Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 december 2011

Migrationsverket, Moderater & Mördare

Reinfeldt svarar Lars Ohly om
utvisningar. Ett skuldtyngt mörker...


Här är horoskopet för den 13 december klockan 6.30 i Ånge, när Nya Moderaternas Migrationsverk slår till som en SWAT-patrull i amerikansk våldsunderhållning och sliter upp en helt rotad och inbodd familj och brutalt skickar ut dem ur landet till ett ovisst öde.

(Här kanske man ser att AB åtminstone ägs till 9% av LO; varken Expressen, SvD eller DN finner den rent inhumana utvisningen värd tidningsutrymme!)

Vi talar om en MÖRDARES HOROSKOP eller en mördares kaliber. Fredrik Reinfeldt fegar som vanligt och hänvisar till sin maktlöshet och vikten att undvika ministerstyre. Vilken ynklig varelse denna statsminister är! Han kan minsann utöva ministerstyre när det gäller att omstöpa landet till ren misär, men när reaktionen kommer - då flyr han bakom formalistiska ursäkter. Han är inte ett dugg bättre än Tobias Billström, den mest ovärdiga politiker Sverige någonsin haft.

Horoskopet visar alltjämt den beklämmande situation vi haft i veckor, där illgärningsmannen Mars kastar aggression mot dödens tecken Skorpion, sitt eget hemtecken. Det är helt enkelt inte sant att en illgärningsmans aspekt mot sitt eget tecken är av godo, åtminstone inte när de inblandande tecknen går från Liv (Lejonet) till Död (Skorpionen). Därför rådde under hela det här årets skorpionmånad en generell mördares signatur. 

Och de onda svarar direkt på planeternas inflytanden och realiserar ondskan på himmelen!

Inträffandet i arla morgon sker i precis i slutet av Vågens tecken, den sociala balansens tecken. Det är uppenbart att det tecknet körs över av något annat.

Så hur står Venus (Vågens härskare)? I Skytten, tecknet som involverar utlandet, lustigt nog i tredje huset för dagturer medan tecknet Skytten istället signalerar långväga resor. Venus i sin tur disponeras av Jupiter (generositet) som här stryps av den upphöjda Saturnus som stiger i öster för att genomdriva beslutet om utvisning. Saturnus, lagens verkställare, baserar sig själv på Venus och vi får en märklig rundgång här som involverar Eld och Luft, dvs sensationalism. Och nog ledde händelsen i Ånge till reaktioner. Ascendenten är således överladdad!

Månen för hemmiljö är också svajig i slutet av Tvillingarnas tecken; ascendenthärskaren Venus opponerar. Sattviska tecken är rörliga - vissa skulle kanske säga instabila. Den utvisade familjens hem vilade alltså på merkurisk grund och Merkurius är en av planeterna som drabbas av den hänsynslösa överhetens (Mars-Lejon) angrepp i horoskopet. Månen (familj, hem) står i nionde huset för utlandet; Venus balans fungerar inte längre till följd av den invecklade Saturnus/Jupiter-härvan...

Merkurius är också en transporternas planet och här står den med illgärningsmannen Rahu (Drakhuvudet) och tekniskt sett onda Solen - och en faktiskt ond myndighetsplanet eftersom vi redan sett hur korrumperat Skorpionens tecken är av detta skämt till aggressiv myndighetsutövning som Mars-Lejonet presenterar när den hugger mot det egna boet.

Pga av den totalt skadade Merkurius stämmer också 12e huset som "landsflykt" eller "exil" in här - Merkurius äger 12e via härskarskap över Jungfrun. Olyckan Mars, som plötsligt slår ner (strax efter sin exakta aspekt mot demoniska och överdrivna drakhuvudet Rahu), förvandlar därför Ånge till en ond lokal mylla. För notera vilket huset är som rymmer all denna förgiftning: det andra huset - Oxens normalt så stabila hus för "den lokala bygden" eller det egna landet!

Här kommer så en störd överhet med full Eld (18 personal!) för att driva bort "ohyran" från den lokala jordlott där de funnit sig ett hem på jorden.

Misstroendeförklara Moderaterna - regeringen och underordnade myndigheter har nu tappat all omdömesförmåga i sitt omänskliga paragrafrytteri.

*****

Så, Fredrik Reinfeldt, vår skenhelige landsfader, lyckades få sitt fruktansvärt fula kinesiska hösthoroskop att gå i uppfyllelse ännu en gång innan midvintersolståndet!

På min andra blogg har jag vridit och vänt flera gånger på hans svårtydda men under alla omständigheter vedervärdiga "skicka i exil"-symbolik för denna höst...

Tänk så olika prioriteringarna kan vara...


Bonusspaning.

Utan att veta vad som ska resultera provar jag att genomsöka cirka 5.700 horoskop efter den fula attacken från Mars-Lejonet mot Sol-Skorpionen och lägger också till Månen i Tvillingarna.

Följande sex personer hittas:

  • Pierre Louÿs;10.12.1870
  • Sven-Bertil Taube;24.11.1934
  • Tom Waits;7.12.1949
  • Kaj Kindvall;7.12.1949
  • Anders Knave;13.12.1962
  • Jesper Kärrbrink;22.11.1964

Notabelt är att Sven-Bertil Taube, annars en hedersman av bästa märke, upprepade gånger beklagat sig i medierna över att ha förlorat synen på gamla dagar. Mars attack mot Solen (ögonen) i mörkrets eget tecken! Jag minns att han i en intervju formulerade sig så att att det var oförmågan att se sin son som tyngde honom. Lejonet står för avkomma.

Vad gäller övriga har jag bara följande:

Pierre Louys: djupt sexuellt perverterad författare
Tom Waits: egenartad artist
Kaj Kindvall: Sveriges mesta popevangelist under flera årtionden
Anders Knave: programchef TV3 (ett avsnitt av Blåsningen som gick helt åt pipan)
Jesper Kärrbrink - vd och ytterst ansvarig för den oetiska och giriga företagskultur som utmärker Eniro

Ingen tydlig trend ur det här magra underlaget. Så fort man vill pröva en komplex astrologisk signatur visar det sig att man behöver tiotusentals horoskop!

Inga kommentarer: