Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 15 december 2011

Chirac korrupt! Vad gör det Reinfeldt?




Förre franske presidenten Jacques Chirac dömd till två år för att ha använt skattemedel för att gynna egna partiet. (AB, SvD, DN)

Finns det nu en enda svensk i politisk befattning som förstår att detta är startskottet för att välta den djupt orättfärdiga och oärliga Regeringen Reinfeldt?

För vad har Fredrik Reinfeldt gjort om inte precis samma sak? 

Han har mot oppositionens lama protester tagit Per Schlingmann ut ur Moderaterna - skenbart "avpartifierat" honom - och givit honom en skräddarsydd och nyinrättad plats i regeringen som Reinfeldts egen propagandaminister!
Men vad gör han ur denna position på sin arbetstid? Ja det här hemligt, men grävande journalister har lyckats se en del. Det finns ingen möjlighet i världen att någon kan missa Schlingmann-oset från den lögnaktiga moderata försöket att slå i sig själva och svenskarna att Moderaterna och svensk politik under 1900-talet var synonyma!

Alla skrattade roat åt höstens taffliga försök till historierevisionism men detta är allvarligt. Det är skattebetalarna som betalar Schlingmann för att sitta och fabricera propaganda om Sveriges förflutna i syfte att gynna Moderaterna!

Åtal mot både Reinfeldt och Schlingmann. Det här är ett uppenbart fall av svensk korruption. Och alla andra "vänskapskopplingar" mellan Moderater och privata vårdföretag inte minst måste också redas ut. Den här gången ska inte Reinfeldt komma undan med att sparka en handfull ministrar. Det är Moderaternas egen trovärdighet som står på spel. Är det här Sveriges mest moraliskt indifferenta parti?

*****

Även om inte Tamas guna (Mörkrets kvalitet) per automatik ger brist på moral, är det fascienerande att se Reinfeldts stora kors i mörkret vara på god väg att formera sig även på Chiracs himmel. 



Vad som i fransmannens fall avgör saken tycks vara kombinationen av den starka bindingen mot hemlighetsmakeri (jfr Moderaternas vägran att uppge sina finansiärer - glöm taskspelet nyligen om att de öppnat sig för lagstiftning!), kombinationen av Mörkret och Chiracs gräsliga planethop i åttonde huset för mörkläggning OCH korruption!

Löjeväckande nog har också Reinfeldt en koppling till korruption, utan att ens ha en planet i det onda åttonde där tingen stängs in bakom lyckta dörrar tills de härsknar, dvs korrumperas. I tyskens fall är det istället åttondehusets härskare Mars som placerar sig i Reinfeldts första ego-hus och således antyder för dem med ögon att se att hans ego och mörkläggning/korruption är intimt sammanflätade. Den som vill veta mer får läsa äldre inlägg på den här bloggen.

2 kommentarer:

Frage sa...

I Sverige finns drygt nio miljoner människor. Beroende på utbildning har man kvalifikationer att få utöva vissa yrken.
Några är ingenjörer, andra lärare eller sjuksköterskor. Vilken är skillnaden om dessa personer arbetar i privat eller offentlig sektor?
Är det kontexten människan arbetar inom som kvalificerar moralen i verksamheten? Det kan väl inte per automatik bli mer moraliskt för att verksamhet utövas skattefinansierat?

I vinstdriven verksamhet finns risken att kortsiktighet tar överhanden, innan kunderna reagerar med att sluta köpa det som erbjuds.
I offentlig verksamhet kan samma kortsiktighet döljas något längre innan väljarna hinner byta ut politikerna och dessa i sin tur hinner omorganisera den stora administrativa personalen.

Seaward sa...

Privatisten skiter i om omvärlden faller i bitar, han och kvarteret har ju ändå outsourcat bevakningen som håller underprivilegierade gäng från slummen på behörigt avstånd.

Den som arbetar mot det gemensamma (om så bara via skatter) visar intresse för en fungerande helhet. Ordet var för det var en gång "solidaritet" (en solid värld, till skillnad från en värld i upplösningstillstånd).

Att profitera på sjuka och arbetslösa (Fas 3) tillhör bottennoteringarna av mänsklig uppfinningsrikedom. Homo sapiens? Tillåt mig hånle.

Vissa typer av människa representerar fruktan och blind försvarsinstinkt som, när den börjat löpa amok, ger oss privatister som söker privat vinning "i händelse av en regnig dag".

Jakten på egen rikedom är ett psykopatologiskt symptom. Det går inte att diskutera politiska system förrän man satt sig in i hur människan fungerar. Först därefter är man i position att förstå vilka politiska system som är onda och vilka som är goda. Det är vad den här bloggen sysslar med - bidra till psykologisk förståelse - för att återvända till den röda tråd din kommentar inte ens berörde.