Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 november 2011

Penalismrektorn & "dissociationen" från folket

Tillägg 111202: Uttömmande och långt beskriver i SvD en doktorand den historiska kontexten till penalismen på Lundsberg: den är en kvardröjande fick av det koloniala 1800-talets drill för att inskärpa skillnden mellan härskare och undersåte.

I så många färre ord men genom en djup, föregående förståelse för symbolik har den här bloggen beskrivit samma sak, samma mentalitet och världsbild genom termen "socialt utstötningssyndrom" - astrologins indikation om någon som söker vinna sitt värde genom att trycka ner eller inskränka någon annan. Ett uttryck för ett djupt misslyckande att förstå vad "Uppdrag Jorden" är för en inkarnerad själ.

Jfr. Fredrik Reinfeldts "graderade arbetslinje" med dess Fas 3 för vad denne märklige politiker anser vara mänsklighetens navelludd, "sovande folk" ("mentalt handikappat"). Hans sociala utstötnings- eller mobbarsyndrom" har avhandlats på annan plats, men kan kort sägas baserad på en "mental" störning mellan sjätte huset för tjänstehjon och fiender och tredje huset för kommunikation (paranoid misstänksamhet mot fuskande tjänstefolk = bisarra anfäktelser om ett bidragstagande folk av soffliggare).

Reinfeldt är varken gamla pengar eller en kultursläkt, så han t.o.m. simulerar de besuttnas tankemönster. En värsta sortens fursteslickare men uppenbarligen nyttig för någon. Precis som rektorn för Lundsberg.

*****



Det här är ett häpnadsväckande träffsäkert för ett horoskop för privatskolerektorn vars domän Lundsberg två gånger på tio år kritiserats för att överklassen skolas in i mönster av beräknad grymhet och arrogans (SvD). 

Det handlar om den värsta mixen av Luftens rationaliseringar av Vattnets irrationella instinkter. Konsten att ljuga om instinktslivets basala karaktär med andra ord. Eller konsten att inte vilja se den utstuderade grymheten.

Solen i Vattumannen relaterar till ideologi och hantering av människan i grupp. Men Saturnus disponerar från det grymma av de irrationella instinktstecknen, Skorpionen.

Jag har hur många horoskop som helst med just dessa två tecken som tecknar orimliga förhållanden under barndomen och som ofta resulterar i skeva perspektiv på grupptillhörighet i vuxenlivet. Här finns också patologiska lögnare, skattesmitare och samhällshatare så det räcker och blir över.

Naturligtvis är den överklass som ska skolas in tacksam för en rektor som på samma sätt representerar Skorpionens ljusskygga vandringar utanför det reguljära samhället (Vattumannen).

Noterar också kycklingmamman Månen i Kräftan - ett tecken som inte kan sätta ner foten utan just skyddar t.o.m. mördare och djävlar pga dess identifikation med sin upplevda beskyddare - här då överklassen som betalar för att barnen ska lära sig maktens arrogans på det gamla hederliga sättet.

Om redan Saturnus i Skorpionen är olycklig för dem födda i Vattumannen, vad så säga om att Skorpionens herre sedan angriper sitt hemtecken från Oxen och då har stöd från Satan själv? 

PENALISM står skrivet över hela denna himmel, framför allt i "dissocationen" av typen det "sociala utstötningssyndromet". Det finns många fascinerande paralleller till den här horoskoptypen på bloggen, men jag måste strukturera det voluminösa materialet bättre för att synliggöra dem. När lusten faller på.


Mer i medierna:



Inga kommentarer: