Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 7 november 2011

Eldsjälar och ringare sorter

Att det sekulära Sverige helt tappat greppet om sin framtid pga. sin andliga beröringsskräck, det står allt klarare. DN skriver om den till Malmö inflyttade judiska läraren som häpnar över antisemitismen i samma stad som Moderata migrationsministern och främlingshataren Billström i lugn och ro bedriver omoraliska lägenhetsaffärer i syfte att berika sig extra på sin politiska karriär.

Det är intressant att se på horoskopet för en av dessa till landet inflyttade som Billström tidigare förklarat vara en källa till problem - ett korkat uttalande av en politiker vars uppgift det nu inte är att sitta och recensera livets skeenden utan att skapa förutsättningar för ett höjt tanketak hos medborgarna så att sociala grupp- och klassmotsättningar kan elimineras. 

Som vi vet är nu inte Moderaterna intresserade av just mycket annat än förfalska sin egen historia för att framstå som rätt i tiden. Och Svenskt Näringsliv, där vissa medlemmar under bisarr mörkläggning finansierar Moderaternas politik för att själva vinna på det, vill heller inte att svenskarna ska höja tanketaket. Det gjorde de klart i somras genom uttalandet att det inte "lönar sig" att ta högskolekurser i ämnet filosofi. 

Kärleken till vetandet är alltså inte önskvärd i ett Sverige där giriga bankdirektörer och rovkapitalister allt mer bryter sönder samhället alltmedan den i sanning sovande svensken (där har Reinfeldt rätt!) t.o.m. bejakar sin egen undergång i morgon - why worry? det verkar ju löna sig att jobba idag.

Den judiska rabbinen är i sanning en eldsjäl som står emot den antisemitiska urartningen i Malmö. Det är sorgligt att läsa hur muslimsk ungdom förfallit och blivit värre svin än t.o.m. svenskarna själva. Men man kan säga att de agerar ut det som redan finns fördolt i det här sekulära landets smutsiga byk, instängda i ett värdland som inte släpper dem utanför deras tilldelade getton. 

Det svenska folket, på ytan så attributslöst, är kapabelt till avgrundslåg själviskhet. Det noterade jag i ett av de viktigaste blogginläggen som identifierade den typiskt svenska jantelagen och upptäckte att den här ogenerösa mentaliteten var ett symptom på extrem andlig indifferens.

Där världslighet och materialism breder ut sig, där blir det mentala taket allt lägre - det vet Svenskt Näringsliv och de uppmuntrar uppenbarligen utvecklingen! Som Platon sade, låt aldrig krämare och politik gå till sängs med varandra - staten går åt helvete. Det är just vad som händer i Sverige nu.

Svenskarna är så själviska att de väljer Moderaterna för att i nästa steg hamna i den totala anarki privatismens politik leder mot. Det är inte utan att Alva Myrdal hade rätt en gång i tiden som föreslog att svenska hushåll skulle få ut barnbidrag i matvoror och inte pengar.

Vårt sätt att välja högerpolitik visar att vi verkligen inte är myndiga och mogna demokrati. Svensken är på sina håll så låg att han är beredd att blåsa sitt barn på en god uppväxt - se den växande barnfattigdom en stor del av svenskarna numera unnar landsmän som de aldrig behöver träffa annat än via något nyhetsinslag. Och då slår dövörat till på studs.

*****

Rabbinens horoskop är ett av de intressantare bloggen hittat på sistone. För om den ömsesidiga receptionen (två planeter på visit i den andres hus) kan ge komplexa och svårtydda effekter, vad då säga om nedanstående utvidgade variant? Man kan inte kalla det här mönstret ömsesidighet men kanske treenighet (fast det möjligen är olämpligt i samband med judendomen).
Det handlar i vilket fall om en oerhört upphettad "sensationalism" med Eld och Vatten intimt förbundna vid varandra via tecknens härskare:


Viktig här är den upphöjda religionens/filosofins Jupiter i Kräftan som förfogar över hela rabbinens livsyttring (Solen). Tyvärr är Solen indragen i en hatisk kampanj från Mars i utlänningens tecken Skytten. Hatets och krigets Mars i sin tur förfogar över den fallna Månen i hatets, dödens och syndens Skorpion. Vi har en mäktig uppgörelse just i gränsen mellan de tecken där den egoistiska gamla människan (Skorpionen) måste dö och den nya universalistiska Skytten, den för vilken hela världen är ett hem, ska födas.

Det är uppenbart att expansiva Jupiter i Kräftan kan läsas på två sätt: som en expansion av begreppet "mitt revir", som ett öppnande av den annars slutna och sekteristiska Kräftan. Men också som en intensifiering av klaniskheten och partiskheten i detta, frankt talat, räddhågsna och därför ibland också främlingsfientliga tecken.

När rabbinen bosätter sig i Malmö hamnar han rakt i det träsk som Sverige blivit efter att i århundraden ha ignorerat filosofi och sublima diskussioner om vad vi människor är för några. Allt som återstod i Sverige var en påver socialrealism som enbart tänker "demografiskt" eller översätter allt i pengar. Sverige som land har inte längre förmåga att lösa sina egna problem, landets kollektiva IQ börjar sjunka under det man kallar förståndshandikapp. Det är bara att studera den borgerliga regeringen för att inse den saken.

Billström har granskas tillräckligt tidigare, men bara några ord för att påvisa kontrasten mellan en eldsjäl som rabbinen och en sådan här mentalt retarderad människa som inte förstår problemens egentliga natur:


Först en tanke som slog mig om olycks- och krigsplaneten Mars två härskarlägen, Väduren och Skorpionen. Billström har den i det nyfödda och alltjämt egocentriska barnet Vädurens position. Egocentrismen ska så småningom dö, individuellt och kollektivt, och det sker som sagt i Skorpionen, så att den nya generösa Skyttmänniskan ska kunna födas, hon som färdas långväga och ändå är hemma med sig själv.

Den indiska astrologin låter intressant not Mars kasta en lång 210-gradersaspekt och just i detta fall blir det väldigt tydligt: den som etablera sitt ego med våld inviterar redan sin egen död (Skorpionen)! Eller annorlunda uttryckt: bara genom att födas som en människa har man redan aktiverat sin framtida död.

Vad vi kan lära oss av detta är därför att alla Tobias Billströms utfall paradoxalt nog kortsluter sig själva. I den mån han går på impuls kommer han inte att bidra med något varaktigt. I Babylon kallades Vädurens tecken för "Dagverkaren" - en kraftansträngning här och imorgon där. Världens anonyma byggare som aldrig får in sina namn i historieböckerna.

Nu är inte Billström verksam på det sättet, hans tyngdpunkt ligger istället på den träiga och lagiska Stenbocken. Sinnet (Månen) är legalistiskt, hans syn på pengar (Venus) är formalistiskt och fiffigt arrangerande (jfr hans pådrivande för att göra bostadsrätt av egna hyreshuset nere i Malmö), och hans syn på religion och filosofi (Jupiter) en ren katastrof.

Jupiter är nämligen fallen i Stenbocken och därför också den en formalistisk paragrafryttare som saknar genuin inlevelse i dessa frågor. Det avgörande problemet är att den fallna Jupiter disponerar över hans Skytt-Sol - en aktiv livsgärning som på något sätt involverar utlandet - men tyvärr en groteskt illa skött livsgärning eftersom den distorderande norra månnoden skapar en bisarr Sol-Skytt.

Att Jord och Eld blockerar varandra har sagts många gånger förr. I värsta fall får vi egenmäktiga paragrafryttare - precis sådana män som Billström som skickar ut människor ur landet utan den minsta förståelse av vad mänsklighet är. Det här horoskopet är så cyniskt och skadat att det faktiskt överträffar Fredrik Reinfeldts! Och något åt det hållet anar man när man hör Billströms papegojsvar till medierna. Stenbocken som innötta maner och klichéer, på den nivån ligger han. Bland alla regeringens inkompetenta personer är det här troligen den mest inkompetenta.

Och detta har svenskarna röstat på två val i rad. Jag tror den gode rabbinen likt Sisyfos förgäves. Gudarna är inte med svensken längre, för svensken ville inte se livets storhet. För dem är världen en charterbiljett hit eller dit på deras villkor. När någon utifrån kommer hit, då är det plötsligt bara problem!


Inga kommentarer: