Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 21 november 2011

Mannen som inte ville fläcka ner sig




Han har gjort det igen, herr Blasé, hållit sig för god för att gå i närheten av sitt lands mindre lyckligt lottade medborgare (SvD). Men i hans hjärta vet han vad han gjort mot folket som förväntade sig en bra karl, en sann ledare. I Japan valde en gång härskaren harakiri för det Reinfeldt hunnit med på bara några år som undflyende, som självrättfärdig, som cyniker. Som dåligt föredöme för alla, skolbarn som vuxna.

Se även: Mörke Reinfelt i offerhusets våld - i det här hälvårsgamla inlägget, just som GöteborgsPosten avslöjat att Reinfeldt sysslat med falska minspel om sjukvårdsreformens förfärande effekter för många (han visste hela tiden!), noterade jag hur eländets horoskop avslöjar en klar rädsla att involvera sig i något som luktar förlust av pengar eller förlust av den egna komforten. En horribel människa - men tyvärr representativ för en utbredd typ av svensk medborgare idag.


*****


PS. Den "obefläckade" Fredrik hänför sig till den ofta neurotiskt renlighetsivrande Jungfruns tecken som steg över Stockholms östra horisont vid politikerns födelse. (Fredrik prövade att dammsuga sig in i folkets hjärtan !!)

Problemet är att puritanska Jungfruns planetära härskare Merkurius ligger i "förlustens sektor", eller "mörkläggningens sektor". Ja, Venus/pengar ligger också i mörklagda huset - vem har köpt honom och hans parti?

Merkurius är också användningsvägarnas indikator och symboliken visade sig först som en varning att Reinfeldt nått gränsen för vad en mäniska får göra i sitt liv genom att han födde en son med andningsproblem (allergier).

(Symboliken betyder: "Se här hur det kommer att bli om du ämnar pressa livet ur andra med hjärtlös politik.")

Men politikern förstod inte signalerna från livet fast hans synd (upparbetad redan i tidigare liv) var så stor att varningen landade t.o.m. innanför hemmets låsta dörrar.

Och nu står han där, upp över öronen i synd fyllt sitt kallsinne inför dem i landet som behöver en god fadersgestalt. Allt förtroendekapital för moderat politik och sig själv som människa förverkat. Sverige har nyligen fattat vidden av var vi hamnade, moraliskt, med några år av en ny sorts simpel borgare i maktställning.

Inga kommentarer: