Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 29 november 2011

Knapptryckarledaren, en avklädd kejsare

Bokus.com uppger tacknämligt boken Knapptryckarkompaniets födelsedag till skillnad från AdLibris som nöjer sig med år och månad.

Det tog visserligen till den 28 november tills innehållet blev förstasidenyheter men den 22 november ger Fredrik Reinfeldts födelsedag en så allvarlig kanonad att det inte är någon tvekan om att detta är Guds vrede sänd från himmelen. Författarinnan är i det här läget bara instrument för en högre planläggning.

Klicka för ökad läsbarhet

Det finns inget nytt här som inte redan avhandlats i både ett och två inlägg. Många av oss har en dryg översittare inom oss (ofta ett sårat litet barn som söker hämnd och revansch ett helt liv) I Reinfeldts fall dyker tyvärr den sociala mobbaren eller utstötaren upp i Vattumannens attack mot Reinfeldts skorpionisk-hatiska tredje intellektshus. 

Det är samma kombination av fiendens sjätte hus och intellektets tredje som bildar den bluddriga zon mellan instinkt och intellekt vilken förklarar varför mannen inte kan skilja på sanning och lögn. Otrevligare är att bin Ladin och många andra ytterst odemokratiska individer har hittats med svåra fall av den här typen av dissociation eller kallsinnig distansering från verkligheten om vad man själv sysslar med.

Men nu var som sagt klockan slagen, och återigen är det den flyktiga Månen som agerar sekundvisare på Ödets klockverk. Boken var aviserad till exakt samma dag Månen passerade Reinfeldts egen Jungfruascendent vilket återspeglas i diskussionen om hans Person (ascendent) hur mycket författarinnan håller masken och kallar det en debattbok om Sveriges eventuellt urholkade demokrati.

Midnatt dagen för bokens födelse (vilket är det klockslag som man legitimt kan använda här) stiger passande nog Lejonets tecken i öster, ledarens tecken, eller ska vi säga "führerns"? Reinfeldts Lejon är nog det värst tilltygade jag sett med envåldshärskaren Saturnus, inte bara i sagda mentala störning utan också i direkt kontroll av harmonis Venus, en Venus som krävs för bra samarbete med andra.

Här är det - som nu alla hört via det förskräckliga citat från Reinfeldt som valsar runt i pressen - inte fråga om en grupp som samarbetar utan i grund och botten en vanvettig man som tror han är den enda person allt rör sig. Jag har tyvärr noterat andra människor födda med snarlika horoskop som har samma tunna kontakt med social interaktion...

Som synes har bokens Lejonascendent förmågan att kasta ljus över det som är hemligheter i Reinfeldts horoskop: det rättrådiga lejonet basunerar så att säga ut allt det som är Reinfeldts mest hemliga sektor: hans diktatoriskt anspända förhållande till Venus - pengar eller samarbete mellan människor - för övrigt en aspekt som också förklarar hans genuina hat mot sjuka och arbetslösa.

Jag vill ännu en gång föreslå en tanke som jag torgförde vid Utøya-massakern, i samband med Norges horoskop: medfödda problem i Reinfeldts horoskop (eller Norges horoskop) kastar sina blickar mot himmelen därovan, och väntar på en passande stjärnbild för ett "psykologiskt självmord" (eller en inrikes olycka). 

Eller, med andra ord, Reinfeldts diktator och lieman Saturnus VET i fiendens sjätte hus när hans mentalitet kommer att explodera i ansiktet på honom själv. Det händer var gång något viktigt utspelar sig i hans tredje skorpioniska intellektssektor, för övrigt också huset för medier och bokpublicering! Saturnus ogillar det tredje publiceringshuset (och det är också därför han är en så pass ynklig retoriker, vilket alla ser varje gång Håkan Juholt ställer sig i talarstolen).

Boken Knapptryckarkompaniet avslöjar att regeringen under Reinfeldts ledning blivit som även propagandaministern Schlingmann arbetat för - ett personligt tillhåll för Moderaterna varifrån de kunnat utöva mediepåverkan för sin egen partiideologi. Detta är långtifrån regeringens uppgift som en del av en hel riksdag! Vi hade en ny smyg-Hitler på gång här eller ett parti lett av en ledare som helt enkelt inte vet vad demokrati är. Men så såg denna timliga bok dagens ljus, just under den himmel som "triggar" Reinfeldts inre diktators värsta mardrömmar.

För vilken bättre tid för bubblan att spricka än hösten 2011? (En höst för vilken jag spått regeringens utifrån statsministerns personliga kinesiska omen - men Ödet har en förmåga att visa sig på otippade sätt). Hösten då plötsligt en hel hoper planeter konstellerade sig i Skorpionen och skorpionhärskaren Mars samtidigt attackerade sitt eget tecken (en f.d. moderat visar hur illa partikulturen luktar). 

De demoniska månnoderna som fyller varelser med ambition och sedan efter ett halvt varv halshugger den övermaga ambitionen, är involverade här. Notera att noderna, ständigt backande genom zodiaken, ännu inte nått sin "omvända konjunktion" med Reinfeldts födelsenoder. Dem som vill kan räkna ut när detta händer och gissa att hans personliga kris med det tryckta ordet eller kommunikationen når sin kulmen. Juholt har redan utstått drevets stålbad, vad har Reinfeldt ännu framför sig?

*****

Västerlandet har missuppfattat astrologin. Den är inte till för att göda ett redan vanartigt ego. Den korrekta läsningen av planeterna visar att människosläktet på det hela taget är fallet, uselt och själviskt. Ett födelsehoroskop är en läkares diagnos över exakt hur korrumperad en reinkarnerad själ är. Sedan är det upp till människan att söka bli lite bättre under detta liv. 

Följetången kommer att fortsätta och många flera liv väntar för den som inte mäktade vända sin dåliga trend helt. Män som Reinfeldt, är möjligen på väg ner i Mörkret, men som jag spekulerade i inlägget Fascistiska förebilder? skulle Reinfeldts nuvarande insatser för hela folket (obefintliga) faktiskt ändå vara ett steg framåt, om han i sitt föregående liv varit en föraktfull hatare av den lilla människor som Benito Mussolini var.

*****

I medierna just nu:

SvD har redan eliminerat nyheten från sin förstasida, fastän morgonradion P1:s heta ämne.



Inga kommentarer: