Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 december 2011

Etiopienstraffet svar på svenskens rasism?

Vad har den här journalisten och musikern mer gemensamt än en slående ansiktslikhet?






När svenska folket 2010 röstade fram den svaga kompositionen med väna Anna Bergendahl i Eurovisionsschlageruttagningen föreslog jag att det överlägsna inslaget från Salem al Fakir - segertippad av den internationella valda referenspanelen! - berodde på att hans arabiska namn utlöste den svenska, mer eller mindre öppna rasismen typisk för ett land av lågutbildade, jordbundna och allmänt negativa individer. Faktiskt, människor så dumma att Fredrik Reinfeldt kan peka finger åt dem och kalla dem sovande, och genast springer de till hans sida i tror att därmed räknas som "vakna"! 

Så dum är svensken och så djävulskt illasinnad är klasskapar-Fredrik som söker BYGGA en ny underklass för att själv känna sig lite mindre obildad. Det sociala förstörelseexperiment som pågår i Sverige borde ha varit frilansarna Schibbyes och Perssons primära uppdrag tills dess svenskarna börjar förstå vad som pågår i Sverige. Men nej, de skulle göra det stora, globala scoopet och avslöja Lundin Oil. För det dömdes de idag till elva år i etiopiskt fängelse.

När själva domen föll mot svenskarna strax före jul föreslog jag återigen den svenska rasismen - denna djupa röta i själen som hindrar en människa från att gå upprätt - som ett pris dessa två journalister får betala för sitt folks skull. De blev messianska syndabockar eller offerlamm på en orsaksnivå som går högt över huvudet på en sekulär människa som inte förstått hur Rättvisa administreras längsmed vägar som inte Carl Bildts "tysta diplomati" ens är medveten om. 

Det finns således en prosaisk, politisk berättelse för de fåvitska, och så den gudomliga sanningen om hur olika länder interagerar - och där individuella medborgare bara är brickorna i spelet. 

Den etiopiska domstolen är också bara en omedveten verkställare av något som egentligen rör den svenska synden, vår rasism, vår kärlek till pengar snarare än människor och allt det andra som avspeglas i att sociopaten och lögnaren Fredrik Reinfeldt åtnjuter förtroendet medan detta andligt förgiftade folk genom högerpressens inverkan nu tror att det är Håkan Juholt som är den omdömeslösa skurken. Tro mig, förgiftade medborgare - ditt uppvaknande kommer att följas av svår bakfylla!

En märklig bekräftelse på att det är svensk rasism som nu de två journalisterna får plikta för, ges när man sammanställer horoskopen för Salem - bortröstad från möjligheten att bringa en musikseger åt det svenska folket av det svenska folket - och det för Schibbye. (Johan Perssons namn är så kriminellt överutnyttjat av obegåvade svenskar som inte vet hur man döper ett barn för att det ska utveckla en stor själ i resonans med det givna namnet att det inte går att uppbringa något födelsedatum via nätet.) 




Med en så stark gemensam känsla att den till och med syns på fotografier förvånar det inte att "look-alike"-paret har följande intressanta astrologiska mötespunkter:
  • Båda är födda medan "själens form" - Saturnus - ockuperar Jungfruns tecken.
  • Båda är födda när Jupiter som "fyller upp intill själens form" ockuperar Jungfruns tecken.
  • Båda är födda ett år då "bestraffningens" halshuggna Draksvans passerar gränslinjernas, hackordningarnas och återhållsamhetens tecken Stenbocken (en kylslagen känning av Liemannen Saturnus).
  • Båda är födda under den tid på året när Solen passerar den sideriska Vågens tecken - både journalistik, rättvisefrågor och musik passar Vågens tecken mycket väl.
  • Och sist men inte minst, de är födda som varandras spektakulära motbilder på ett emotionellt plan: mellan Livets, lekens och glädjens Lejon och Dödens, motspjärnandets och sorgens Skorpion skiftar de båda horoskopen de emotionella Mars och Venus positioner. Hatets Mars separerar, kärlekens Venus förenar.

Salem al Fakir är ett stridbart Mars-Lejon för kreativiteten och leken, och hans känsla för Venus harmonier går djupt, djupt in i det skorpioniska mörkret. Det är ett märkligt och eget musikaliskt universum han målar upp och dessa två kraftfulla tecken röjer den emotionella basen som ligger under det skira luftslott hans solära intelligens i Vågen uppför.

Eftersom Schibbyes inte har Fakirs Mån-Våg utan den mer politiska Mån-Stenbocken, gick hans sinne typiskt nog mot statskunskap. Därmed styrs psyket inte som hos Fakir av den artistiska Venus utan av den stränga, sträva, och snålt åtstramande Saturnus, som 1980-81 tar livet av den frihetliga och generösa Jupiter: Jupiters lycksamma expansion intill den gräns som Ödet eller Själens Form satt.

Och som vi nu vet från "80-talets horoskop" - beskrivningen av den avskyvärda egoism och marknadsliberalism som drog in röta i de västerländska samhällssystemen och medborgarna - så var det Själens Form Saturnus som antydde ett årtionde i den extrema själviskhetens tecken, Jungfrun. 

Vi har med andra ord en Saturnus som fokuserar enbart den enskilda individens form - ett lika träffsäkert som ödesdigert omen för vad 80-talet skulle medföra. Och här har vi då två av de första offren för något vi kommer att se mycket mer av: Salem som på grund av sin arabiska flavör inte gick hem i underklass-Sveriges mentalitet; schlager-Annas sömnpiller till låt... 

Svenskarna var så själviska att de inte ens förmådda tänka en gång extra och fundera på vad som skulle fungera i världen - som den dumma egoisten röstade de bara på vad slags artist (och möjligen sång) DE SJÄLVA trivdes bäst med. 

Ett sådant folk borde omyndigförklaras för att få slut på den orättfärdighetens politik Reinfeldt - ett annat barn av 80-talets värderingar - dragit in oss i. 

Och så kommer då Schibbye - i sina celler bärande den svenska versionen av orättfärdighet - med goda ansatser (Vågens tecken vill ofta göra världen till en bättre plats eftersom den har en känsla för proportion och bristen på sådan).

I samma ögonblick han går över den etiopiska gränsen vänds hela Sveriges Onda Öde i frågor om folkslag mot honom själv. Hela Sveriges kollektiva skuld klibbar fast vid journalisterna, den skuld som i ett harmlöst sammanhang kunde förmärkas då folket gick förbi en garanterad topplacering i schlagern med Salem och sökte sig något mer "inhemskt".

Varje svensk är medskyldig till Lundin Oils övergrepp på det etiopiska folket.

Varje svensk är på andlig nivå en persona non grata under semester i utlandet.

Måttet är nu så rågat för svenskhet att minsta lilla övertramp en svensk gör i utlandet kommer att bestraffas. Svenskarns 3e/9e-husaxeln (kommunikation och it/utlandsresor-globalism) är helt infekterad mellan 2002 och 2020.

Till och med inom landet Sverige berättas att den Galna Regimen Reinfeldt nu stramar åt studiemöjligheterna ytterligare (DN). Minns att Svenskt Näringsliv det gångna året ytterligare ville imbecillifiera landet genom att håna filosofin som högskoleämne!

Krafter vill Sveriges död och svenskarna är så dumma att de inte förstår att Landsförrädaren sitter i styrande position och sedan flera år säljer bort hela landet.

Problematiken Sverige är idag så komplex - detta hur ett folk väljer sig den Ledare de förtjänar - att ingen utan IQ en bit över genomsnittet och en själ hyfsat renad från värdelöst mediebrus kan förstå det här inläggets skisserade fantombild. Sverige är en grekisk tragedi som just nu spelas inför våra ögon.

Jag vill också be Salem om ursäkt för att jag lånat och politiserat hans person i syfte att påvisa hur till och med Stjärnhimlar ropar ut hur landet ligger.

Hade inte Salem valt musik utan politik hade hans remarkabla anspänning mellan krig/fred (Mars/Venus) i de hätskaste fienders tecken Skorpion och Lejon, tagit sig bister skepnad.

Något som Schibbye fick erfara, vars Våg åter sökte gestalta harmoni eller rätt men vars lunära sinnelag drog honom just mot frågan om Jungfruns privatism och vilja att profitera på andra. Lundin Oil. Lagens planet Jupiter gör inte ett bra jobb i Jungfrun, den anses "skadad" ("detriment") pga det tydligt merkantila intresset i detta tecken. Det schackras med Lagen!

Båda horoskopen visar individer som personligen är större än den inskränkta tidsanda de föddes in i ("80-talet"), vilket, för den som höjer sin röst eller gör något, kan resultera i att man får världen mot sig eller åtminstone inte lyckas rycka med sig mer än delar av folket - och det bara under förutsättning att de håller sig inom Sveriges gränser. För annars blir de representanter för den svenska psyksmittan utomlands!


Etiopiendramat i medierna:

DN, SvD, AB, Expr, GP


PS. Ur rent astrologisk-teknisk synvinkel är det naturligtvis viktigt att artistens kommunikationsplanet Merkurius disponeras av konstens Venus medan journalistens Merkurius står i sitt eget tecken Jungfrun - som tyvärr detta år involveras i de begränsande faktorer som där råder....

Inga kommentarer: