Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 28 november 2011

Dagens skämt
Någon "think tank" (gissar jag) med anarko-liberalt grumliga idéer har utnämnt soffliggaren Rick Falkvinge - han som kom på att man kunde göra politik av rätten att stjäla underhållning via nätet - till en av världens viktigaste tänkare! 

Humorn är enastående och påminner samtidigt hur lite Fredrik Reinfeldts opinionssiffor vid "mätningar" betyder något. Ju mer man lever genom mediernas vinklingar desto klenare ens verklighetskontakt.*****

För dem som inte längre hittar hans horoskop i raljant uttydning på bloggen kan meddelas att jag tar bort inläggen för de flesta som lämnar det officiella livet.

Men här är en ny tagning. Alla födda under de många månader då äganderättsprincipen Saturnus passserade den gycklare som jag mer och mer tror stjärnan Algol är (Satans huvud), skulle i teorin kunna ha ett oseriöst förhållande till Saturnus - makthvavare och frågor om ägandet.


Jag har sett mängder av människor som ger fingret åt alla de ämnen Oxen representerar bara för att sedan jaga materiella ting själva!

Falkvinges Saturnus ligger nu några grader från Algol, men i ett fall av kvinnlig prostitution (och kriminalitet) var både Venus (Afrodite) och Saturnus nästan gradexakt i linje med den hångrinande.

Jfr Falkvinges Saturnus som greppar mot Venus i 270-gradersaspekt medan Venus (försörjning) i sin tur är beroende av sin disponent, Saturnus, som attackarar henne! Så mycket för att ta inkomsterna från kulturarbetare (Venus, konstarterna) via gratis nerladdning. (Jo, jag vet att argumenten har varit mer invecklade än så; några få års skyddad upphovsrätt var väl ett annat galenpanneförslag från Piratpartiet som mer sorterade i jantelagshörnet än som vettig framtidsvision.)

En mycket märklig astrologisk influens denna Algol, och som jag ännu inte fått bukt med. Vem är förövare och vem offer? Det tycks variera vilt från fall till fall.

I så måtto världen går mot postkapitalism får Falkvinge förstås rätt, men jag tror inte mänskligheten är mogen att helt leva utan vinstbegär för egen del...


Lite Eld/Vatten-krig inritat eftersom hans slacker-psyke (Månen och Mars i världsliga förloraren Fiskarna) eldas på av disponenten Jupiter i starkt eldläge i Skytten. = Eldsjälstendenser eller någon form av hängivenhet således.


1 kommentar:

  1. Fruktansvärt underhållande att Falkvinge blir utnämnd till en "stor" tänkare (?) med tanke på att han knappt tänkt en originell tanke själv.

    En bättre titel hade varit stort ankare med tanke på hur han sänkte sitt parti och eftersom han är en stortankare...

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.