Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 december 2011

Gycklaren som pratade om Juholts avgång

Björn Rosengren är ett f.d. (s)-märkt statsråd. Jag har tidigare noterat honom som en avfälling, en man som valde att tjäna pengarna istället för rättvisan. Tyvärr glömde jag ta notis om vilken typ av lobbying han numera utför. 

Men när man lyssnar på Expressens bandupptagning låter det inte som att skämt, det där med Juholts avgång. Tvärtom är tonläget så mörkt att det snarast upplevs som äkta hatiskhet.

Den enda som tappade vettet under AB:s första falska drev (de håller fortfarande på!), det var ett kommunalborgarråd med sataniska stjärnan Algol i direkt opposition till Solen (symbol för ledarskap) i Skorpionen.

När jag nu tittar på Björn Rosengren hittar vi återigen Algol i en huvudroll. 

Men...ser inte horoskopet nästan exakt ut som det för Svenskt Näringsliv?!

Bloggens regelbundna läsare ser hur vi kommer Sanningen allt närmare. Stjärnorna ljuger inte, för vi är där - det som händer här på jorden är bara ekot av en annan berättelse...

Nu finns ett aber. Jag har hittat tecken på att Algol i vissa fall bara indikerar total brist på seriositet, den hångrinande Gycklaren som skapar kaos i rent okynne. Rosengren kan alltså ha skämtat, som han nu påstår när han inser att han blev inspelad. Men återigen: är då inte Satan den store Bluffen, Falskspelaren, den tomma chimären, den normlösa nihilisten?

Bloggaren Helena Palena är inne på samma linje:

"Jag ser honom som bedragare: Han sålde ut Televerket för en spottstyver och lurade svenska folket. "



Det orange-bruna gyttret ("egenmäktighet") bildas genom att Solen i Väduren disponeras av Mars i Oxen: under en yta av revolutionär uppstudsighet (unga Väduren) döljer sig en genuint självisk och monetärt fixerad brutalitet.

Jo, Rosengren är likt Svenskt Näringsliv rädd för att Juholt kommer att bjuda marknaden tuggmotstånd, nu när de började ta sin egen rikedom för given och två tredjedelssamhället som något pöbeln köpt och accepterat. Men omoralen kommer att få ett slut. Det finns ett Öde som styr även över materialister, och astrologin är ett vagt men dock vittnesbörd om detta.

*****

Medierna:

SvD, DN, Expr, AB

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag läste, antingen i Expressen el Aftonbladet - minns inte vilket, att han före offentliggörandet kontaktats av en av de två som intervjuat honom och tillfrågats om han hade någon kommentar till det sagda. Då förnekade han att han ö h t sagt det, men när han fick veta att det fanns på band svarade han genast att han då skulle säga att det var ett skämt. Det avslöjar hans låghet.
S

Seaward sa...

Här får man - fast jag glömde skriva det - dessutom en inblick i hur en av "de goda" kan komma i kläm mellan två "onda".

Jupiter är belägrad mellan Saturnus(+Algol) och Mars. När detta händer i ett intervall om tre tecken är det allvarligt, när det händer inom ett enda tecken är det så att säga ett högkoncentrerat problem.

Sedan Mars kört om Jupiter i Oxen (vilja till lätta pengar) blir just dessa dagar innan Mars byter till nästa tecken en mycket kort tidslucka med påtagliga bekymmer!

Jag tror detta var mannen som lanserade den fiaskobetonade "folkaktien" TeliaSonera! (dvs hans Jupiter blev "lätta pengar" i sjön)