Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 december 2011

Bröstimplantatskrängarens vanartiga horoskop

 


Av bara den orena driften att vilja tjäna mer pengar är PRIVATA HÄLSOVÅRDSAKTÖREN Jean-Claude Mas nu Europas mest hatade krämare och efterlyst av Interpol. Hur många tusen kvinnor har drabbats av hans lågprisimplantat han samvetslöst sålt vidare?

Horoskopet är, som man kan förutse i sådana här obehagliga fall, ett enda stort varningstecken.



Nej, jag tror inte på teorin att ömsesidiga receptioner mellan två planeter alltid gör gott. Här har vi t.ex. Stenbockens härskare Saturnus på besök i Väduren medan Vädurens härskare Mars besöker Stenbocken. 

Här är Saturnus fallen i egoperspektivets tecken medan krigaren (konkurrenskåt) är "upphöjd" i Stenbocken. Det ger bara en diktators självsvåldighet, det fulaste "egenmäktighetssyndrom" jag tror bloggen hittat så här långt.

Därtill det labila storkorset i Rajas guna, passionens kvalitet. Tankarna går till Bernard Madoffs horoskop - världens störste bedragare! Likheten består inte motsvarande planetplaceringar utan på den generella tonvikten på zodiakens två första tecken - vilka händelsevis råkar vara de två som i tre tester i rad av brottsdömda horoskop legat i topp.

På goda grunder kan egocentrerade Väduren och monetära Oxen därför sägas symbolisera roten till det onda på jorden (ego + materialism). Jag har tagit frågan ett steg till och frågat om det är en slump att stjärnan Algol - den onda stjärnan - ligger nästan exakt i mitten av den här sektorn.

Hos Jean-Claude Mas ser vi en svag konjunktion mellan Algol och Solen som i andra sammanhang kanske inte hade märkts så mycket. Men här är ju hela stjärnhimmelen antänd av en vettlös passion som tack vare soltecknets materialistiska och monetära orientering leder till en kriminell girighet.

Jfr. Svenskt Näringslivs vd, Urban Bäckström, där en i övrigt intressant himmel likväl slutar med "bara pengar", pga Sol-Oxen - de Oxar som når bara ett steg längre, och blir t.ex. artistiska ska skatta sig lyckliga). 

Vi har också f.d. Ericsson-chefen och f.d. BP-ordföranden Carl-Henrik Svanberg (ja, utan att tidningarna gjorde något väsen av det, lämnade han BP efter sin skandalöst likgiltiga och undermåliga insats vid oljekatastrofen). Den här pengagiriga Oxen som kryssar mellan storföretagen som ett rovdjur, är intressant för att han exakt matchar den girige bröstimplantatskrängaren vad gäller Ljusen: agerande Solen i monetära Oxen, reflekterande Månen i begärsfyllda Kräftan - det senare för övrigt kvinnornas tecken.

Och när man ser fransmannens olycksplanet Mars opponera Månen i Kräftan - då vet man att denne man inte är någon kvinnornas vän! Vari hans olycka består kan man kanske se av elementen: Jord och Vatten som tillsammans bildar oinspirerande lergröt och han blir kvinnornas olycka i en konkret, materialistisk fråga. 

Lägger man därtill att Kräftan i antiken ansågs vara en formlös MATRIX som behöver Stenbockens "form" (Saturnus) för att likna folk (se horoskopet för den svårt missbildade Elefantmannen), då är vi plötsligt remarkabelt nära den förfallna och förtingligade människotypens begär att skaffa sig bättre former! Formaspekten upprepas faktiskt en gång till: Formgivaren Saturnus just intill den andra kvinnoplaneten Venus (som definitivt har med skönhet och attraktionskraft att göra).

Än allvarligare är att symbolen Kräftan faktiskt tycks indikera cancer, likt dess latinska namn. Jag har noterat det många gånger, men har aldrig gjort någon statistik.

"Två kvinnor har dött i cancer som anses kopplat till implantaten och flera andra har utvecklat sjukdomen." (DN)

Det är så mycket problem med Jean-Claude Mas karta att man kunde skriva en hel avhandling om dem. Men ett är säkert: Månen i Kräftan är alldeles för förekommande bland giriga och nyckfulla människor för att man ska kunna tro att bara en härskarplacering ger fri lejd. (Här om de två ljugande moderatkvinnorna som bara häromdagen sökte lura i Sveriges kvinnor att regeringens arbetslinje gjort det bättre för dem!) 

Hos fransmannen förstärker "stora pengars" eller "stora framgångens" Jupiter dessutom denna Måne, detta sinnelag. Man skulle därför kunna tro det här var ett nobelt sinne. Men Vattnet är djupt förorenad pga horoskopets allmänt problematiska inslag.

Titta även på handelsmannen Merkurius, troligen horoskopets atma karaka (själsindikator) om han inte föddes så sent på dygnet att Månen passerat 23e graden i sitt tecken). Denna Merkurius disponeras då av Mars, involverad i en extrem egenmäktighet (som innefattar Venus/Pengar).

Jo, detta är ett usling på nivå med Bernard Madoff. Som bloggen kunnat visa, med horoskop efter horoskop, är kapitalister, ateister och privatismens förespråkare en lägre sorts människor. De verkar födas just under kombinationer av tecken som förstärker de egoistiska tendenserna i just dessa tecken. 

Det går nu att ta fram en standardkarta för den sorts människa man bör undvika att umgås med om man inte vill smittas av låga och själviska vibbar. Se t.ex. Fredrik Reinfeldts horoskop. Den franske fejkbröstkrängaren är en annan mall att vara extra vaksam på när man möter. Är det en av de sjyssta eller en av de som dukat under för det onda kosmos?

Födelsedagen via Interpol (källa).



I medierna:

SvD, DN


Inga kommentarer: