Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 december 2011

Analys: AB:s skitrapportering om (s)

Det kan inte finns en enda svensk som nu inte fattat att AB upphört med journalistik i fallet (s). 

Ta den sorgliga "skribenten" Anette Holmqvists senaste försåtliga drevtext.


Ingress:
Partiet ville undvika bilden av att alla lämnar krisande S.
När presschefen sa upp sig planterades ett rykte om att han fått sparken.
Ändamål: att ställa Håkan Juholt i bättre dager.
Så långt bara ett obelagt påstående om ett strategiskt skäl som ingen annan än tidningen AB här för fram! Vi får se om texten motsvarar utfästelsen.

I förrgår stod det klart att presschefen Dan Svanell valt att lämna Socialdemokraterna vid årsskiftet. Detta beskrevs som ännu ett hårt slag för Håkan Juholt, presschefen är en av de mest erfarna i staben runt partiledaren.
 "Detta beskrivs som..." Ludd. Ingen källa! Den enda poängen för Homqvist att skriva stycket är att få säga "hårt slag för HÅKAN JUHOLT" !!! Ännu ett angrepp från denna besatta kvinnliga AB-journalist.
Men det var en rapportering som inte sågs med blida ögon i S-staben, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Man ville inte att det skulle se ut som att alla lämnar S, säger en källa.
"Enligt uppgifter..."  Ludd. Ingen verifikation här heller. Däremot ett tillfälle för att nu presentera partiet i ofördelaktig dager.
På eftermiddagen blev flera redaktioner uppringda av personer i Håkan Juholts närhet. Samtalen gav sken av att Svanell i själva verket fått sparken.
Men vilketn fin journalistisk lögn och dikt: Anette Holmqvist söker presentera som om olika tidningar fått samma fantasi som hon nu sitter och spinner ut inför mina allt häpnare ögon!
– Det är lögn och förbannad dikt. Den som sprider sånt vill skada mig. Jag slutar av personliga skäl och det vet alla, säger Dan Svanell.

Jag tror inte längre hon ens inhämtat en kommentar från Svanell. Så overhäftigt är hennes skriveri att allt detta kan vara ren lögn och dikt hon med Jan Helins och Lena Mellins gillande sitter och knackar ihop helt själv!
Att frågan är känslig blev tydligt när Håkan Juholt på gårdagens presskonferens fick frågor om Svanell. Märkbart irriterad svarade partiledaren att han inte diskuterar personfrågor.
Som ovan
Efter årsskiftet återkommer Fredrik Kornebäck till sitt tidigare jobb som presschef. Han är just nu chefredaktör på den S-märkta tidningen Aktuellt i politiken.
Bla bla...






Från den tidigare granskningen av horoskopet kan man bara kasta en blick på kommunikatörens planet Merkurius, notera den hatiska Skorpionen och hur skorpionhärskaren Mars står i ledarskapets Lejon och angriper sitt eget tecken! Har vi inte vid flera tillfällen sett just den kombinationen vid fall av kriminalitet?


Jag har slutat länka till det AB skriver. De är inte värda någon uppmärksamhet alls. Att sluta läsa nätupplagan är dock en avvänjning. Nätet är som dålig narkotika. Men den här tidningen dog den död den ohederlige alltid dör. En skammens och vanärans död.

Inga kommentarer: