Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 9 november 2011

Carina Berg det allra svenskaste?

Carina Berg flyger runt och provbor i kända svenskars hem för fjärde säsongen och svenskarna älskar henne - eller sig själva? - för det (AB).

Jag minns den gången jag nyligen börjat med den korrekta zodiaken från österlandet och försökte tänka ut vilka som var de mest folkliga artisterna. Det var en försvarlig rad födslar i den sideriska Vattumannen som dök upp ur huvudet, perfekt synkade med Sverige som Vattumanland.

(Poängen är förstås att jag inte hade en aning om i förväg vilka sideriska tecken namnen som dök upp hade. Sannolikheten är inte stor att råka plocka rätt nämna flera gånger i rad och alla har just ett av tolv tecken.)

Vad ska man då säga om Carina Berg och den typiska svenska rollmasken av Våg? Se hur hon på graden exakt prickar in sin kommunikatör Merkurius på det svenska "vågigt" jämnmodiga utspelet. (Att det är misshandel och allt möjligt fanstyg i de svenska stugorna är en annan sak - här talar vi bara om den idealiserade självbild av harmoniska och jämlika individer som svenskarna lever genom).


Det är också väldigt träffsäkert att hon med spelat skämtlynne - apropå sin senaste psykologvända - säger att "det är bra att kolla av om man är galen eller inte". Som hennes horoskop (yttre kretsen) visar har hon den bedrövliga fallna Mars i Kräftan - signifikant överrepresenterad i gaytestet på bloggen (Berg är tydligen gaykramare av stora mått - enda tillfället då hon unnar sig lite champagnefylla). 

Denna undermedvetna (Vatten) neuros attackerar sedan Solen i den lättrubbade mentala jämviktens Våg där Solen anses fallen den med. (Därför Vågens intensiva behov av tvåsamhet.) Ja, Venus (tvåsamhet) är faktiskt fallen den också, i Jungfruns tecken (och den visade sig distinkt icke-gay i testet med 120 hbt-horoskop).

Solen - fallen
Venus - fallen
Mars - fallen
Jupiter - skadad

Som jag skrev om den tydliga jantelagen i nationalhoroskopet älskar svenskarna bara människor som är absolut harmlösa (i termer av livsåskådning). Folket är så uttryckslöst i sig så att Carina Berg måste vara den perfekta medelsvensken! Så mycket säger hon faktiskt själv i påståendet att hon bara behöver sminka av sig för att passera som vem som helst på gatan!

"Lyckobubblor"  förs på tal i artikeln, och själv med exakt samma sol- och månplacering kan jag bara instämma. Luftelementet är ett positivt element. När jag under några år mediterade dagligen, kom jag efter en tid i en fas där vad jag beskrev som kolsyrade lyckobubblor bara vällde ut ur hjärttrakten. Faktum är att jag också såg glorian av guld runt huvudet, men jag tyckte inte det var något märkvärdigt då. Femton år senare inser jag att detta var en tillfällig öppning av kundalinienergin - hela vägen upp till kronan!

Jag tror Carina Berg har nära till andlighet eftersom Luft är ett så lättviktigt element, och se bara hennes sinnelag (Månen) med lättsamma och vinnande Jupiter. Och det även fast Jupiter anses svag i Tvillingarna och tenderar att flyktigt hoppa omkring - kanske "bo hemma" hos andra tills fantasin driver iväg någon annanstans.

Månen och Jupiter är egentligen en väldigt andlig aspekt, men att småprata sig genom livet som tv-personlighet är förstås också ett uttryck för Jupiter som skänker framgång för allt den nuddar vid. Poängen är att jupiterianer är lättsamma. Det är inte svårt att älska dem.

Carina Berg placerar sitt sinnelag exakt vid nionde huset där svenska folket har sin värsta jantelagsmekanism i nionde huset - sitt allra största ointresse för andlighet och filosofi (som även yttrar sig som en omognad i kontakten med utlandet). Men jag förmodar att hennes lyckliga stjärna (Jupiter) neutraliserar den tillknäppta svenska Saturnus eftersom dessa två planeter är neutrala inför varandra.

Berg skulle faktiskt kunna sälja på svensken lite andlighet i dess mest utspädda form utan att riskera att utlösa den religionshatiska jantelagsmekanismen i nationalpsyket! Och det gör hon också i texten, nämner "lustiga ting" om universum både en och två gånger.

Blåa varelser är ofta avatarer, höga själar som stiger ner till de dödliga (likt Indras dotter i Strindbergs "Ett drömspel"). Man undrar just vad Carina Berg kommit för att hjälpa svenskarna med... Inte bara att smygtitta hur andra har det hemma väl? Svenska horoskopet har Venus - kärleken - fjärde huset för det privata och tillslutna hemmet, så det är fara värt att det var just så Berg köpte folkets kärlek. Vi är inte så märkvärdig, vi. En smygtitt in i någon annans vardagsrum och svensken tror han är i sjunde himmelen. 


Inga kommentarer: