget gör allt! Förra året inleddes evenemanget klockan 19.00 med processionen nerför trapporna i Statshuset och jag utgår från att samma tid gäller i år. Vid den här tiden har fullmånen för länge sedan släppt det skruvstäd den hållit Stockholms gator och torg i genom den horisontella linjen och axeln mellan första och sjunde huset.


Klockan sju har hälften av Kräftans tecken stigit och även om Månens eget tecken alltjämt implicerar fullmånen, dvs. maximal distinktion mellan hjältar och genier (Solen) och det vanliga folket (Månen), suddas i någon mån gränserna ut genom att Jord och Vatten är gyttjigt och sjunker neråt. Detta är en afton i det materiella frosseriets tecken och vi påminns åter om barnets orala fas. Nobelpristagarna är där för att förlusta sig, inte utföra komplexa matematiska beräkningar.

[Tillägg i tillägget. Se också en läsarkommentar om prisutdelningen, vilket ger en annan aspekt av evenemanget som helhet.]

Klockan sju är horisontlinjen helt tömd på planeter och det blir istället Jupiter i tionde huset för ära i samhällets ögon (!) som lyser som den exklusiva överklassplanet den i grund och botten är. (Saturnus = fattigdom, arbetarklass). Den här distinktionen kan nu inte tas för långt, för Saturnus är f.n. upphöjd i den gracefulla Vågens tecken, en i grund mycket stark placering.

Saturnus är lika viktig som Jupiter i banketthoroskopet, eller nästan lika viktig, för den står i de privata sällskapens fjärde hus och kastar därifrån sin snäva och avgränsande aspekt mot ascendenttecknet Kräftan. Mixen Våg/Kräfta har jag kallat en indikation om torgskräck många gånger (utifrån faktiska observationer), och här stämmer detta perfekt. Den grupp som kommit samman till sjuslaget är verkligen den som skyggar från gator och torg!

Saturnus i fjärde mot den mest revirtänkande ascendenten av dem alla (Kräftan), indikerar således hyperbevakning mot alla intrång denna kväll.

Och så här kan man hålla på och sätta kött på den astrologiska benstommen.


8 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Seaward sa...

Inlägg som går på bloggaren istället för att kommentera den astrologiska analysen raderas naturligtvis.

Många låter som dagisbarn långt upp i tonåren, men någon rimlig tankehöjd måste ändå råda.

Anonym sa...

"Inlägg som går på bloggaren istället för att..."

Nja, jag försökte mig bara på en kortfattad analys av just bloggaren. Om det var känsligt så förstår jag varför du helst raderar den kommentaren.
Om du anser att den analysen inte har någon bäring, så skulle det vara intressant om du kunde utifrån dina självinsikter presentera en egen analys av Siwert med samma verktyg som du analyserar andra.
Att du blev "svartlistad" från DN ser du som en merit. Om jag blev svartlistad från din blogg ser jag det också som en merit, men man ska nog vara försiktig med att överskatta sig själv -
speciellt om man hyser lägre tankar om andra än sig själv.
Det var just det som var min poäng lördagen den 10 december!

Trevlig helg!

Seaward sa...

Du ödslar ord när du borde studera bloggen. Här finns den självkritiska analys du efterfrågar.

Att trolla och skriva, "Narcisstiska [sic] siktet, eller mao - Siwert och hans egen spegelbild..." är inte ens i närheten av "kortfattad analys". Tala om perspektivlös "överskattning".

Gör dig en tjänst: genera dig inte mer just nu eftersom varje ord du skriver handlar om dig själv.

Det tar många år att komma över narcissism. Mina första horoskopanalyser för trettio år sedan led ofta av projektioner av mig själv på andra. Det du kan läsa på denna blogg är visserligen hårt vinklat men i grunden sanna ord.

Anonym sa...

Jag tycker att Nobelprisevenmanget inleds med prisutdelningen, som börjar 16.30 (antar jag, för tv-sändningen börjar 16.25). Då är asc i tvillingarna, och fullmånen gradexakt.

Det är för all del inte bara nazister som demonstrerar, det skulle ju bli en motdemonstration också.
Vad jag inte fattar är hur polisen har kunnat gå med på att ge tillstånd till demonstrationer en dag som idag, när ett så stort, internationellt evenemang äger rum, med allt vad det innebär av polisbevakningar, avspärrningar och allt vad det är. Det är ju ett minst sagt kontroversiell sak det handlar om dessutom, som brukar kunna ge upphov till oroligheter och sammanstötningar mellan demonstranter osv.
Men himlen ville det väl, ser det ut som...

Seaward sa...

Du har rätt i detta. Det jag säger om 19.00 gäller banketten, vilket förvisso rimmar väl med den privata Kräftan (ett "mag- & magtecken" - eftersom formalistiska Saturnus befinner sig i 4e huset för "lycka" förstår man att det är en arrangerad "intimitet" och inte samma typ av välbehag som i i det vanliga hemmet).

För prisutdelningen som belöningen av intelligens (Buddhi/Merkurius) stämmer Tvillingarnas tecken perfekt! Se denna studie av Nobelpristagare i fysik och Tvillingarna som intelligensindikator.

Vad vi ser här är tre olika nedslag samma dygn, tre olika ascendenter och tre helt olika "nyckelord" för det som utmärker tiden ifråga. Inte komplett astrologi men ändå rätt träffsäkert i sin enkelhet.

Seaward sa...

PS. Jag väljer att kommentera huvudsaken: demonstrationen och inte motdemonstrationen.

Reaktionen på vidrigheten har du i själva det faktum att det är en fullmåne: Solen i Skorpionen står för den giftiga manifestationen, re-aktionen är den upphöjda (goda) Månen i Oxen.

Ur ett annat perspektiv är förstås hela sörjan bara eländig eftersom motdemonstranterna degraderar sig - är så illa tvungna till det - därför att dödens och korruptionens tecken i sig har jordat sig (Månen) och tycks vara på framväxt.

Motdemonstranterna tvingas alltså förhålla sig till Ondskan istället för att syssla med något mer meningsfullt. Däri ligger den deprimerande naturen i denna axel, den fastnar i gyttjan.

Anonym sa...

Vari består det bisarra i att värna om det svenska och Sveriges framgångar rent historiskt och politiskt? Bloggen andas en otrolig aggression och ett Sverigeförakt. Sorry, men lär dig argumentera istället för att gå till hätska utfall mot allt och alla!

/Laura