Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 december 2011

Moderata Per Schlingmanns PR-geni

I ett häpnadsväckande sammanträffande publicerar DN bara minuterna efter detta inlägg (på sin ursprungliga blogg, svartlistad av samma DN !) en brevväxling mellan författaren Jerker Virdborg och Håkan Juholt.

Virdborg noterar om Reinfeldts sommarlektyr (deckare av Läckberg), att "statsministerns smak är givetvis underordnad moderaternas strävan efter att vara så folkliga som möjligt, efter att befinna sig i den politiska mitten. Och då måste partiet hålla tydligt avstånd till en upplevd intelligentia."

Exakt samma tanke men med andra moderata aktörer figurerar i följande tankegång som delvis tar avstamp ur astrologins symbolsystem.

*****

Här en "partnerstudie" för Per Schlingmann och Katrin Zytomierska som dock kräver en liten inledning, saxad ur en kommentarspalt i Aftonbladet:
"Bloggaren Katrin Zytomierska har hamnat i blåsvädret efter att ha hängt ut sin au pair på sin blogg. Bakgrunden är att hennes polska au pair stuckit under en resa till USA. Det fick Zytomierska att se rött på sin blogg:

Jag brydde mig aldrig om att vi skämde bort henne trots att folk som "kan" polska bönder hela tiden sa till mig att jag måste vara hård och proffsig mot henne. […] Jag skriver det här inlägget för att folk ska få veta vilket svin den här människan är. […] Jag hoppas att hennes chef på kinakrogen tar tillbaka henne och att hon resten av sitt liv kommer att servera yakiniku för 1500 kronor i månaden. […] Jag önskar henne allt ont och jag kommer aldrig tillåta henne ett liv i Sverige.

Zytomierska toppar inlägget med en bild på hennes au pair inklippt på en "Wanted-poster" med underrubriken ”död eller levande”. En bild som Finest.se, inte Zytomierska, nu har tagit bort vilket gör Zytomierska upprörd. Det är nu ersatt med bild på en hund med au pairens ansikte. En timme efter att Aftonbladet uppmärksammat inlägget så försvinner det - men som tur är finns det arkiverat av google.

Det här är alltså samma Zytomierska som Moderaterna betalar för att blogga och för att fronta partiets kampanjer. Det är oklart hur värderingsmässigt nära de står varandra, men det är ju spännande att tänka sig att hennes lilla raseriutbrott kanske är en del av en ny RUT-kampanj för att få tjänstefolk att veta sin plats. Eller nåt."

(Mer om stormen kring hennes genuint ohängda natur i AB)

Jag vill tacka flitiga kommentatören Lars-Åke Pettersson för att han så väl sammanfattar skandalen kring pseudokändisen Katrin Zytomierska. Hon är en urspårad människa Nya Moderaternas propagandaminister uppenbarligen anser representera "det sovande och mentalt handikappade folk" vars röster det här partiet riktat in sig på att vinna. Märkligt att inte moderata anhängare vet hur deras ledning ser på dem...

Det var som bekant Reinfeldt som kallade svenskarna för sådana här saker, bara för att i ett senare schackdrag, efter att ha dragit tillbaka den avslöjande boken från Sveriges alla bibliotek, inse att mentalt handikappade människor ju måste vara ett lättlurat pack, nyttiga idioter att använda för den egna karriärklättringen.

Sagt och gjort, trots lama protester från oppositionen inrättar han en ny regeringstjänst åt sin partikollega Per Schlingmann en före detta men tydligen inte helt framgångsrik man från PR-branschen. Schlingmanns arbete är omgärdat med hemlighetsmakeri, men de som har ögonen på skaft, dvs. inte den menlösa moderata väljarkåren, vet vad som pågår i landet.

Att Schlingmann saknar talang såg man inte minst av höstens fiaskobetonade försök att lansera en ny, falsk, historieskrivning om moderaternas "ärorika" kamp för mänskliga rättigheter under 1900-talet. Partiet blev utskrattat av hela det något så när pålästa Sverige. 

Möjligen hade han rätt i att ren LÖGN, om den inte mött en sådan proteststorm, hade duperat moderaternas nya målgrupp, den unga och egoistiska slyngeln, en sådan som uppenbarligen även bloggerskan Zytomierska rekryterats för att adressera.

Det är skrämmande att inse att Fredrik Reinfeldts hånfulla och onda ande svävar bakom dessa fabricerade som den ytterst ansvarige rikslikaren. Här är alltså hans "mentalt handikappade" svenska folk, Schlingmann värvar i perfekt synergi med Reinfeldts vision handplockade exemplar som Zytomierska i tanken om att det här så här svenskarna är! (Moderaterna är uppenbarligen sådana, men inte svenskarna.)

Med tyska namn som Reinfeldt och Schlingmann känns det nästan som om vi är tillbaka i Nazityskland igen och att Sverige leds av två ariska övermänniskor (gissningsvis "icke-sovande" och "mentalt starka" för att vända Reinfeldts terminologi från 1990-talet). I den reviderade strategin gasar man inte längre ihjäl de "mentalt handikappade" (Reinfeldts ord), men en polsk undermänniska som Zytomierska värvas för att fånga upp den mtv-skadade och kriminellt obildade åldrande generationen, det väljarunderlag Nya Moderaterna med nuvarande program kan tänkas locka till sig. Vi talar om människor med bara skit i sina huvuden och sina hjärtan, människor som tycker det är bra att piska människor till underkastelse inför Penningen (marknadskrafterna). Pengar och konsumtion som enda värden i livet för de verkligt intellektuellt utarmade. Reinfeldts zombiearmé.

*****

Genom att lägga Schlingmannns födelsehoroskop i mitten kan vi genom hans ögon titta ut på den yttre planetkretsen som tillhör Zytomierska och med Schlingmann tänka, "Ja! Där har vi vårt nya affischnamn! Hon kommer att gå hem hos packet vars röster vi vill ha för att stärka den verkliga elitens position."




Schlingmann har det fulaste horoskop som tänkas kan. Han är född Jungfru, lika neutralt som alla andra tecken. Det står för självberikandets princip, tjänandet de materiella värdena. Han har känslorna i Väduren, egoprincipens tecken. Sol och Mån tillsammans antyder därför en föga idealistisk natur. 

Vad värre är att han delar samma själviskhet - en korruption i själen - som driver Aftonbladets vad Anna Settman, den snåla arbetsgivaren Per Settmans hustru. Det ligger ett problem på himlen under 1970 som vissa dagar slår till rejält.

Som här, då Schlingmanns psyke och känslolivet i jagiska Väduren drabbas av den fallna Saturnus snåla sätt att dra gränser och rita upp strukturer. Här är en ofattbar omoral inbäddad på himmelen och en perfekt illustration av den falska historieskrivning partiet försökt lura på den mentalt handikappade svensken (Reinfeldts ord). 

Månen i Väduren är Eld men disponenten Mars står i Jungfruns Jord, och den resulterande egenmäktigheten är av fulaste sort. Mannen är iskall och hänsynslös. Lögnen är hans arbetsverktyg. Horoskopet skildrar en genuint samvetslös och ond människa. 

Denne man har Fredrik Reinfeldt ANSTÄLLT, PÅSTOD HAN Å SVENSKA FOLKETS VÄGNAR, FÖR ATT ARBETA MED SVERIGES PROFIL. (Fast Reinfeldt ljuger lika mycket han, så räkna med att det finns den helt annan agenda till att Schlingmann på ALLA skattebetalares bekostnad lyftes ur sin Moderata partifunktion till en regeringsfunktion.)

Schlingmanns djupt själviska ränksmidande (Månen + fallen Saturnus i egotecknet) kan alltså inget annat än bygga falska eller subjektiva (Väduren) pr-bilder, han saknar känsla för sanning och objektivitet. Den som studerar svenskens förfall under säg de senaste femton åren, märker att vi numera är helt hjärntvättade av reklam och "vridna bilder". Det är "cool" och leva i en skruvad och hopdiktad värld. Faktum är att hela västvärlden kan vara mindfuckad av reklamindustrin. Med mindre egot förställer sig och blir ett varumärke, är man ingenting. Det är dagsens sanning för underklassen som numera också innefattar den ekonomiska medelklassen.

Reinfeldt tillhör själv samma pack och han känner sig trygg när man ser hur banal samtiden är. Han och Schlingmann arbetar strategiskt utifrån den genomkorkade mentalitet de ser ligga i tiden. Marknaden skapar faktiskt ett folk som är nyttiga dumbommar, och de slugaste entreprenörerna som kan utnyttja andra människor vinner genast en moderats gillande.

Schlingmann delar med andra födda 1970 Jupiter i Vågen, en lycksökande placering som är den enda jupiterplaceringen som är står ut i kriminella horoskop. Men den här lyckobringaren är så skadad av den begränsade och ohederliga subjektivismen på andra sidan, i Väduren, att han inte vet vad han sysslar med när han tittar på och ser Zytomierskas Måne i Vågen (samma psyke som också Fredrik Reinfeldt har). Hans egna känslomässiga handikapp för honom att satsa på både sin partiledare och på Zytomierska som ett vinnande kort någon att "jupiter-favorisera" och lägga pengar på.

Man kan notera att både den misslyckade pr-generalen och rännstenskvinnan Zytomierska har Solen i Jungfrun. Naturligtvis färgas varje Sol i Jungfrun av horoskopet som helhet, men minsta gemensamma nämnare för dessa två är förstås en vinstlysten och charmlöst själviskhet som de sämsta sorterna av det här tecknet producerar, efter symbolens grundbetydelse ju är profitlystnad, en blick på frukten av det egna arbetet.

Inget av de här två horoskopen har sekundära influenser som lyckats bryta eller utvidga den horisonten, tvärtom har Zytomierska Mars i attack mot Jungfrun för samma klassiska elakhet som kommenterats flera gånger i samband med vassa journalister, och hennes Saturnus/Venus i Lejonet tyder på ett extremt kallt hjärta och en banal fixering vid pengar och talanglös nyrikedom. En total underklassmänniska i ordets sämsta bemärkelse, en som väljer Moderaterna för att bara få chans att konsumera mer istället för att bilda sig och bli en intressant människa.

Zytomierska är för småaktigt gatusmart (två merkuriska tecken i konflikt) för att själv fatta det, men hon kommer alltid att vara utskrattad av de finare kretsarna för att hon är en sådan nyttig idiot att hon springer Moderaternas ärenden. Reinfeldt själv förstår troligen inte hur utnyttjad han också är av intressen högt ovanför honom. Möjligen vet han och har också ett konto i  något skatteparadis. Vem vet vad han begärt för mottjänster för att omsätta sina dolda partibidragsgivares önskemål i politiska beslut. Många säljer sig bara summan är den rätta.

Inga kommentarer: