Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 december 2011

Jungfrun som naturlig skönhet

Elizabeth Banks 2011

Elizabeth Banks är en filmskådespelare som kan le så man ramlar ur biosätet. Ett perfekt exempel på majoriteten av alla Månen i Jungfrun som inte alls är invandrarfientliga eller kriminella! (Bloggen har ju hittat några zodiaktecken som haft luriga baksidor.)



Hon är sällan värst sminkad på film utan har en naturlig skönhet där säkerligen den starka Mars i ungdomliga Väduren slår igenom en annars städad och normaliserande mängd av Jordelementet. För med Sol OCH Måne i Jord är det uppenbart att hon fungerar som en "vettig" influens. Jag har sett henne sköta miniräknaren åt tomten i en julkomedi - så typiskt den kalkylerande Jungfrun! I en annan film var hon den präktiga och klartänkta juristen - så typiskt det legalistiska soltecknet Stenbocken!

T.o.m. i filmen Zack and Miri Makes a Porno för några år sedan skänkte hon filmen mer gullighet än sex. Och på något sätt stämmer det att hon faktiskt kommer från en amerikansk småstad med så här mycket Jord i horoskopet och att hon som en "bra" flicka var gift långt innan Hollywood ens fått upp ögonen. 

Allra roligast - med tanke på Jungfrun som den profitlystna åkerbrukaren (vi har sett den särskilt bland Moderaterna, partiet som står för sin egoism) - är följande som jag hittade på "informationssajten" AskMen om henne:

Growing up in her small Berkshires town near the New York State border, Elizabeth rode horses, was nominated to be the local Harvest Queen and generally stayed out of trouble.

Naturen för hela slanten. Återigen Solen i Stenbocken - det präktiga tecknet som har en djup respekt för samhällsordning och så Månen i Stenbocken för nomineringen (men ingen vinst) som den "lokala Skördedrottningen"!

Varför vann hon inte? Och varför kommer hon inte att bli en av de stora?

För att hon är född kort före Sverige enligt vårt senaste tungt vägande nationalhoroskop. Sinnelaget eller personligheten i Jungfrun disponeras här av Merkurius i Vattumannen. Ett tecken som ibland är gigantiskt, ibland trångt och dogmatiskt. 

Elizabeth Banks och det senaste Sveriges födelseår 1974 innehåller en medelstor Vattuman men som skäller som den tillhörde de stora hundarna (amerikansk diplomats sarkastiska kommentar om Carl Bildt). Merkurius i Vattumannen disponeras nu från Saturnus som själv ligger i ett rätt ungdomligt tecken, Tvillingarna.

Men hon har en ömsesidig reception mellan de senare två planeterna och det ger henne en obotligt ungdomlig framtoning som person. Även ålderdomliga Solen i geriatrins tecken Stenbocken blir lättsammare av att disponeras från en luftplacerad Saturnus.

Total dominans av Luft och Jord  och med en extra poängtering av att det är ren Luft som styr den här kvinnan bakom ytan av Jord. Den här kombinationen av element i bloggens tidiga klassificering, kallade jag "rationalism", särskilt en människa som intellektualiserar över det uppenbara, det fysiskt givna. Det blir t.ex. bara lyriker, naturvetenskapare etc, men kanske inga större fantasy-författare.

Hur tolka den nästan exakta konjunktionen mellan Solens disponent Saturnus och "avhuggna" Draksvansen. Ja, som sagt. Hon vann inte "formatet" (Saturnus) "Årets Skördedrottning". Med denna "bestraffning" mot Saturnus, idolskapets Sol, blir hon inte någon ny superstjärna i Hollywood. Planeterna talar som helhet mot en sådan superkarriär som ligger som en potential i t.ex. Noomi Rapaces horoskop.

Superstjärnan Greta Garbo hade visserligen också Saturnus "vingklippt" av den förminskande södra månnoden och dessutom i tionde karriärhuset. Men vem kan argumentera mot en födelse nästan exakt när lyckobringaren Jupiter stiger i öster? Och hennes opposition mot det fysiska yttre från en hyperstark Mars i Skorpionen bidrog också till en syndig "vibration"!

I fallet Elizabeth Banks saknas klockslag, men det räcker att se på hennes - och svenskarnas - Jupiter i Vattumannen för att inse att också "den stora framgångens" planet lyder under den vingklippta Saturnus. Vi svenskar har en hemsk förmåga att överskatta oss själva. Är det någon slags intellektuell överkompensation för ett ännu djupare mindervärdeskomplex?

Se inlägget om jantelagen för en teori om varifrån gnisslet i folksjälen kommer.




Inga kommentarer: