Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 december 2011

För läsare utan bäring

SvD skriver en artikel om en ny personalchef på Ericsson och jag vet för hela min värld inte vad det ska vara bra för eller vad man ska kalla artikeln. Engagerande mänskligt livsöde?

Texten är bara intressant för människor som redan gått sin livsinvestering, gått in i dimman och kommer att dö som de utfyllnadssjälar jag höll dem för att vara då jag var ung och ännu mer arrogant. (Framgångsrika affärsmän blir i senare liv ofta väldigt hånfulla mot penningens underdåniga tjänare, det är en slags själens evolutionspsykologi, inte helt olik det lilla barnet som snart nog fnyser åt den färgglada plasthinken i sandlådan och identifierar sig med "mognare" leksaker.)

Att det verkligen är svineri i den här världen, årtiondena innan det västkapitalistiska systemets återkalleliga totalhaveri ser man snart av textens ordvändningar - sätt att tala om levande människor på ett sätt som gör att vi vet att detta är tomma och meningslösa utfyllnadssjälar och jordens salt som är de verkliga stjärnorna. Personalchefen jobbar med, säger SvD, att "få till en process för kompetensförsörjning som adderar affärsnytta, är integrerad och inte minst användarvänlig för bolagets alla chefer."

Se där objektifieringen och förminskningen av en människa till en produktionsenhet! Nej inte ens det, utan bara småspigg som en stadig ström av "kompetensförsörjning" för det hungriga rovmaskineri som ständigt jagar marknadsandelar och vinst för sina aktieägare. Den dödsdömda rovkapitalismen som skor sig på underbetalda människor i efterblivna länder, troligen en sådan som Bina Chaurasia själv var en gång innan hon återuppfann sig som världsmedborgare: "Sin indiska bakgrund är hon inte särskilt sugen på att prata om."

Födelsehoroskopet (utan exakt tid) är synnerligen intressant ur dessa två synvinklar, världsmedborgarskapet och förtegenheten om sitt lokala förflutna.


1962 var ett på många sätt besvärligt år. Jag har sett många börja bra för att snart som hycklare falla från sina goda föresatser. Det har att göra med problemen med konsekvensens och traditionsstyrkans Saturnus.

Grundpositionen är utmärkt, den står hemma i sitt negativa och patriarkala härskartecken Stenbocken. Men under 1½ år av Saturnus betoning av herravälde, ledarskap och hierarkier skadas Stenbockens grundläggande innebörd av den långsamt passerande södra månnoden, den halshuggna ormkroppen Ketu.  (Senare i livet ska den här fula axeln komma att signalera ett kallsinnigt anställande och sparkande av personal helt efter kvarttalskapitalismens diktat. En nyttig idiot på hög nivå, så att säga.)

Det här signalerar kort och gott ett brott med traditionen och därmed en lättviktig människa som själv utgör första generationen i en ny dynasti. Inte lätt med tanke på hur vulgära nya pengar är. Sverige har Fredrik Reinfeldt som bra exempel på att kvartalskapitalismens broilers blir helt substanslösa. Rika men kriminellt vulgära och med en människosyn som mer hör hemma i Nazityskland eller Sydafrika under apartheid. 

Födelseorten är okänd men jag väljer Calcuttas koordinater mest för att få indisk standardtid +5½ timma relativt Greenwich. Det vi är på jakt efter är en uppskattning av sinnelagets eller psykets placering. Månen byter nämligen tecken kort före lunch.

Men med en kvinna som lättsinnigt talar om hela världen som sitt hem, skattar distanserat åt Sverige som ett land som skulle kunna vara annat än en "bas", kan det omöjligt röra sig om en tidig födelse med Månen i Oxen! Den Månen eller det sinnet är själva urbilden för identifikation med sin lokala mylla! Nej all logik säger att vi har att göra med Månen i Tvillingarna, den fria resenärens tecken. Eftersom Tvillingarna också är ett it-teknologins tecken passar både föregående arbetsgivare HP och nuvarande Ericsson.

Men hon är som sagt inte tekniker utan "human resource"-ansvarig. Och här har vi då det ytterligt sociala soltecknet Vågen, som finner ypperlig synergi i ett sinne av Tvillingarnas typ. Jag har samma kombination och är kanhända i snacksaligaste laget. Jag brukade lätt kunna prata mig till jobb, men det var innan jag blev 45. Sedan stänger det åldersrasistiska Sverige av totalt med mindre än för chefsrekryteringar där man "anses" kunna fungera några år till...

Eftersom kvinnan lever i en så extrem livslögn - ett problem hon delar med hela svenska folket för övrigt, ska jag berätta vad hon inte vill nämna i intervjun om sin bakgrund i Indien.

Horoskopet visar ett brutalt hem, olycksdrabbat och med våld innanför hemmets fyra väggar. Den fallna aggressionsplaneten Mars förstärks av den vettlösa demonen Rahu och i attack mot fadersgestalten Solen i mentala obalanserade Vågen, är kort och gott ett hemskt arv att ha med sig hemifrån (Kräftan = hemmiljön). Med en sådan psykisk infektion i det undermedvetna, skapar Luftelementet helt sonika en artificiell ny värld ovanpå de fysisk-psykiska ruinerna av där livet faktiskt började (den egoistiska och materialistiska axeln mellan Kräfta/Stenbock, underkastad/härsklysten).

Kvinnan bär två öden i ett tack vare den oheliga bortträngningsmekanismen som bildas närhelst Vatten och Luft står akut på kant med varandra. Man skulle kunna säga att just den här typen, där olösta problem i det undermedvetna Vattnet äter på den falska livslögnen som luftslottet i det rationaliserande elementet uppfört förr eller senare kommer att kräva terapi.

Samtidigt är inte allt nöd. Luftslottet som uppförts ovanpå den ynkliga början är faktiskt uttrycket för en kompetent själ. Här har vi den fina triangeln i Luft där den goda Jupiter i Vattumannen (det stora konceptets tecken blåser upp psyket (Månen) och gör det ovanligt försigkommet (lämnar Indien vid tjugo för en ny och större värld - USA). Månen/Psyket är nu ett luftburet HEM och det möter snyggt upp världens chefer och ledare (Solen) i en både lukrativ (Venus) och kommunikativ (Merkurius) karriär.

Man kan jämföra med Dalai Lama, vara märkliga horoskop jag kommenterade här (bloggen har utökat antalet tolkningsparametrar sen dess):


En grundläggande skillnad i kvalitet mellan himlarna är att Dalais Jupiter först inte uppfyller den egoistiska Månen utan själens form Saturnus!

Sedan hoppar välsignelsen över den personliga och begärsfyllda Månen och kontaktar direkt en andesjäl (Solen) som enligt de trovärdiga födelseuppgifterna föds just i soluppgången. Här är en som övervunnit; Ericsson anställer människor i livslögn.

Först i steget därpå aktiveras Dalai Lamas personliga sinne (Månen) och det disponeras nu direkt av hans inre andesjäl (Solen).

Men för all del, detta är "en på miljonen" och skulle föräldrar utbilda sig tillräckligt i livets verkliga värden skulle så många barn av den här typen födas att västkapitalismen självdog! Just nu slussas låga själar in till jorden av ignoranta människor.

Ur astrologisk synvinkel är det med andra ord skillnad på olika versioner av den mäktiga Luft-triangeln. Med Dalai Lama talar man humanism och livets eviga principer. Med Bina Chaurasia rovkapitalismens senaste manövrer för att förslava jordmänskligheten med ännu mer löjeväckande små mobila teknikprylar.

Allt som kommer från det hållet förslavar snarare än befriar. Och att någon kvinna i nöd blivit räddad tack vara mobilen förändrar inte den obehagliga större bild av den hunsade konsumtionsenhet informationsteknologin redan gjort den historielösa och obildade människan till.

Läs filosoferna. Börja tänka - låt inte Fredrik Reinfeldt få rätt i sin kampskrift där han kallade svenskarna mentalt handikappade och sovande! Och framförallt: Sluta knappa så där neurotiskt på nallen/smartfånen! Du avslöjar din tomhet.


Anmärkning. 

Ju mer man studerar Dalai Lamas horoskop, desto mer fenomenalt ter det sig. Ur perspektivet "expansion" eller "framgång" som jag nämnde här, börjar förstås inte allt med Jupiter. Lyckobringaren har en disponent. Till skillnad från indiskans olyckliga dolda herre Saturnus har Dalai kärlekens Venus som sin dolda strateg, en Venus som därtill är synonym med hans eget personliga sinnelag.

Men detta sinnelag är som sagt inte sin egen lyckas smed, utan tar order från jivaatman (Solen) som i Tvillingarna i sin tur är genuint merkurisk till sin natur (en avatar!) och därtill höljd i Världssjälens Form. Dessa anmärkningar är inte för denna världens barn att ens ana vidden av.


Inga kommentarer: