Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 december 2011

En sista sjukvårdsprofitör

Expressen redovisar ytterligare två namn utöver DN:s (egentligen SVT:s) exposé över samvetslösa svenska profitörer i dagens moderata Sverige. Peter Weideman, den fulaste fisken - född bara två dagar före undertecknad! (Saved by the bell) - redovisade jag redan för en tid sedan, i "Guillou exponerar griseriet i Sverige".

Den återstående, Bengt Marcusson, är enligt Caremas årsredovisning 2008 född 1949 och det är rimligen den enda med detta namn född 1949 på Birthday.se. Men namnet stavas Markusson där. Emellertid finns ett märkligt drag på denna himmel som gör att jag tror det är rätt person.



Båda Solen i Fiskarna och Månen i Skytten lutar sig mot samma planet, Jupiter härskar över båda tecknen. Jovialisk och chanstagande är Jupiter, men det här året fallen i makt- och positionsglada Stenbocken. Jupiters disponent förfogas i sin tur av den illa placerade Saturnus i Lejonet (vars härskare den generösa chefen Solen hatar Saturnus gripa och sno åt sig- mentalitet).

Vi har alltså en hel livslinje (Månen --> Solen) som bygger på en korrumperad eller skadad syn på "lätta pengar" (Jupiter).

Jag har glatt kolorerat kartan för att visa resultatet av en fallen Jupiter i Jord i förhållande till dels Månen och dels till Solen.

Sinnet (Månen) är skytt-expansivt, lystet på reella vinster. Stenbocken tar effektivt bort varje tanke på att detta skulle vara en högre eller mer filosofisk Skytt. Stenbocken sysslar strikt med makt i denna världen.

Den viljemässiga Solen i Fiskarna är en lurifax. Den rör sig i drev eller i stim och vem kan förstå detta soltecken? Jo, i det här fallet är logiken enkel för det handlar förstås om en Jord/Vatten-gegga, den motoriska drivkraften (Solen) söker ta död på sig själv genom att rulla sig i materialismens lera tills själens alla andringsporer är helt tilltäppta och bara Helvetets renande eldar kvarstår som räddning efter detta liv.

Det finns vissa som kör all sin kredit i botten på bara ett jordeliv. Så sanslöst korttänkta varelser. Återbetalningen (kan jag säga av egen erfarenhet) blir åtminstone tio liv i djup skuld - eller något ditåt.

Jag noterar att "egenmäktigheten" (Jord i konflikt med Eld eller vice versa) upprepas två gånger på sinnelagssidan. Mån-Eld på basis av Jupiter i Jord, Jupiter i Jord på basis av Saturnus i Eld. Visst, glömmer man för en stund HUR han tjänat sina miljoner kan man kalla detta en man som är sin egen lyckas smed, en som demonstrerar "egen makt"....

*****

Det är uppenbarligen inte helt monstruösa horoskop vi ser i samband med profitörerna. Men man påminns om talesättet, "tillfället gör tjuven". Andra födda med nästan samma horoskop kanske inte riktigt hade samma driv, aldrig nådde samma chefspositioner. De kanske istället sitter och ondgör sig över dem som blåser sina medmänniskor... Jag tittar återigen misstroget på Weidemans karta, så oerhört lik min egen, förutom Månen. Och det är klart, Månen är sinnelaget, en lika viktig planet som ascendenten och ascendenthärskaren - två faktorer som saknar för samtliga vårdprofitörer.


Inga kommentarer: