Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 november 2011

One man in the name of love



Mannen i mitten av bilden har bara en uppgift. Att skänka tyngd åt förslaget att Juholts nyvalda högra hand Lars Engqvist - också han en hedersman - är född cirka 13.00 eller senare på dygnet.

Då skulle nämligen han och Bono dela sinnelagets Måne i Vågen och Engqvist utveckla perfekt synergi med Juholts genuina vilja till ett rättvist samhälle genom Venus starka härskarplacering i sitt hemmatecken Vågen. Något i Engqvists profil och sätt att le går igen hos Bono och får mig att tro den förra är född under dygnets andra hälft.



Men detta skulle å andra sidan göra socialdemokraten till en variant av Fredrik Reinfeldt: Solen i klaniska Kräftan och Månen i harmonisökande Vågen! (För Reinfeldt måste ändå sägas vara väldigt jämnmodig, för att inte säga entonig.)

Och statsministerns patologiska samhälls- och människosyn är ju nu uppenbar för alla att se i dess förfärande konsekvenser för gamla, sjuka och långtidsarbetslösa.

Här syns genast problemet med att inte ha födelsetimman. För det är själva klockslaget som avslöjar var det skurit sig i fallet Reinfeldt medan den här himmelen ännu håller alla dörrar öppna. Dessutom är den mycket starkare än Reinfeldts på det sättet att Tvillingarnas tecken är en toppkraft vad gäller tankeproduktion.

Jag tror Juholt vill ha Engqvist med sig för att hans Venus så väl harmonierar med Juholts energiska Mars i intellektets tecken. Engqvist talar om sitt bidrag i formen av lång erfarenhet. Visst, i just den här konstellationen har han ju åldermannen Saturnus i Tvillingarna och en äldre man med Saturnus i det ungdomligaste och ystraste av intellektstecknen har rimligtvis summerat ett och annat och vet nu hur slipstenen ska dras.

Eftersom frågan gäller om att rita upp nya riktlinjer för en god politik för Sverige är Engqvists Saturnus med Venus närmast perfekt, om man tänker efter. Prioriteringen av jobbfrågan är given för en Mars-Oxe, detta tecken gillar att jobba! 

*****

Jag har inte sagt mycket om Reinfeldts ålderdoms- och erfarenhetsplanet Saturnus tidigare just för att den är en sådan katastrof. Den står visserligen stark i sitt hemmatecken för ideologer (Vattumannen), men dess husplacering (given via känd tid) är sjätte huset för fiender. Och eftersom Sverige är ett Vattumanland, dvs ett säte för framtidens kollektiva eller gemensamma ideologi, befinner sig Reinfeldt i psykologiskt haveri med det som borde ha varit hans största tillgång!

Han hatar ju kollektivism via inte minst sin privatistiska Jungfruascendent (den senare missköter sig genom att Merkurius är så hysteriskt illa placerad på Reinfeldts himmel).

Värre är att hans Saturnus också attackerar tredje huset i Skorpionen vilket leder till just den typ av politik vi nu börjar fatta vidden av: Skorpionen och Vattumannen tillsammans tycks alltför ofta leda till en elak människotyp som behöver någon att mobba eller stöta ut. Således blir Sverige automatiskt ett mobbarland under ledning av en politiker som har de här psykologiska besvären.

Jag vet precis vad Reinfeldt känner för de som kommit i motvind: han ser ner på dem. I Reinfeldts bisarra värld är det inte samhällssystemet som har en roll, denna dumma man tror verkligen på den "amerikanska drömmen". Skulle vi ta allt från Reinfeldt och kasta honom i en gränd, skulle han aldrig klara en comeback på egna ben, inte utan mystiska storföretagares bidragspengar...

I det läget skulle han plötsligt fatta värdet av en arbetsmarknadspolitik som inte minskar pengarna till arbetlösa och bara burar in dem i Fas 3-läger utan tvärtom satsar på människorna och inte på Kapitalet!

(Jag nådde själv en utmärkt ny karriär under (s)-regering via ett halvårs intensiv omskolning vid arbetslöshet trots högskoleutbildning. I den omänskliga Reinfeldst parodiska världsbild är det individens eget fel om jobben inte infinner sig. Hans ideologi är ett sjukt skämt som tyvärr drabbar många.)

Inget av statsministerhoroskopets föraktfulla drag finns på Juholts eller Engqvists himlar och därmed är den senare inte jämförbar med den tillfälliga statsministern, även om båda det viktiga Ljusen råkar stå i samma tecken. Engqvist är i stället en fighter - se Mars i Oxen i attack mot Merkurius i Lejonet.

Det här låsningen mellan två fixerade, envetna tecken kan urarta till egenmäktighet, dvs. maktkamp för egen del, men här fungerar det hypotetiska sinnelagets Måne i Vågen så fantastiskt snyggt att jag tror den håller sämre sidor stången. Månen i Vågen vilar i händerna på Venus vilken i sin tur befinner sig med sin planetära vän Saturnus i Tvillingarna.

Saturnus är sträng men rättvis och sen är det bara den hungriga gränsande till giriga Rahu i Tvillingarna kvar att förklara. Jo, visst har han haft en enastående karriär - men han lämnar nu ett viktigt uppdrag på SVT för att ideologin i honom är genuin. Och där hör man GOD Luft som verkar, till skillnad från Reinfeldts Måne i Vågen som bara suktar efter lyx för egen del och snålt fasar inför utgifter.

*****


I medierna om Juholt och Engqvist: SvD, AB, skräporganet har inte vett att visa vördnad för äldre visa människor och har i skrivande stund inget om Juholts utnämning. Bättre inget säga än att genera sig som Expressen, med rubriken "Han ska rädda Juholt" - den tidningens sossehat är parodiskt. Chefredaktören Mattsson, det tvekar jag inte att säga, är en fåfäng och inbilsk nolla. Hade jag vetat att man kunde bli någon i Sverige på så lösa grunder, hade jag kanske blivit politiker eller tidningsman. Nå, det får bli i nästa liv...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant axel Väduren – Vågen. Nu har vi trätt in i ett läge som tydligen uppstår endast var sextionde år: att Jupiter i Väduren och upphöjda Saturnus i Vågen visar varandra ömsesidig reception. Har hittat en sida om just detta. "Corrupt people will be punished/jailed and made helpless before Saturn leaves Libra." Citatet får mig att fundera över landets ledare. Dock är jag inte kapabel att tolka huruvida jag själv påverkas, men som du nämnt innan får väl vi med planeter i Vågen jobba på lite extra nu framöver. "Thula Rasi people (right in the middle of great challenges)" Thula Rasi är månen i Vågen om inte jag missminner mig...
http://knol.google.com/k/e-k-dhilip-kumar/saturn-transit-on-november-15-2011/6x7q12qyypma/51#

Mvh/R.C.

Seaward sa...

Tack för länken, basic men intressant. Obs, den indiska astrologen talar om ömsesidig aspekt (opposition eller Mars 90/Saturnus 270), inte ömsesidig reception. Domedagen låter ju rysligt. Undrar om också indiern drabbats av Maya 2012-hajpen...