Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 13 november 2011

Mer om onda kapitalister

Aftonbladet påminner om Skandia-härvan där höga chefer lyxrenoverade åt sig själva eller sina barn. Ola Ramstedt åkte i finkan 1½ år och nu vill förstås inte nya vd:n för Skandias fastighetsförvaltarbolag säga ett knyst om en viss lyxfastighet i Stockholm som på nytt kommit i blickfånget genom Nordeas häpnadsväckande svinerier.

Att Diligentias vd bara kniper igen på AB:s frågor för mig övertygad om att vi har exakt samma giriga fullmåne här som i fallet med den fd Tele2-direktören som vägrade lämna ut loggfilerna på piratnerladdande ohederliga svenskar - Tele2 tjänar ju pengar på maximal trafik och vad bryr sig de som underdånligt kryper inför den heliga penningen om moral eller ens mänsklighet (se sjukvårdsskandalen med samma människotyp i bakgrunden).


En födelse senast cirka 13.00 skulle ge inte bara den fallna Månen i Skorpionen (glöm inte Månens koppling till girighet och boende, dvs. exempelvis fastighetsförvaltande bolag som Diligentia), utan också en avtagande fullmåne som starkt styrts av Satan själv. Solen har en medelstark konjunktion med den onda stjärnan Algol som för judarna betydde att man i alltför hög grad styrdes av jordiska begär. 

(Se också horoskopet för den krystat "vänsterradikala" - födelsen inträffade bara två dygn efter Anders Kupsu. I det ödet ingår inte vd-skap för ett fastighetsförvaltande bolag men väl fastighetsskötarsysslor under en period i livet. Och: individen gifte sig till ett privilegierat boende! Är det Oxen i ett horoskop som kan ge så primitiva tendenser - att gå spiktrakt mot där det doftar pengar och komfort och trygga förhållanden? Anm. Fastigheter symboliserar trygghet, moderns hägn, med mera.)

Att en födelse med det klena och misstänksamma psyket i Skorpionen skulle stämma bra i detta fall indikeras också av den omoraliska Mars i Väduren som angriper och inflammerar Månen så att den visar sin skorpioniska mörkläggningstendens inför yttre provokationer (Mars). 

Det är typiskt för den här aspekten att söka svälja Elden från oroshärden Väduren och som Kupsu gör, vägrar kommentera AB:s påpekande att företaget skänker försäkringstagarnas pengar till direktörerna.

En sådan chef ur det förgångna som AB nämner var Ola Ramstedt (de två övriga har så effektivt hållit sina födelsedata utom synhåll att jag inte hittar dem på näet).



En extremt sattivisk (medveten, snabbtänkt) natur, men tyvärr inte för det godas sak. Och problemet är lätt att se. Dels har vi redan ett visst varsel om själviskhet via Månen i profitsökande Jungfrun. 

Här minglar dessutom psyket med "lätta eller stora pengars" Jupiter, själv skadad i tecknet, och dels har vi en dålig ömsesidig opposition mellan handelsmannen Merkurius (Jungfruns härskare) och Skyttens framgångssökande Jupiter. Eld tvingas ihop med Jord och en korrumperad ande uppstår som tror att materiell jakt är det rätta. Svårt krig mellan Jord och Eld: egenmäktighet, eller som domen löd: bristande trohet mot huvudman.

Det är också nämnvärt att två onda attackerar Fiskarnas tecken och att samma illgärningsmän (Mars och Saturnus) också angriper varandra och därtill längsmed den problematiska Rahu/Ketu-axeln!

Svåra attacker mot Fiskarna (eller 12e huset när klockslaget är känt) skulle kunna tolkas som svåra nederlag för anseendet - det man bygger åt sig själv via tionde karriär- och ryktbarhetshuset.

Faktum är att jag nästan aldrig sett en så omoralisk och skadad Merkurius som den för Ola Ramstedt. Uppenbarligen ett typiskt exempal på den moraliska nivån bland chefer av igår och idag.

Inga kommentarer: