Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 december 2011

Exempel på dåligt partnerskap

Måns Herngren talar ut i AB - det var höjdhoppar-Kajsa som dumpade honom efter ett kort äktenskap. Inte för att de inte försökte, måste han säga, men verkar också droppa sitt eviga tjat om sitt kontrollbehov som en pusselbit till varför det sprack.

Nej, horoskopen går inte bra ihop, med eller utan kontrollbehovet.



Herngren försökte köpa sig en tioårig föryngring i valet av Kajsa, det ser man på att deras framgångsplanet Jupiter möts i samma tecken. Man kan också säga att det var ett säkert val - båda var kända personer. Kajsas Måne/Jupiter indikerar tydligt en publik kvinna (Månen = massorna). 

Men vad säga om Måns Herngrens Måne? Den kan ha hunnit in i Skytten, men för en riktigt jobbig personlighet passar den mycket mycket bättre i Skorpionen. Och då blir också han en framgångsrik publik person (via Månens opposition till Jupiter).

Men samma psyke i svarta och kontrollerande (och svartsjuka!) Skorpionen stöter på patrull här eftersom det är Kajsa som är den genuint goda (Månen i upphöjt läge med välviljans Jupiter). Särskilt som Herngrens aggressiva och kantiga Sol-Vädur drivs inifrån av en horribel aggression: Mars i härsklystna Lejonet i direkt attack mot den hypotetiska Månen i Skorpionen. 

Eller i andra ord: psykets disponent hugger mot psyket självt och detta fortplantas via Mars härskarskap över Väduren även sill hans utagerande stil. Här gott folk är ett typexempel på hustrumisshandlare. Med lite tur håller Herngren tag i den sidan, men jag är inte säker. 

Kajsas Sol i Jungfrun är privatistisk och sattvisk (villig att förändra saker) så det är naturligtvis hon som går sin väg. Men inte utan att hennes perfekta Venus i Vågen fått smaka på en fallen omanlig Mars i samma tecken. Att Herngren nu har Solen i opposita Väduren berättar förstås varifrån aggressionen kom.

Det före detta paret har också sina Merkurius i motsatta tecken, vilket tyder på helt olika kommunikationsstil, kvinnan strikt logisk men mannen offer för grumliga ting (Mån/Jupiter-oppositionen invecklad i Rahu/Ketu-axeln där särskilt Månen med Ketu kan tyda på extremt lågt självförtroende.)

Nej, Herngren får nog göra som Andres Lokko, en annan tidigare så ytfixerad människa: lägga sig på terapisoffan. Den här himmelen innehåller mycket som borde redas ut.


Inga kommentarer: