Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 december 2011

Lill-Fredde - pengarnas diktator






Oj oj så tydligt astrologin visar att lille Fredde Rensvält skulle vilja sitta i Mamma Merkels knä och vara Penningens diktator tillsammans med henne. (AB)

Han har bara ett problem - svenska folket har ju tackat nej till euroeländet. Så han velar, den lilla bakvände Robin Hood som stjäl från de fattiga för att belöna sina egna, och ser diktatorsdrömmen försvinna bort bland molnen.

Nå, han har ju förbunkrat sig i Rosenbad och hoppas säkert på många, många år till med sin nya tvättstuga nästgårds.


Men det sovande folket, som han kallade sina egna landsmän 1993, är de inte just så dumma som han ansåg? Han spottar på några och köper andras kärlek och svenskarna verkar inte se pur kryptofascism fastän de har den mitt framför nosen.

*****


Nycklar:
Venus = Pengar. I Lejonet = Att härska över pengarna

Solen i Kräftan = alltid hungrig, girig eller "kåt på"; oändligt behov av bara lite mer för att vara "på säkra sidan"; antikens "vegetativa själ" (dvs. i värsta fall inte mer än en växt eller ett djurs hjälplösa slaveri under en autonom drifter men förpackad i människokropp och rationaliserade genom fagra och helt falska ord)

Merkels horoskop är ännu värre, för det är fullmåne mellan Vatten och Jord. En totalt teutonisk påminnelse om Nazitysklands allmaktsdrömmar, vilket vissa observanta kommentatorer redan insett.

Vilka är dessa moderater med så väldigt tyska namn? Schlingmann, Borg, Reinfeldt? Vilka ambitioner bär de på djupast inne i sin själ? Varifrån kommer moderaternas vedervärdiga syn på utvisningar, arbetslösa och sjuka? V-A-D (inte vilka, vad) är det svenskarna röstat in i regeringsställning?


Inga kommentarer: