Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 14 november 2011

Moderaterna är inte människor (???)

Jesus Alcala i Expressen är alldeles för mild i rösten - han tror resonerat förnuft kommunicerar till den del av det svenska folk som röstar på Moderaterna! 

Läs artikeln och bedöm själv. Den här bloggen har redan konstaterat att den främlingshatande migrationsministern Tobias Billström inte är riktigt klok. Och i sakfrågan - human vård till insjuknade papperslösa flyktingar - vad tror ni Moderaterna i regeringsposition vill? I Fredrik Reinfeldts kampskrift "Det sovande folket" unnar han inte ens sjunka och arbetslösa svenskar mer än fattigdom. Ett finger i luften riktat rakt åt sina hjärnspöken, sossarna. 

Så vad tror ni Fredrik Reinfeldt och hans anhang bryr sig om de mänskliga rättigheterna? Kräk når inte fram till den sublima tankens nivå, de är och förblir själviska instinktsdrivna komplex. 

T.o.m. högertidningen SvD har på ledarsida konstaterat (under hösten) att Moderaterna inte verkar tänka framåt - de hafsar ihop saker och efterhandsrationaliserar sedan! Precis som Reinfeldts soltecken (Kräftan) som rör sig baklänges mot framtiden, i det här fallet tydligen nostalgiskt förfalskande Moderaternas ruttna historia i fräcka men klantiga försök till omskrivningar.

Vad är det för felande människor som röstar på ett sånt parti? Är det första livet som människa månntro? Slussas valda djurriken över till människoriket i Sverige?

*****







Om något kan man konstatera att det var godtroget att i augusti 2011 tro att Billström bara var en nyttig idiot (i händerna på Reinfeldt). Tvärtom, de här två kan mycket väl sporra varandra att hålla den Moderata livslögnen om den friska och dugliga övermänniskan vid liv i tider när opinionen inte känns säker.

För märk väl: allt i Reinfeldts hjärna tycks riktat mot en ruggig fantasiprodukt han kallar för en sovande, mentalt handikappad människotyp - svensken! Detta liknar mer än något annat en före detta nazists tankar om sin nästa (på sin tid "juden") - om nu själavandringen är verklighet.

Och själavandringen är en realitet. Därför ska vi inte räkna med att dagens obildade unga nynazister är samma själar som levde i Tyskland för 50 år sedan. De som var nazister då har nu återfötts till något annat. Men lyssnar man noga hör man under ytan märkliga, märkliga tankegångar och attityder...

Själen tvättas inte ren så snabbt, det kan behövas flera liv innan man utrotar dåliga attityder inom sig själv. Och på denna enda punkt har Reinfeldt rätt: svenskarna är verkligen sovande som inte kunde förutse det som nu händer med mänsklighetens urartning i landet. I Tyskland på 1930-talet lämnade de intellektuella omedelbart landet när de fattade vad som var å färde. Hade inte (s) själva schabblat så oerhört hade ett misstroendevotum mot Regeringens mentala färdighet varit lämpligt nu efter Carema-skandalen. Men det får bli reparation av Sverige f.o.m. 2014 istället.

1 kommentar:

Anonym sa...

En sakfråga är objektivt alltid en sakfråga,men det går inte helt att bortse från populistisk pk varning med sänkning av själva sakfrågan, då den framförs av en man som bl.a dömts för bedrägeri till ett och ett halvt års fängelse. Bedrägeriet avser 1.6 miljoner. Pengar som var avsedda för ett biståndsprojekt i Sydamerika. Dessutom dömdes han för att ha använt liknande pengar till, i det här fallet 250.000 till bilköp till sin son. Försvarsadvokaten anförde som försvar att det bl.a. handlade om slarv. Förfalskade document, slarv? Slarvklausulen .., inte helt olikt den nuvarande politiska nomenklaturan, oavsett partitillhörighet. Guldsot, girightet.., you name it! Vill man bli betraktad som trovärdig, måste man själv leva upp till det!