Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 31 december 2011

Mördaren Mijailovics attack under Månens inflytande

Uppgiften att utrikesministern Anna Lindhs mördare sökt upprepa sin bedrift på Kumlaanstalten genom att hugga en medfånge med skruvmejsel, tjänar astrologin väl (AB). För det första jag tänker på när jag ser hur torsdagens planeter passerar över Mijailo Mijailovics födelsehoroskop, är den gamla indiska uppfattningen att Tamas guna, Mörkrets kvalitet ger galenskap. I den antika indiska kosmologin sägs Tamas vara det stoff som helvetesvärldarna är vävda av!

Väl värt att tänka på med tanke på att t.ex. Anders Borg och Fredrik Reinfeldt har ett storkors i den här kvaliteten och Borg nyligen verkat mer splittrad än någonsin, och säger saker som antingen är medvetna lögner för att låta som en socialdemokrat eller tecken på en individ som håller på att gå upp i fogarna.

Att Reinfeldt är en ljugande mörkerman har redan bevisats gång på gång, bland annat när GöteborgsPosten visade att han gråtit krokodiltårar över de cancersjuka som drevs ut med piska att söka jobb. Han visste från början vilken omänsklig politik han förde mot samhällets svaga genom att ge gem skulden för en sjukdom eller arbetslöshet ingen enskild människa kan råda över i det samhällssystem Reinfeldt favoriserar: den grymma rovkapitalismens djungel. 

Han VILL skapa helvetesvärldar för fattiga och sjuka och bekräftar således de gamla indiernas mytologiska universum (under Jorden finns sju vidriga världar byggda helt av Tamas kvalitet - kalla det världar bygga av subsoniska vibrationer). 

Hela Reinfeldts syn på svenskarna ("sovande folk") vittnar om att han har ett demoniskt och mörkt sinnelag och hans smala lycka är att svenarka är ett så uselt folk att de röstar på honom ändå, så länge han ger dem lite mer i plånboken. Snacka om moraliskt indifferent folk. En enda stor pöbel!

Galenskap kan nu vara dold, och man måste titta mycket noga på en individ för att se att det helt enkelt är en sjuk människas tankar, kanhända förklädda i sockrade ord. (Reinfeldt har börjat stjäla socialdemokratins språk för sin helt annorlunda politik - han har tydligen börjat förstå att man inte kan visa sin mörka demoni lika tydligt som i boken Det sovande folket från 1993.) 

När man når mänsklighetens absoluta bottenskrap, som den här mördaren, blir naturligtvis uttrycken grövre och enklare att detektera.

 

Mijailovic (inre planetkretsen) föddes Skorpion med giriga Rahu i detta dödens tecken och han är bara en planet i Oxen från samma storkors i Mörkrets kvalitet som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. (Den senare tror faktiskt på existensen av genuin Ondska!) Sol i Skorpion och psykets Månen i Vattumannen ger redan här en viss sociopati eller svårigheter i sociala situationer. 

Det har förvånat mig att det ofta räcker med att ha Ljusen i Vatten eller Luft för att sociala problem ska uppstå. Reinfeldt, återigen, har t.ex. Solen i revirinstinktens Kräfta och Månen i balansprincipens Våg. Han har helt försvunnit ur blickfånget med sina 144.000 i månadslön och vägrar ta debatter på andra än sina egna villkor. Han vägrar faktiskt debattera punkt slut. 

Reinfeldt har problem i det sociala eftersom Kräftan tenderar att sluta sig samman. Med Skorpion/Vattuman får vi den naturliga följden av Reinfeldts problem: när individen som trängs i en social situation åter öppnar sig efter att ha kopplat på Kräftans revir, är det för att skada den sociala omgivningen: Skorpionen stinger blixtsnabbt och någon i Vattumannen (den sociala miljön) träffas av stinget - eller skruvmejseln!

Att bara Månen passerar samma tecken där det stod då mördaren föddes är i sig inte dramatiskt, men den här snabba planeten tycks tjäna en funktion som "sekundvisare" när även andra problem tornar upp sig vid samma tid. Här ser vi t.ex. att våldsmannen Mars passerar Lejonet just nu och därmed opponerar just Vattumannen.

Det går inte att utesluta att Mars 90-gradersattack mot Mijailovics marsianska soltecken Skorpionen kan ha spelat in, men jag har inte studera den indiska synen på transiter så noga. I princip är det just den tid då Mars passerar Livets tecken Lejonet som potentiellt irriterar Solen i Skorpionen mest eftersom den själv står för raka motsatasen: mörker och död. Och det passade i så fall Mijailovic på att bevisa häromdagen.

(Friska och välanpassade Skorpionen hittar naturligtvis intelligenta uttryck för en sådan här planetpassage, det är just de sjuka eller missanpassade psykena som aktiverar sina stjärnteckens värsta typbeteenden. Här har vi ett horoskop med stark betoning på Tamas/Mörkrets kvalitet - 6 av 9 placeringar)

Inga kommentarer: