Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 6 november 2011

Överfallet på Huset Reinfeldt

På min ursprungliga blogg förklarar jag varför det råa överfallet på statsminister Reinfeldts tonåriga son måste betraktas som en sträng politisk markering mot Huset Reinfeldt - fastän många människor lever i så grumligt medvetande att de inte ser de dolda sammanhangen och många inte ens är medvetna om sin egen roll i ett större ödesbestämt spel.

Astrologiskt finner antagandet stöd i det faktum att Fredrik Reinfeldts horoskop - vid en snabb granskning - tycks mer involverad i tidpunkten för överfallet i Stockholm city än vare sig brottsoffrets eller storebroderns (den senare anlände till stöd för sin bror).


Jag har godtyckligt satt tiden för överfallet till 22.00 men det är intressant att notera hur fadern, Fredrik Reinfeldts soltecken stiger över Stockholms östra horisont mellan cirka 19.55 och 23.00. 

Det är rimligt att anta att överfallet som sägs ha inträffat "natten mot lördagen" ägde rum inom detta intervall som alltså tecknas av Kräftans centrala innebörd: privatistens sårbarhet/privatistens säkerhet. (Först när man riggar upp fyra vägar och anser att man har ett eget hem att först och främst se till, uppstår möjligheten för andra att ifrågasätta denna slutenhet.)

Detta tidsintervall blir extra viktigt för fadern Reinfeldt eftersom vi just har fått in olycks- och våldsplaneten Mars i Lejonets, faderns och avkommans tecken. Under dessa kvällstimmar ligger olycksbringaren i Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldts tolfte hus för "världsliga förluster", och opponerar hemförhållandenas Måne i statsministerns sjätte hus för fiender och hälsotillstånd.

"Fienden" och "massornas Måne" i folkets tecken Vattumannen är ett typiskt budskap eftersom Fredrik Reinfeldt anser att svenska folket är mentalt handikappat enligt sin olustiga programförklaring från 1993. 

Han har också sitt livs surdeg (Saturnus) just i sjätte huset för tjänstehjon och fiender. Denna onda Saturnus infekterar hans eget 3e-husintellekt - med den effekten att det är svenskarna han kallar mentalt störda, när det i själva verket är han själv som har en kognitiv och attitydmässigt mental störning.

(Vattumannen är händelsevis nationalhoroskopets soltecken.)

Det behöver inte påpekas att den hårda sanningssägaren Saturnus sedan 2009 tid trycker på Reinfeldts persona/Jungfruascendent och hans medvetna olycksplanet Mars i första huset (som där främst uttrycker sig som en intensivt privatistisk mentalitet och en vilja att härska genom att söndra/hårklyva - jfr Moderaternas nyspråk där orden är stulna från socialdemokratin men innehållet är ett helt annat).
 
Det aktiverade Lejonet som symbol för avkomma har redan noterats, och symboliken dubbleras genom att Solen (barn) på fredagskvällen är på ingång till exakt kontakt med statsministerns medfödda Måne för hem och privata angelägenheter i Vågens 20e grad. Det här årets Våg-Sol är inte lyckad eftersom disponenten Venus nu passerar genom sitt skadade läge i Skorpionen. 

Allt som allt tycks det vara upplagt för kriskommunikation (3e huset) angående en olycka (Mars) som rör egna avkomman (Solen/Lejonet).

Solen genom Vågen just nu, disponerad från hatiska Skorpionen av Venus och där även vettlösa Rahu och kommunikationsplaneten Merkurius f.n. befinner sig, sätter här fingret på Fredrik Reinfeldts ömmaste punkt i det egna horoskopet: hans eget psyke och de föreställningar som däri frodas. För den komplexa indiska tolkningen av denna nyckelplanet, se det här inlägget.



Tillägg

I en senare artikel i Expressen har tidpunkten ändrats från fredagkvällen till småtimmarna på lördagen. Nu är det Lejonet som stiger över Stockholm vilket istället anknyter till Fredrik Reinfeldts tolfte hus för skador och världsliga förluster.

Inga kommentarer: