Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 12 november 2011

Mitt i Caremaskandalen: kapitalist försvarar!

Newsmill försöker en otaktisk arbetsgivare inom den vinstmotiverade privata äldrevården stå upp och dämpa skadan av det oskick som pågår i branschen och som hela svenska folket nu fått upp ögonen för. Den här mannen kan inte vara särskilt intelligent. 

Låt oss granska horoskopet. Vi ska söka efter tecken på den vanligt förekommande sjukdom som kallas privat eller egoistiskt vinstintresse och ett definitivt brist på omdöme - det är för sent och tro man ska kunna rädda sin egen lukrativa verksamhet nu med en ihålig klyscha som rubriken "hinder för välfärdsföretag skulle hindra kvaliteten". ALLA VET att kvalitet alltid sjunker när vinstintresse kommer in i bilden! Hur dum kan denne Håkan Telenius vara? Så här pass:


I Skorpionens tecken dör slutligen egot som föddes i Väduren. Det som började som en intensiv och framåt krigare (Mars) som ville göra "skillnad", markera att han minsann var något annat än det som gått före (Vädurar är ofta generande omedvetna om sitt historiska sammanhang).

Äldrevårdsprofitören har en ytterst olustig kombination av viljan att hävda sig som snävsynt ego fast Solen avslöjar att livsuppdraget redan nått den punkten då det är dags att lägga ner egoismen! Tala om olyckligt livsöde! Resultatet blir att profitören tenderar att hamnar i underlägen, och där Solen signalerar avveckling, där förstår ännu inte det nyfödda barnet att klockan är slagen utan eldar på, vilket bara påskyndar döden (Skorpionen). Vi har ett fullt Eld- och Vattenkrig här, händelsevis till skada för alla gamla som den här vårdprofitören "tar ansvar för" i deras slutskede. 

Nå, men det nominellt fantastiska sinnelaget i harmonins Våg tillsammans med välviljans Jupiter då? Månen är ju efter ascendenten och dess härskare det viktigaste enskilda budskapet i ett horoskop? 

Tyvärr ramponeras den här Vågen som så ofta av att dess disponent redan klivit in i den intensifierade själviskhetens tecken Skorpionen. Om Jungfrun fått utstå mycket kritik för sitt självtjänande (fast detta helt enkelt är den inneboende naturen i den här symbolen) så har för lite sagts om Skorpionen annat än de vanliga attributen som "döden". 

Faktum är att det är Vädurens egoism som blev Jungfruns medvetna jakt på fördelar för sin egen del tar ände med förskräckelse: Syndens lön är döden. I Skorpionen skördar människan sin rättmätiga lön för att ha avskurit sig från sitt sammanhang för att bara odla sitt eget. 

Det är märkligt att zodiaken verkade vända vid halvtid (Vågens tecken) och hitta en vettig balans mellan egot och den andra, för att sedan falla ihop totala i nästa tecken. Men Vågen var alltjämt egoistisk, bara inte så uppenbart som vissa andra tecken. Nu måste det individbaserade perspektivet dö, så att själen kan lära sig se med fågelperspektiv på sig själv (själen är en fågel i många antika avbildningar)!

Det här horoskopets sinnelag i Vågen kollapsar på ett sätt som liknar moderatsekteristen Fredrik Reinfeldts Måne i samma tecken. Det läcker in Vatten i det här Luft-psyket och skapar en derangerad eller skadad förståelse av vad som är rättvisa och balans. Vågens herre har redan förirrat sig in i dödsskuggans dal Skorpionen och söker där tjäna pengar! (Venus = pengar)

Ja, stora pengar (Jupter) dessutom! Regionen Vågen/Skorpionen är en enda stor inflammerad zon av DISSOCIATION av självlögn och falska rationaliseringar för att dölja hungern efter privat rikedom och hycklande tala som om man var i branschen för att underlätta för de gamla: "Hinder för välfärdsföretag skulle hindra kvaliteten." Suck, detta trötta och falska argument som vi hört tusen gånger förr. Men det vet inte en omogen krigare i Väduren, som helt skiter i historia och därför upprepar alla misstag om igen.

*****

Jag är själv född under samma hämmande aspekt från Saturnus mot girighetens Rahu i privategoismens tecken Jungfrun och blir naturligtvis en smula brydd varför inte den här "nödbromsen" verkar ta i vårdprofitörens fall. Saturnus indikerar mer än någon annan planet den verkligt sura skulden själen har dragit på sig under ett eller flera liv och som av någon anledning nått förfallodatum med denna födelse, med detta horoskop. (Det går inte att se tidigare liv via horoskop, bara dra slutsatsen att dess sämsta sidor indikerar mindre väl utförda tidigare liv.)

Uppenbarligen är vårdprofitörens Saturnus inte effektiv i sitt bromsande men här kommer vi till ett stopp. Effektivitet kan enbart utläsas genom ett äkta horoskop. Att ta Månen som förstahus där födelsetiden är okänd räcker inte. Planeters inbördes styrka kräver de genuina tolv husen. Hos undertecknad står Saturnus som en pest i sjunde huset och har helt förstört kärlekslivet - trots att dess verksamma natur är neutral lutande mot god. Saturnus grundläggande natur som "illgärningsman" som förnekar individen allt gott har dock inte helt neutraliserats genom detta. 

Däremot har Saturnus maximal styrka att för det godas skull bromsa eller hindra felaktiga utvecklingar och till en sådan hör t.ex. Rahu i Jungfrun - hungern efter profit. 

Många av bloggens hårda ord om små och själviska ambitioner i livet är i själva verket bloggarens eget arbete med sin egen karma från tidigare liv. Jag räknar till inte mindre än tre mycket rika liv under de senaste tusen åren (och åtminstone ett i urfattigdom). I särskilt ett av de liven, var jag orättfärdigt rikt. I min hand hade jag nycklarna till handelsstaden Rabat i Marocko. Mer säger jag inte, den som förstår, den förstår. Det där livet i centrum på en stor handelskarussell med utposter ända upp i Europa har jag betalat av på i snart tusen år!

Ska man ändå försöka säga något om Saturnus styrka i vårdprofitörens Chandra lagna-horoskop, är det tredje huset ett av de onda dussthana-husen (3, 6, 8, 12). Men det är enligt indisk astrologi också ett upachaya-hus (3, 6, 10, 11), ett av de hus som förbättrar sig genom livet (om man lägger manken till). 

Vad betyder detta? Jo att Saturnus står i ett svagt hus "i den psykiska verkligheten" och inte representerar någon blockering som individen upplever. Hörnhusen ger mothugg men inte tredje. Innehåll i tredje huset har vid födelsen en lätt negativ missfärgning pga. den onda naturen men detta kan alltså med en viljeansträngning rättas till under livet. 

(Underförstått: indisk astrologi räknar med vissa synder som är så ingrodda att bara lidande och plåga är inbokade för detta liv - själen måste nu själv få känna av en viss typ av upplevelse och den vägen lära sig något som den inte förstod tidigare - hörnhusplaceringar som t.ex. undertecknads Saturnus är en sådan tydlig markering från ödets och det dåliga karmas Saturnus).

Det här betyder, som jag ser det, att vårdprofitören i den psykiska verkligheten ännu inte nått ödesgränsen. Men som synes av andra indikationer är han uppenbart på fel väg i detta liv. Men det är upp till honom själv att upptäcka vad Saturnus arbete för att stävja giriga Rahu i privatekonomiska Jungfrun egentligen handlar om.

Samtidigt kan man av horoskopet fråga sig om han skulle klara av någon hedervärdare idé än att tjäna pengar på gamla och svaga. Soltecknet i Skorpionen tyder dock på en daggärning som har med åldrande, korruption och död att göra. Skorpionens härskare i Väduren hetsar på för att påskynda slutet. Han har en aktiv "självmordsinstinkt" vare sig han förstår det eller inte. Han leker farligt, leker med det allra mest förbjudna: den gräns där människor slutar vara människor och bara blir en gemen skit, en gam, en asätare.


Tillägg. Betrakta också Saturnus tidigt i Eld-Skytten nära pengarnas Venus i slutet av Skorpionen som ännu ett Eld/Vatten-krig. Denna Venus (basen för psyket) är så störd och turbulent att det saknas ord för det!


Medierna om vårdskandalen i privaterseringsgalna regeringen Reinfeldts knäckta Sverige: DN, SvD, Expr
Håkan Juholts förslag till förändring: Expr

Inga kommentarer: