Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 december 2011

Den våldtagna skolprofitören

En (s)-märkt kommunalpolitiker i Kungsbacka avgår eftersom han för länge sedan glömt vilka värderingar partiet står för. Han har grovt profiterat på att sälja ut en skola till riskkapitalister och känner sig nu "själsligt våldtagen" efter vad han upplever som felaktig kritik. (AB, AB2)

Låt oss bara ha klart för vilket nyrikt och klasslöst tillhåll Kungsbacka har blivit de senaste årtiondena. En snabb titt en karta visar oss löjeväckande nog hela tre golfklubbar bara några kilometer väster om den lilla staden! 

Golf är sedan länge den svenska medelklassens försök att inbilla sig att den kommit lite längre. Jag har till och med hört talas om golfhoror - lägre medelklasskvinnor som frekventerar golfklubbar i hoppet om att gifta upp sig en nanometer i detta obildade svenska träsk som kallas medelklass - människor för vilka pengar är gud själv.

(Avståndet till den sydliga klubben något kortat)


 Vad gäller ex-politikerns horoskop bekräftas tyvärr bloggens tidigare analyser av att Jungfruns tecken är zodiakens hora och motsatta Fiskarna är madonnan - om inget ofördelaktigt tillstöter. Då kan båda tecknen dras in i en olustig iver att göra sig stora pengar och kasta all värdighet åt sidan. Det är det som tycks ha hänt här:



Månen i Jungfrun var som någon kanske minns signifikant överrepresenterad i horoskop för femtiotalet privatistiska moderatpolitiker men ej så i lika många (s)-politikers horoskop. Redan det visar att ovanstående så att säga hamnat i fel parti. (Det finns visst undantag från regeln, massor av undantag - men det här är polemik som bygger på kända zodiakala predispositioner!) 

Vad som sänker nivån på det här sinnelaget i Jungfrun är otvivelaktigt den omoraliska Mars som från Fiskarna låter jord och vatten strömma samman till materialistens typiska lergröt. 

Extra tydligt är det då månascendenten (som ersättare för okänd födelsetid) låter Mars förfoga över handlingsmänniskan Solen. Här ligger den i åttonde huset för korruption och andras pengar. Och det är egoistiska Väduren som således agerar på order från Mars som i sin tur står i kontakt med det själviska och profiterande Jungfrusinnet (Månen)! Nej, ingen sade att astrologin var lämpad för förskolan! Det gäller att hålla många koncept i huvudet samtidigt och se de tänkbara utfallen.

Och är det inte parodiskt hur den stukade profitören nu känner sig "våldtagen" - detta är exakt kärnan i Jungfruns symbol. Den orörda jungfrujorden tillfogas här ett mothugg från spjutspetsen (fallosen) Mars och genast gnyr den själviska golfklubbshoran inom honom.

Jag har färgat in den andra aktiva Jord/Vatten-oppositionen också, den mellan Stenbocken och Kräftan. Månascendenten avslöjar sinnelaget bakom handlingarna - en nivå som finns där även om den kanske aldrig kommer till konkret uttryck. Här visar sig den materialistiska organisatören Saturnus stå i femte huset för spekulation och den är inte ensam om att ha ett öga till andra huset för pengar. Faktum är att med indiska mått mätt är det ett ohygglig korsdrag runtomkring det andra pengahuset! 

*****


Bonushoroskop

Det finns ett talesätt som lyder, "Visa mig dina vänner och jag ska säga dig vem du är". (Själv har jag inga vänner kvar sedan jag började politisera den här bloggen!) 

Det är därför inte att förundra sig över att skolprofitörens kollega som är delskyldig till utförsäljningen till det norska riskkapitalbolaget har ett horoskop som ser ut så här:




Jag ritade inte in Algol i Oxens tredje grad, men med Mars i åttonde borde jag kanske ha gjort det. För ekonomiska skandaler, se t.ex. Mona Sahlins Mars/Algol i tionde huset för ryktbarhet....




Inga kommentarer: