Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 1 december 2011

Brukspatron ser ingen mobbning på Lundsberg

Rent underhållande i frågan om snobbskolan Lundsberg blir det när en brukspatron vid namn Ulf G-punkten Ryder talar för en skola det säkert är många år sedan han gick i. Han hävdar att där ingen mobbning förekommer.

(Se Expressen - vars chefsred fejkar öppenhet: tidningen ska nu redovisa klagomål samtidigt som deras avsky för bloggosfären är påtaglig: ytterst få "viktiga" artiklar medger länkning. Chefred Mattssons maktpolitiska manipulationer är graverande.)

Varför är Ryder underhållande (förutom att han liknar Jack Nicholson i rollen som Jokern)? Jo, sedan när var en brukspatron intresserad av att se till sårbara människor i deras dagliga värv?

Svepande generaliteter om att oundviklig friktion där människor dagligen umgås är ytterligare ett uttalande i klass med Fredrik Reinfeldts arroganta slängighet: samhällets svaga får "väl" vända sig till anhöriga eftersom han inte tänkt så långt innan han började riva ner den svenska välfärdsmodell där folk en gång kunde räkna med stöd om de drabbades av ofärd. 

I de här fördömda människornas världsbild är varje människa i krig mot hela världen. Vi förväntas sjunka tillbaka till djurens nivå där organiska släktband är allt som återstår för den som vill överleva. Hör galenskapen!

Det är inte klokt att svenskarna valt detta till sin politik. Svenskarna trodde de vuxit upp över en natt men här visar det sig att de är lika blinda som faktiskt Reinfeldt öppet hånade dem för på 1990-talet. (Men svenskarna läser ju bara deckare, då som nu, och missade värsta varningsignalen, signerad Fredrik Reinfeldt själv.)

Hur ser då brukspatron Ryders horoskop ut?


Som man kunde förvänta sig. Storkors i Rajas guna för en farligt okontrollerad passion. Här avgör placeringarna vart passionen styrs och tyvärr går det åt helvete direkt. Solen i Skorpionen har ännu inte lärt sig dö bort från sin själviskhet (men det är det arbetet som utförs i det tecknet). 

Att sedan Solens disponent befinner sig i arbetsgivartecknet Stenbocken och att Mars anses upphöjd där, kan i vissa sammanhang tyda på dådkraft. Men i vårt sammanhang är det bara så typiska för en patologisk macho-man som spelar oseende: "Nej jag ser då ingen mobbning." Som bekant bröstar sig Stenbocken alltid och signalerar duglighet och styrka. Och Skorpionen mörkar.

"Några tar för sig mer...men någon uttalad hierarki...finns inte på Lundsbergs skola."

Med psyket vid egoposition (1a huset) ses brukspatron gömma alla tankar om hierarkier från sitt bättre vetande - han hycklar och tror inte att fenomenet "Stenbocken" (i bemärkelsen hackordning) förekommer. Ser i värsta fall inte ens sin egen makthunger. Han är ju själv ett barn av det vanskapta klassamhället.

Månen eller sinnelaget hjälper inte alls Ryder i det här fallet eftersom den i och för sig empatiska Fiskarna styrs från Jupiter i egocentriska tunnelseendets tecken Väduren, en placering som också tycks underminera den potentiellt goda rättrådighet som en upphöjd Saturnus i Vågen anger.

Så små tuvor stjälper ofta stora lass. Det är nästan omöjligt att födas med ett perfekt horoskop. För att det ska ske, måste man också vara en perfekt själ.


PS. Det här var andra rovdjurshoroskopet på bara några dagar! Se den sparkade tidnings-vd:n


3 kommentarer:

 1. Det är nog väldigt sant att "Så små tuvor stjälper ofta stora lass."

  Ha en bra dag
  Hälsning Stella

  SvaraRadera
 2. 2000aldrig's julkalender, lucka 1, Fredrik Reinfeldt

  http://bit.ly/ukVV9L

  SvaraRadera
 3. Onekligen en udda början. Och det var bara första luckan!
  :-)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.