Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 31 december 2011

Mer republikansk reklam rakt till soporna

Ser man på! Knappt hinner inlägget Republikanska föreningen - ligisternas sammansvärjning läggas ut förrän ordföranden med vapendragare Anne-Lie Elfvén blir publicerade i SvD med ett - om sanningen ska fram - usel, språkligt hafsig och okunnig argumentation för monarkins avskaffande:

Monarkin är inget annat en kvarleva från den tid då Sverige var en diktatur. En rest som borde ligga på historiens skräphög. 

Riktigt dåliga debattörer kan inte bättre än så här. De använder något som eventuellt var sant för hundratals år sedan på ett slirigt sätt - "diktatur" - och använder det som argument här och nu, fast föremålet för avskyn helt kan ha bytt funktion och karaktär under tiden som förflutit. 

Ska man vara petig är monarkin inte ens ett svenskt påfund, utan har mångtusenåriga anor. För fyratusen år sedan var det t.ex. konungen av Babylon som hade ansvar för att aldrig lämna kvinnor, faderlösa och gamla rättslösa eller utan stöd.

Jämför gamla tiders goda härskarideale med Fredrik Reinfeldt (förvisso bara regeringschef och inte statsöverhuvud) som ryckt mattan under tallösa lågavlönade kvinnor, sjuka och arbetslösa för att sedan kosmetiskt söka lappa över det med lite populistiskt "kvinnoprat" i Aftonbladet lagom till nyår! Ingen ska inbilla mig att det är statsministern själv som skriver så perfekt "folklig svenska".

(PR-kommandören Schlingmann har tydligen tänkt ut att AB:s enkla läsare - det är ju landets största tidning - behöver mer fabricerade sentiment, hög tid att reparera Reinfeldts skadade anseenden som dålig på empati!)

Nu har republikanen Simonssons horoskop som sagt avhandlats helt nyss, och blickarna går istället till hans sidekick, Elfvén.



Jag ska vara ovanligt snäll i det här inlägget för hon verkar vara en rätt tragisk person att döma av "ännu ett misslyckat" försök som bloggare som ligger kvar här som ett vittne om en självrepressiv natur med uselt självförtroende. Lesbisk tycks hon vara också, eftersom hon lånat ut sin mejl till en kvinna - sin livspartner troligen - som är i politiken och en öppen hbt-person.

Och minsann, det första man ser, informerad om sakernas tillstånd, är förstås den fallna Mars i Kräftan, signifikant överrepresenterad i hbt-horoskop enligt tidigare test. Här är det extra kritiskt eftersom Mars dessutom är den dolda disponenten, den som drar i trådarna till inget mindre än horoskopets soltecken Väduren - om konsten att etablera ett starkt och funktionsdugligt jag i detta liv. Jag tror definitivt vi är rätt person på spåren, om man jämför med den avsigkomna nystarten på bloggandet:

"Ok, nu försöker vi igen för vilken gång i ordningen vet jag inte. Jag har haft höga ambitioner med mitt bloggande men man kan väl konstatera att det knappt bidde en tumme. Jag älskar att skriva egentligen, har mycket åsikter och uttrycker dem gärna men det har låst sig. Varför? Det handlar nog om min prestationsångest och om min rädsla att bli granskad och kritiserad." (källa)

Rädd för att bli kritiserad men utmärkt bra på att ge tjuvnyp mot Konungen och hans Hus! Det är nästan komiskt, den svårt mobbade Konungen är själv född i Väduren - konsten att etablera ett starkt jag - och har en fallen Mars i Kräftan! Hans far dog som bekant i flygolycka när han var liten och det blev uppenbarligen ett livslångt svart hål i hans psyke. Man kan undra hur den här kvinnan tappade kontakten med sin fadersgestalt och surnade till helt i frågan om hetero relationer med män. Det här angreppet på monarkin - egentligen kungen - är bara en lesbisk kvinnas psykopatologiska angrepp på den hatade/svikande mans- och fadersgestalten.

Som synes av kartan gömmer sig en förrädisk ömsesidig reception men som består av tre planeter med nära kopplingar. Eftersom Månen står i Luft men Mars aggression verkar från Vatten har vi en slags "dissociation" på gång här, men som överbryggas genom en tredje part - Merkurius - som medlar och "översätter".

Att här ändå pågår högst irrationella efterrationaliserar av problem som inte alls har att göra med det hon bråkar om - t.ex. monarkins avskaffande - syns av den usla Mars attacker mot två viktiga tecken: Vågen för partnerskap och Vattumannen för social grupptillhörighet. I synnerhet den senare har vi sett hos sekulära Humanisternas ordförande, där Mars i klaniska Kräftan i attack mot ideologiska Vattumannen symboliserar en litet särintresse som de ateistiska Humanisterna som slåss eller invänder sig mot majoriteten eller kanhända ett visst ideologiskt system (här: religionen). 

Länge trodde jag ordföranden Sturmark var homosexuell, och jag har inte helt släppt tanken trots att han ser ut att leva med en kvinna. Vad man kan märka är ett allt starkare intresse hos honom för den homosexuella saken. Detta anades redan för flera år sedan när en andefattig serie ateist-program gick på något obskyr tv-kanal och den första gästen - och det är signifikant - var en Eva Dahlgren, homosexuell (storkors i Tamas guna), som inte hade ett vettigt ord att säga om varför hon var ateist.

Varför Elfvén har råkat fixera sina psykiska problem på kungahuset eller monarkin som idé är uppenbart när man studerar den fallna Mars irrationella Vatten/Luft-attack mot Vattumannen (ideologier). För se var Vattumannens härskare Saturnus befinner sig! I Faderns, Mannens och Konungens tecken Lejonet! Och Saturnus och Solen är ömsesidiga fiender...

I inlägget om grundarna till Republikanske föreningen föreslog jag Jupiter som en kunglighetens planet, men det är uppenbart att Lejonet bland tecken står för Monarkin. Undertecknat föddes med Solen i femte "naturliga" Lejonhuset och det skulle vara intressant att studera en större mängd kompletta horoskop (med födelsetid) och se om en sådan Sol någonsin kan undvika att se värdet i monarki. 

Bara människor med en havererad individualitet - som den här misslyckade bloggerskan och lesbianen kan gå så långt i sin urartning att hon söker lösa sin bristfälliga individualitet genom att kräva att landets symboliska Ansikte dödas (demonteras). Jag har sagt det förr, homosexualitet är en psykisk sjukdom och den leder till de märkligaste krumbukter eftersom det uppenbarligen finns tidigare liv under motorhuven som trasslar till saker.

Notera hur illa det är ställt här: Saturnus står i Lejonet och söker dels strypa Solens starka utflöde men också formge det - skapa en yttre struktur som påminner om Individualitet (tomma tunnor skramlar mest). Men här har Saturnus knappt någon energi alls därför att Solen i Väduren är så svag genom sin defekta disponent som i sin tur lutar sig åter på ett mentaliserande sinnelag i Tvillingarna, där särskilt kunglighetens Jupiter anses ligga sämre placerad ("detriment").

Jupiter disponeras av och från Merkurius, vilket är ren kortslutning! Inte kan det högre medvetandet administreras av det lägre, simpla intellektet! Och dessutom saknar det enkla intellektet ro och omdöme eftersom det med sin disponent bildar ett Eld/Vatten-krig!

Och så vidare...

Inga kommentarer: