Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 16 december 2011

Ingångar till ateismen

Så dog då Hitchens (SvD), ärkeateisten som hade märkbara problem att hävda sin linje i debatt med den snillrike brittiske - och troende - matematikern John Lennox. Efter en remarkabel ut-ur-kroppen-upplevelse i tonåren har jag gott hopp om att Hitchens är rejält snopen nu! Shit! Det tog inte slut.

Det är inte svårt att förstå att bara ateism och nattsvart förnekelse med en fet överbyggnad av "rationella skäl" återstod för ett livsöde som redan vid födelsen såg så här illa tilltygat ut:
Det är dels det gamla vanliga dissociationsfenomenet där psykisk nedsmutsning (Mars i Vatten) angriper ett psyke (Månen) i mentaliserande Lufttillstånd (här: Vågen). Det här resulterar i de mest befängda inbillningar och åtföljande efterrationaliseringar av det som i grund och botten bara är en instinktiv (Vatten) hang-up!

Men Hitchens kom till världen dubbelt förbannad som människor födda till sista eller första graden av ett tecken ofta är (Solen i Vädurens första stapplande barnasteg). När sedan också psyket (Månen) flippar ut, då förstår man att något var så djupt fel att bara sprit och cigg kunde döva de inre demonerna. Ja, detta var horoskopet för en genuint demonbesatt människa. Men nu har han släppt åtminstone några av själens höljen, och då kommer lindring direkt.

Bloggen har samlat hur många fall som helst av "dissociationen" i samband med just ateism. Jag har tidigare kallat hållningen för ett symptom på sinnessjukdom med vilket ska förstås en svårartad dissonans mellan instinkt och den rationella delen av människan. Jag tror en hel del av de här ateistiska religionshatarna egentligen är homosexuella, men vågar inte ens inför sig själva komma ut ur garderoben. Istället blir det krig mot i synnerhet kristendomen eller islam, två religioner som förnekar deras maskerade läggning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.