Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 december 2011

Ateistisk professor i logik

Uppsala-födda brittiske professorn i logik, Timothy Williamson. 

Denne kastar en bekant över mig i formen av en okommenterad YouTube-länk sedan jag i brev redovisat mitt helt osannolika fynd av spionligan Cambridge Five där alla fem landsförrädarna hade ett svårt problem med stjärnan Algol.

Inte bara vägrar denne bekant att kommentera denna märkliga "en på miljonen"-företeelse utan kapar också brevtråden genom att byta ämne.

Alternativt kan man se det som att han gömmer sig bakom mammas kjolar (Williamson) eftersom han inte kan ge någon vettig kommentar till det som normalt begåvade människor anser kan vara ett tecken att astrologin "fungerar". Allt han vet är att han inte VILL tro att det är någon mening med livet, och då passar ju en ateistisk brittisk språkfilosof perfekt för att hjälpa honom smita från det infekterade ämnet tillsammans med.

Det goda med att känna en Sol/Algol-Oxe som denna bekant är - uppenbarligen direkt styrd av den oseriösa Djävulen själv i sin brist på intellekt och klarsyn - är att jag blev medveten om britten. 

Och vilket fantastiskt talande horoskop, givet det just sagda!


Jag citerar här något ur min svarstext till den oseriöse brevväxlaren:

"Varför skriva något själv när någon säger det bättre?"
Lättja är arrogans!

Din brist på konsekvens är skrämmande:
Vid tillfälle har du gnytt om citat och sagt att du vill höra vad "jag har att säga".

Nå, jag är heller inte intresserad av en som smiter från ämnet fullständigt och gömmer sig bakom mammas kjolar - den ateistiska positivisten Williamson.

Den mannens rädsla för "mörkret" har drivit honom in i en värld av enbart luftblå logiska konstruktioner.

När de här typerna slutar undertrycka sitt eget undermedvetna, då går de sönder totalt!

Det har skapats ett enormt undertryck av "ostrukturerat mörker" !!!

På kartan nedan visar jag hur hans SATURNUS I MENTALA BLÅ LUFTTECKNET VÅGEN (sektor 9)  VÅLDTAR KVINNAN KRÄFTAN I sektor 6.

Du är själv fast i det Blå Luftelementets tyranni - precis som den här ateistiska professorn i logik.

"Varför skriva något själv när någon säger det bättre?" - Och ditt helvete är ju att du inte ens behärskar den LUFT som håller dig fången i vissa låsta tankemönster och ideologer. Du är faktiskt slav under dina egna tankar snarare än använda dem konstruktivt.

Hur skulle en sådan människa kunna kommentera "kunskapens" gränser? Williamson är uppenbart paranoid och livrädd för det mörka Vattendjupet! Precis som du.

På min blogg Sideriska Siktet hittar du dussintals av sinnesjuka horoskop som ser ut just så här. Många kända, och de är produktiva just i kampen mot det omedvetna som dessa kontrolldårar fruktar mer än något annat.

Att han är löjeväckande och i allt väsentligt tar din fega "vet inte"-hållning ser man redan på Wikipedia:

Williamson är förtjust i att använda påståendet,
"ingen vet huruvida jag är smal" för att illustrera sin hållning.

En patetisk ordvrängare (sofist) är vad du släpar fram
istället för att kommentera något av mina två senaste brev!


Ja, så kan det låta i den här bloggarens privata korrespondens. Inte särskilt feg-svenskt, men jag har inte varit svensk i något tidigare liv, har inte hunnit bli så avtrubbad och ond som det här loja folket faktiskt är. När man se slöa och fega fenomen, då måste de kommenteras ur Sanningens perspektiv. Objektivt Ont och Gott existerar, men det här det här landet och beklämmande många av dess invånare glömt. 


I brevtexten tycks jag ta ställning för Kräftan som logikprofessorn med all kraft söker Saturnus-kontrollera från sin upphöjda intellektuella position. Vi ser här Kräftan som det klassiska irrationella (omedvetna) Vattendjupet som t.o.m. Tarot-kortet "Månen" skrämmer med.

Men det vi ser här är således en rädsla för det irrationella, just det som skapar mentalt störda luftslott. Se vidare inläggen om psykiatern Arthur Guirdham
Timothy Williamson lutar sig mot sinnelagets sida, Månen, och har där en styrka tycker han, intellektuell Luft-tendens baserad på Saturnus upphöjd i Vågen (professor i hypersnobbiga och ateistiska lärosätet Oxford minsann!)

Månen är nu grunden (disponenten) för Solen i Vatten, vilket förklarar varför han lutar sig mot logiken och raljerar om kunskapens omöjlighet. Han genererar således sitt eget Soltecken Kräftan som han inte vågar ta på allvar. Eller inte kan ta på allvar, eftersom Solen i Vatten är fångad av de mentala konstruktioner som redan är på plats. (Jfr Fredrik Reinfeldt, också Sol-Kräfta och fånge i sina egna ideologiska konstruktioner och därmed okontaktbar.)

Logikprofessorns Upphöjda Saturnus är dessutom inte så intellektuellt sund man kan tro, för Saturnus själv vilar på skakig grund: Venus i Vatten !!!
Saturnus 270-gradersvinkel mot Kräftan är det maskulina patriarkatets maktspråk: "Håll käften kvinna och vet din plats". Det var också det min obegåvade bekant försökte sig på här, men han är så trubbig att han inte ens förstår vad han signalerar genom att vägra svara som "en man" på de ämnen som anslås i privat brevkorrespondens. Hans horoskop figurerar anonymt här

Ett tacksamt fall för astrologin eftersom omdömet är så uselt att det blir roligt. Psyket i Skyttens 30e grad baserat på "typiskt svenska" Jupiter i Vattumannen, avslöjar fångenskapen inom "färdigtänkta förnuftsramar". (Se sedan var ägaren till Jupiter står och hur den mår!)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Williamsons horoskop liknar Maud Olofssons, som föddes tre dagar senare, och det blir lustigt när man kombinerar henne med det där med Håll käften... osv. Kanske hennes exalterade sätt att tala på, som hon blivit så parodierad för, berodde på att hon någonstans hörde något sådant inom sig... :-)
S

Anonym sa...

Jag går helt off topic här och frågar S om det gick att räkna ut Navamsha och var sol och måne då hamnade? Överraskad eller upplyst eller bara ett konstaterande ("Ja just så!") av resultatet?

Bägge mina ljus gick från klaraste luft till svartaste vatten. Och det är bara att instämma!

Gott nytt år!

Mvh/R.C.

Anonym sa...

RC: Det var verkligen intressant att kunna räkna ut Navamsha - tack än en gång för tipset om webbplatsen. Jag skrev en kommentar om min reaktion på mitt navamshahoroskop under inlägget som handlade om det. Kort kan sägas att det verkligen var en aha-upplevelse för mig också, för jag fick både sol och måne i luft - och jag har alltid funnit det konstigt att jag har så lite luft i mitt vanliga horoskop!

Gott nytt år!
S

Seaward sa...

@S: Tack för ett extra par ögon: närheten till Olofsson ska jag titta närmare på! För det är ju så att vissa "gestalter" ju faktiskt hänger kvar under en tid, men sedan styckas de upp, försvinner och blinkar till igen pga det lilla hjul som är den snabba ascendenten...

Från inlägget med bekanten är det snarare de Sades himmel som påminner om Olofssons tycker jag - övertrycket kommer ju av Eld/Vatten: Olofssons Måne i Eld som en förstärkande lins för ständigt hotade Mars i Kräftan (jfr Christer Sturmarks Mars-i-Kräftan som anser att alla som höjer rösten mot honom angriper, troligen också så Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt upplever dialog - därför gömmer han sig i Rosenbad).

@RC för att instämma i navamsha som "inre människa" bör du ha nått cirka 40 år, men missa inte inlägget (nyligen) som kommenterar en annan tradition: att navamsha endast används för att "säkerställa" det yttre horoskopet. (navamsha: radiosignal/ rashi: radiomottagare).

Gott nytt år du med!