Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 8 november 2011

Den sjukligt hatiske boxarens horoskop

Läs först SvD:s porträtt av i cancer bortgångne boxaren Joe Frazier och om hans livslånga hat mot ärkerivalen Ali. Titta sedan på den här kartan - ett perfekt exempel på vilka oerhörda urspårningar själar är kapabla till och hur Ödet tillhandahåller en lämplig tid även för dessa.




Att han dog i cancer bekräftar döttrarnas insisterande (AstroDatabank) på att pappans födelsedag var den 12 januari och inte det spridda den sjuttonde. För på den här himmelen har vi just ett psyke i Cancer (Kräftan) som är mer än andra benäget till rasism och irrationella och urspårade affekter. När Månen befinner sig hemma i härskarläge i Kräftan finns ingen herre att visa henne tillrätta när mångalenskapen griper in. Andra månplaceringar har alltid tecknets planetära härskare som sin disponent.

Måttlösheten i Fraziers medvetande bekräftar också min elaka skiss av Annika "Fallskärm" Falkengren. I näringslivet talar om man sina egna som fullblod, som en annan sort. Dessa ädla rasdjur är värda sina pengar. 

Den antika astrologin vet att de egentligen talar om patologiska själar, sjukt giriga och hetsiga varelser som ännu har långt kvar till folkflertalets mognad. Vi lever i upp-och-nedvända världen, vilket redan filosofen Platon insåg, där de mogna själarna inte faller för den banala makttrippen. I dessa, den västerländska civilisationens döende sista fas, söker dessa väsenden inte ens dölja sin sina kopplingar till Djävulen - han som fladdrar med tjocka sedelbuntar via sin underhuggare demonen Mammon. Ja dessa är en annan sort, men liknelsen vid fullblod är en skymf mot alla hästar.

Och det säger sig själv att idrotten också har sin beskärda del av dess drivna typer. Alla är inte födda med silversked i hand utan får börja att kämpa där de föll ur moderskötet. Underklassens underklass blir som bäst gladiatorer, och det är just här de måste börja som själar - därav så illa tilltygade stjärnkartor som Joe Fraziers. 

Jag vill föreslå att vi har ett exempel på det makthungriga och relativt ointelligenta storkorset i Mörkrets kvalitet här, samma som hos Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. Myter är de bra på, dessa mörkermänniskor. Frazier visar hur en mytoman som tappat vettet kunde låta: "Jag gav Ali hans Parkinson (skakningar)". Reinfeldt: "Moderaterna skapade det svenska välfärdssamhället." (- säger han alltmedan han bryter sönder det!)

*****

Visserligen är inte fjärde korsarmen Vattumannen ifylld på Fraziers himmel, men Saturnus, Vattumannens härskare, attackerar från Oxen (tillsammans med den onda Mars) sitt eget tecken, samtidigt som onda Mars attackerar andra änden på den tänkta oppositionen mellan Vattumannen och Lejonet. 

Vi har alltså mörker, idioti och ondska här, i kombination med Fallskärm Falkengrens måttlösa girighet - själen i Kräftan känns alltid hungrig och upplever ständigt att den måste samla nästa miljon - något kan ju hända. Med den giriga demonen Rahu på psyket/Månen går den här tendensen till överdrift och individen blir en nidbild av samlardjur, gnagare.

Joe Frazier har också en förfärande version av den sataniska axeln som påfallande ofta stryper en människas andliga insikter totalt. Det säger sig själv att denna ingår i det stora mörkrets kors. I boxarens version av satanisk hunger (två hungerbudskap i samma horoskop!) hittar vi Mars och Venus i opposition: förhöjd libido. Men också begränsaren Saturnus: libidos hämning - att inte nå full orgasm. Det var Ali som fick segerkickarna och Frazier Saturnus frustration.

Eftersom den ålderdomliga astrologin är så tydlig finns bara två förklaringar till varför vissa föds så här illa: att livet är fullständigt godtyckligt eller att reinkarnationen är sann - var och en får precis det öde de tjänat ihop till genom sina tidigare liv. 

Den förstnämnda förklaringen faller dock som den logiska självmotsägelse den är: livet kan inte vara meningslöst och slumpartat om astrologin verkligen är så här exakt och tycks skriva en undertext till livets föreställning vartefter skådespelets deltagare kommer och går. 

Återstår bara den världsbild dagens sekulära västerlänningar absolut inte vill höra på, eftersom det plötsligt innebär att de måste fråga sig om deras livsstil och politiska preferenser står i harmoni med den eviga morallagen som funnits med människan sedan där här arten tog form i Någons medvetande.

*****

Om Fraziers död även i DN


Inga kommentarer: