Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 8 december 2011

Boxare knockad till döds under våldets Mars

Horoskopet för måndagen då ryske boxaren Roman Simakov knockades medvetslös och gick in i en fyra dygns koma innan han dog. (AB, SvD) Boxarens planeter innerst, tidens tecken i den yttre kretsen.



Det är förstås lätt att lokalisera snytingen. Den ligger liksom automatiskt i luften just nu. Solen passerar dödens Skorpion medan tecknets härskare Mars (våld, olyckor) står i storsmockans Lejon och attackerar sitt hemtecken.

Det finns de som säger att en planet som aspekterar sitt tecken "välsignar" det. Jag tror inte de systematiskt tittat på saken!

Helt nyligen dog någon annan när Tidmätaren Saturnus återigen nått ett fullt varv, som för den här boxaren. Minns inte vilket horoskop det var. Men ha den aspekten i åtanke, och se sedan hur Mars våld mot Skorpionen inte bara lever sitt eget liv uppe på himlen utan hittar ett gensvar i ryssens eget horoskop. Mars attackerar här direkt den medfödda Mars i negativt härskarläge i Skorpionen.

Transiterande mars attackerar samtidigt måndagens Måne i Fiskarna (ett annat av sorgens eller upplösningens Vattentecken). Detta är då Simakovs eget soltecken, vilket gör att vi också måste granska livskraftens (Solens) disponent Jupiter en smula.

Just nu har Saturnus, gränsdragaren, gått in i Vågen, positionen där den var då ryssen föddes, och den kalla Liemannen aspekterar boxarens medfödda soldisponent Jupiter. "Restriktioner vad gäller turen/luckan" så att säga. Med tursamheten effektivt blockerad kanske det är just så här illa: det räcker med ett dråpslag från våldets Mars mot dödstecknet och samtidigt "ödets sekundvisare" Månen som återigen pekar mot Solen (livet här på jorden). Minns också Månen som symbol för "livets utgång".

Jag håller koll på månnoderna utan att riktigt veta hur de fungerar än. Men det verkar symptomatiskt att "girighet" och "straff" (Rahu och Ketu) nu hade växlat positioner så att det förstärkande och giriga Drakhuvudet i sin retrograda rörelse strax skulle vara framme vid Simakovs medfödda "halshuggningspunkt" (Draksvansen). Men som synes triggade Mars problematiken i Skorpionen redan innan Drakhuvudet hade ställt sig exakt på Simakovs Draksvans.

Ju mer man tittar på dagen för knock-outen, ju mer ser det ut som att "nu är tiden kommen". 

Men så är det med den här typen av människor. Vatten och Jord = rent fysiska. De tillhör djungeln eller naturen mer än de gör gudarna och den här sorten kommer alltid att slå ihjäl varandra. Månen har nått Vattumannen klockan sex på kvällen lokal rysk tid för födelsestaden, men ingen kan missa hur mycket bättre en skadad Måne i Stenbocken stämmer på en boxningskarriär: getens stångande horn! Den bisarra driften att vilja konkurrera med andra. 

Eftersom Saturnus stod upphöjd i Vågen tror jag ändå att detta kan ha varit en ganska ädel människa, men det här uppenbart att Vattenelementet frestar med ren instinktiv primitivism. Boxning hör hemma på samma nivå som bloggens alla sprit-, knark- och sexmissbrukare med för mycket Vatten i horoskopet.

Se även: boxningslegenden Joe Frazier, död för bara en månad sedan.

Inga kommentarer: