Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 16 november 2011

Tio dagar gammal och sedan hemresa

Expressen berättar om pojken som vägde för lite under graviditeten, föddes blå och flämtande och dog efter tio dagar. Lunginflammation enligt obduktionen.

Indisk astrologi har kusliga metoder för att räkna ut en människas livslängd. Jag har inte brytt mig om att lära mig dem, och kommer inte att blogga om dem. Det finns vissa horoskophus (kanske inte dem man skulle gissa) som går under beteckningen maraka - dödarna.

Det enda man kan säga här är att det naturligtvis är märkligt att hitta den brinnande olyckans Mars i andningens tecken Tvillingarna när barnet föds och Tvillingarnas härskare Merkurius sjunken i det kalla Vattnets tecken Kräftan! 
Ett "dissociationens" tecken, ett omen om att det skär sig.




Som så ofta passar själar på att resa hem under en fullmåne, och det var precis vad som gällde tio dagar senare i det här fallet:



Naturligtvis går det inte att uttala sig om så specifika ting som spädbarnsdöd utan att känna till födelsetiden ens om man skulle vara intresserad. Jag publicerar horoskopet bara för att dess problem med Merkurius och Tvillingarna är så uppenbara och påminner om att Vatten och Luft faktiskt är en verksam astrologisk dimension. 

Jag var faktiskt inte säker på de fyra elementen med den felaktiga västerländska zodiaken, men nu verkar elementen gå som tåget (ja, inte de svenska privatiserande tågen - de som drivs av girighet och inte av en vilja att betjäna resenärerna.).

Inga kommentarer: