Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 november 2011

Palmes vassa tunga




En bild säger verkligen mer än tusen ord, förutsatt att den motsvarar verkligheten. Det gör de bilder som den ursprungliga babylonisk-indiska zodiaken levererar. Se bara Olof Palmes födelsehimmel (apropå Pierre Schoris skarpa ord i AB).

Därför att det existerar något sådant som kosmisk sanning kan t.o.m. en förstaklassare förstå den infernaliska kraften i krigaren Mars som från sitt eget Eldtecken angriper Vattnet i den giftiga Skorpionen. Vilken urladdning! När en människa född med en sådan här naturkraft väljer det goda kan det bli hur bra som helst.

Snabbspola sedan fram till år 2011 och betrakta den där Reinfeldt, själviskhetens apostel - och tappa hakan. 

Vad hände med svenska folket? Hur kunde de bli så karaktärslösa att de ville spegla sig i spagetti? Folk blev samma skräp som de banksystem och andra girighetens manifestationer alla blir allt mer varse. Det är som om västerlandet nu i elfte timman förstår vilken ondska i världen den har bidragit med.

Det blir en ny värld, och som vanligt kommer den gemena människan att anpassa sig. Hon var inte god nog att göra något medan hon hade chansen, och minuspoängen är nogsamt antecknade i det kosmiska protokollet. Framtiden, kanske hundratals år i stöten, byggs i just detta nu, och individer bokar in sig för framtida liv och platser de aldrig i livet skulle vilja komma till.

*****
Jag mötte för övrigt Palme i en dröm några veckor efter mordet och frågade honom "vem som gjort det". Han verkade konservera energi för att kunna vara i kontakt med min sida och var under hela drömmen ytterst fåordig. När några militärflygplan passande nog flög förbi i formation pekade han bara finger i den riktningen - som om jag skulle kunna lösa gåtan med den symbolen.

Sen hade jag och Palme en lång diskussion om ödet. Han var ledsen över miljonprogrammet och att det inte blivit så bra som han hoppades, men tycktes mer försonlig sedan jag - rätt ung man på rätt plats i gläntan mellan världarna - kunnat fylla i en pusselbit han saknat. Det som händer på jorden är alltid rätt och lämpat för dem som finner sig i det stycket verklighet.

Reinfeldt har t.ex. fått mig att äntligen minnas vad god politik är. Att den goda statsmannen hjälper medborgarna när de snubblar, han trycker inte dit dem lite extra. Framför allt lurar han dem inte att pengar skulle vara livets högsta goda, och om folket redan indoktrinerats att så tro, söker han väcka dem. Reinfeldt är den störste intrigmakare svensk politik någonsin haft.

Palme står bakom min rygg just nu. Han ler.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka spännande drömmar du verkar ha... sådana drömmar som vi andra bara kan drömma om att drömma...!
S

Seaward sa...

Drömde oftare i yngre år... Palme-drömmen kom nog som en reaktion på allas besatta jagade efter motiv under den första perioden.

Jag tröttnade på alltihopa och ignorerade polismästare Holmérs dagliga utsändningar. Sen tog ändå en dröm form efter cirka en månad.

Intressant är att en före detta jaktpilot hade någon teori på Newsmill för ett halvår sedan. Jag log åt att drömmen innehållit militärflygplan som en symbolisk nyckel, men släppte saken.