Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 december 2011

Men vilken floskelnisse!

Aron Modig, bombasten. I SvD noterar jag för andra gången ett pekoral signerat denne märkliga kristdemokrat. Så här kommer aldrig KD någonsin att vinna röster från någon. Det är bara så...obegåvat.

Att Wiehe är en uppskattad och duktig artist råder det ingen tvekan om. Men han har heller aldrig gjort någon hemlighet av sina vänstervridna politiska åsikter, utan använder sig istället av sin musik för att sprida dem.

Rent principiellt finns det förstås inget problematiskt i detta.

Jag menar bara... Under buller och bång accepterar Modig en artists rätt att tonsätta sina tankar. I Sverige. År 2011. 

Det tyder på att det finns något mycket svart och odemokratiskt i mannens själ, bara nödtorftigt maskerat som kristen retorik högerretorik. Min teori är att det är extrema syndare som återföds i ny kropp och nu väljer religiösa hem. En strikt uppfostran är enda sättet att bryta den onda cirkel många själar går ner sig i under sina jordeliv.

Dock vet alla insatta också att kristendomen idag är Djävulens verktyg; kristendomen tjänar kapitalet. Jesus blev korsfäst för sitt motstånd mot ockupationsmakten Rom - vilken kan jämföras med dagens Svenskt Näringsliv via bulvanen Fredrik Reinfeldt och hans kompband Nya Moderaterna tvingar på människor livsmönster som inte ens passar flertalet. 

Allt ska man välja i valfrihetens namn, och hur man än väljer blir allting bara sämre och dyrare under den egoistiska kapitalismens välde. När en sångare som Mikael Wiehe ägnat ett liv åt att varsla oss om en och annan illusion som sprids från sådana här lömska människor, då förstår inte Modig ett dyft av Spelets Regler.

Istället sitter han och tränar på studentikosa antikommunistiska schabloner. Han är helt omedveten om hur långt från den ursprungliga kommunistiska lära som Jesus och De Fattiga (hebr: ebionim) presenterade sin samtid för! Han är inte kristen utan en av de Vilseledda.


Horoskopet är en stilstudie intellektuell vekhet. Den upphöjda Saturnus för godhet och rättrådighet har redan löpt sitt lopp genom Rättvisans Vågskålar och är nu i den trettionde och sista graden döende. Kanske viktigare är att den ligger med den kapade Ormkroppen (Ketu)!

Det lilla som återstår av idealistiskt patos förvrids dessutom av att Saturnus disponeras av balansens Venus som halkat tillbaka ett halvt varv till nybörjarposition i egotrippade Väduren. Det här är bara så fel för en som försöker ta ton och visa på var verkligheten befinner sig!

Flyttar vi i stället uppmärksamheten till tecknen på intelligensens, går proppen. Enligt detta Chandra lagna-horoskop (som dock inte är sista ordet), är femte intelligenshusets härskare passande nog Lejonet, precis som i den naturliga zodiaken. Passande därför att detta ger Solen som intelligensens signifikator. 

Problemet är bara att också Solen likt Saturnus saknar kraft, men i det negativa tecknet Oxen betraktas den inte som akut döende i sin nästsista grad utan som nyfödd, precis som intellektsplaneten Merkurius i 6e graden av det positiva tecknet Tvillingarna. (Intelligens och intellekt är f.ö. skilda ting.)

Faktum är, att den "välsignelse" Solen får från den "expansiva" Jupiter är dubiös i det här fallet eftersom Jupiter lider sitt fall i kontraktiva, tillslutna Stenbocken. Detta betyder att Jupiter arbetar bakvänt och förstärker tendensen till slutenhet, trångsynthet och en slags fröken-mentalitet. Den vill diktera vad som är rätt och fel. Den knappt födda Intelligensen stryps alltså av ett övermått av pekpinnar, vilket är döden för Intelligensen.

Vi kan alltså tydligt se att den här andesjälen inte har rätt att skina genom värdkroppen Aron Modig. Varför? Troligen för att det är en Syndare som återfötts för att omprogrammeras via en moralistisk uppfostran.

Hypnosterapi har avslöjat att vissa själar helt enkelt underordnar sig en begränsat genetisk disposition fullständigt i ett visst liv på jorden. Bara så kan den livserfarenheten prägla och informera själen och så att säga radera ut något som varit dåligt. 

Mellanplatonisterna (i samma tid Jesus verkade) och hela Medelhavsvärldens tänkare för övrigt, ansåg vid denna tid att materien verkligen kunde korrumpera även själen. Således var Jesus varning för att inte samla skatter på jorden inte bara en varning för ett bortslösat liv, det var också en varning för att själen själv förorenas.

Detta bäddar i sin tur för återkomster på jorden som en allt fulare och vidrigare människa - intill de karmiska lagarna slår till nödbromsen. Att det existerar människor som Adolf Hitler beror således på att det är fullt möjligt att odla ondska långt innan ödet griper in.

Att konstatera att detta är ett skäligen obegåvad horoskop på basis av Solens expanderade kontraktion räcker inte. Men här finns en sekundär bekräftelse och det är Solens disponent som vi redan noterat blockerad av egots tunnelseende i Väduren.

När Venus ligger i Eld och Solen i Jord, får vi dessutom ännu en indikation om att klarsynen (Eld) begränsas av värdkroppens Jordnatur. (Obs, En planet i Jord disponerad av en annan planet också i Jord leder inte till detta problem! Båda arbetar i harmoni på samma nivå av verklighetsuppfattning!)

Tyvärr gillar Modig att kommunicera sig, Mars intensifierar kommunikationsplaneten. Men då visionen (Solen) är så begränsad blir det bara pekoral. Om man putsar femton år till på sin antikommunistiska retorik kommer han säker att ha en hel bunt välslipade klichéer att sammanfoga i olika ordningsföljd.

Är det då inte okristligt att lyfta fram obegåvning på detta vis. Nej. Jesus gjorde det också, för den som vågar läsa Nya Testamentet utan att välja bort de stycken som stöter sig med den lama borgerliga, själviska och kapitalistiska mentaliteten. 

Den som, likt undertecknad, vet var det religionsvetenskapliga läget är, kan gå direkt till Dödahavsrullarna, flitigt brukade av Jesus mentorer och där se en fullt utvecklad lära om hur man ska hata dem som saknar Ljusets ande i sig, och älska dem som förkroppsligare det goda.

Modigs problem är att han inte ser att det är Wiehe som FÖR VÅR TID säger det som Jesus sade för tvåtusen år sedan. Modig tillhör med andra ord Satans barn, han är en bar Belial.


Inga kommentarer: