Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 1 november 2011

Kattis och rötan i huset

Ibland blir jag förundrad över Chandra lagna-metoden där Månen hoppar in för ett okänt ascendenttecken. Resultaten kan se så övertygande ut!

Som här med Kattis Ahlström som jag på något sätt förknippat med välgörenhetsgalor mer än något annat. Förmodligen är det inte alls majoriteten av hennes jobb men när jag ser horoskopets tunga (baktunga) bas i pengarnas tecken Oxen stämmer det på något vis.

Expressen berättar om en tvist mellan henne och en snickare och där versionerna helt går isär. Snickaren påstår att de boende försökt ett försäkringsbedrägeri genom att inte påtala de stora brister han hittade i huset, det var murket och vattenskadat. Alhström med sambo uppger inte sin version men bestrider snickarens stämning.

Och apropå pengar och murkna hus, se Kattis födelsedagshimmel:


Månen för det privata står där den står när man utnämner den till persona-planet. Men det planläggande sinnet i Vattumannen placerar alltid monetära och äganderättsliga Oxen i fjärde huset för inre lycka och kapitalvaror som t.ex. ett eget hem.

Men lyckan på hemmaplan är det si och så med att dömma av segt och tjurigt aggressiva Mars i Oxen. Dessutom har vi "rackaren" Algol här, ultraförstärkt av "zoomlinsen" Rahu, den giriga demonen. Det verkar som om huset är som ett svart hål, demoniskt klösande för att knyta pengar till sig.

Studerar man andra penninghuset ligger kontrollplaneten Saturnus här och greppar hårt mot fjärde huset. Den formalistiska Saturnus disponeras från Jupiter i Luft så att man kan tala om en dissociation eller en kluvenhet i kommunikationen i frågor om ekonomiska förhållanden.

Denna slippriga Saturnus i andra pengahuset är förstås också disponent till psyket i Luft så att hemmets planetära signifikator drabbas ännu en gång av den dubiösa och desinformativa glidningen mellan Luft och Vatten.

Så vem har rätt, snickaren eller kändisen?


*****

PS. Min salig far hade Satans huvud och Mars i exakt konjunktion. Han var också Sol-Oxe. Han tillbringade ständigt tid i tvister eller gräl med snickare och andra han ansåg bedrog honom finansiellt! Ett drag av paranoia, faktiskt. Enligt västerländsk zodiak var han född i Lufttecknet Tvillingarna, men han läste aldrig en bok och hade inget utom "skrytböcker" på bokfyllan - saker för syns skull. Hela hans liv var reducerat till en fråga om ekonomiska hänsyn. Han _kunde_ inte diskutera saker bortom deras monetära aspekt.

Det var ett av de tidiga fallen som fick mig att inse hur käpprätt felaktig den västerländska zodiaken är. Ser man en Oxe med en bok i handen (som inte handlar om bokföring), så beror det på att horoskopet öppnar i någon annan riktning.

En god vän, "västerländsk" Kräfta, är i själva verket tungt född under sideriska Tvillingarna (fyra planeter). Han läser som besatt och som en "dubbel" tvilling gärna 2-3 romaner på gång samtidigt! Full pott till den ursprungliga zodiaken igen.

Mona Sahlin med Satans huvud och Mars i exakt konjunktion (och Månen längre fram i tecknet) var själv den som fick problem med regeringens kontokort även om hon dubiöst nyligen lät meddela i en DN-intervju att hennes oskuld sedermera fastslagits! Jag tror att en illgärningsman med Satans huvud (Algol) kan indikera en ohälsosam materialism.


2 kommentarer:

 1. Katarina är säkerligen inte ensam ägare till huset. Hennes man får med en Chandra lagna en måne i Väduren i första. Solen står lustigt nog i Skorpionen samt att Saturnus i Fiskarna kastar strypande blickar mot Algol i andra huset... Luktar egenmäktighet här också med Mars i Stenbocken.
  Bara ett sidospår.

  Mvh/R.C.

  SvaraRadera
 2. Du gör förstås helt rätt som tar hänsyn till husets båda ägare.

  Vad som händer när planeter kastar aspekter mot Algol har jag inte kommit fram till än. Har faktiskt inte hittat logiken bakom varför vissa blir offer för Algols sattyg och vissa blir kanalen som utför det. (Kanske det inte går att avgöra...)

  Se senaste inläggen om Kim Kardashian och Fredrik Reinfeldt om planeters verksamma natur - inte heller denna metod säger något om fixstjärnorna som kanhända inte varit föremål för samma spekulation i Indien...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.