Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 11 november 2011

En präst om den svenska vårdskandalen

Västkustbaserade prästen och före detta (s)-politikern Per Axel Sahlberg skriver defaitistiskt på Newsmill att tåget redan gått för privatiseringen och att drömmar om en stat som garant för jämlik vård åt alla bara är nostalgi. (Se även AB.)

Att dagens kristna inte längre är roade av Jesussällskapets kommunistiska egendomsgemenskap är begripligt. Den ursprungliga kristendomen dog med det judiska kriget (66-70) som slutade i Jerusalems fall och diasporan.

Dagens kristendom är frukten av att läran - i åtskilligt förvanskad form - gjorde gemensam sak med romarriket (den judisk-kristna fienden!) och dukade under för denna världens herre, han som dinglar förblindande silverpenningar framför våra ögon och får oss att åter dansa runt guldkalven.

Så låt oss se på ett prästhoroskop där profittänkandet ses med gillande.


Kartan leder direkt tankarna till Svenska Arbetsgivarföreningens, hupp, Svenskt Näringslivs nuvarande vd, Urban Bäckström. Där noterade jag också hur en så hög luftnivå ändå till sist nyttjade till inget eftersom Solen lyste mot pengarnas tecken Oxen. Faktum är att de är födda samma dag!

Två  versioner av den 25 maj 1954 -
uppenbarligen helt skilda stigande tecken i öst


Lägg till detta att prästen har Venus (pengar) och Jupiter (stora och lätta rikedomar) i handelsmannens tecken Tvillingarna, och jag slår vad om att han har egna företagsintressen i det nya privatistiska Sverige! 

Man kan också tänka sig att den kristna anda som historiskt verkat på Sveriges västkust gått hand i hand med det faktum att Göteborg är en hamnstad med kraftigt in- och utflöde av varor. Den kristendom som dominerar här är också en luthersk variant som är kapitalistisk ut i fingerspetsarna, närapå lika motbjudande som Calvinismen som menade att materiellt framgångsrika människor i sin flit men framför allt resulterande framgång avslöjade att Gud utvalt dem! 

I den här bisarra läran hör man Fredrik Reinfeldts magstarka åsikt att svenska folket är mentalt handikappat och ett land av soffliggande bidragstagare utan vilja till egen flit!

Inte konstigt att prästen, trots ett tydligt socialt patos i sin text (och fullständigt hopplöst sökta kattmetaforer som förstörde delar av texten) till sist ändå tagit parti för nasaren inom oss alla. [1]

Det är förstås Mars och giriga Rahu i förmerandets (Jupiters) tecken Skytten som allvarligt skadar Tvillingarna (handelsmannen) i det här horoskopet, så att Solen i Oxen tar sitt livsmål från en korrupt vilja till pengar. En präst som vandrar Mammons vägar, tänka sig. Ibland kommer en tid då en människa måste avgöra sig vem hon tänker tjäna. Sahlberg har tydligen bestämt sig. Det är därför han inte längre i första rummet betecknar sig som socialdemokrat.

*****

Anmärkningar. 

Horoskopet är lustigt. Här finns också så mycket gott! Den upphöjda Saturnus ser lysande ut, sporrad av välvilliga Jupiter. Men åter menar jag att det är Mars/Rahu som subtila derangerar Tvillingarna (och Jupiter är därtill i detriment/skadad i Tvillingarna). Den välsignelse Jupiter sänder Saturnus, upphöjd i Vågen, resulterar därför i en något märklig variant på salomonisk rättrådighet.

Solen i Oxens tionde grad ligger alltjämt inom räckhåll för den onda fixstjärnan Algol - Satans huvud som de gamla judarna kallade den. Stjärnan är lite oförutsägbar, tycks det mig. I exakt opposition till den mörka Skorpion-Solen fick den t.ex. ett enda (s)-märkt kommunalråd att stiga fram under Juholt-drevet och kräva partiledarens avgång. Det var definitivt Satan som flög in i den mannen! 

*****

Jämför Göran Skyttes starkt idédrivna horoskop - en annan filur som blev kristen och nu älskar privata vinster mer än någonsin - helt i strid med mästaren Jesus och modersamfundet ebioniternas ideologi. Ebionim = de frivilligt fattiga, världens första kommunistiska experiment - och det fungerade!

________
1. Jag tar i ordet "nasare" med tång för det uttrycker förstås ren och skär antisemitism! Uttrycket på gårdfarihandlaren går tillbaka till tanken om den vandrande juden utan eget land - "Guds straff" för att han inte accepterade "Guds son". Den självrättfärdiga européerna tvådde sina händer genom att låta judarna sköta ränta på pengar, eller att profitera på den smutsiga penningen så att de inte själva skulle befläcka sin kristna dygd. Den västerländska historien består just inte av annat än slikt hyckleri.

Se också inlägget om svensken som schackrare (heb: shaqar).




Inga kommentarer: