Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 24 november 2011

Borg lovprisad men snart i förfall

Katrine Kielos (AB) sätter moderata finansminister Borgs utmärkelse som EU:s "bästa finansminister" i en välbehövlig kontext. Han är bara den som suttit mest still i båten direkt efter att ha tvingats snabbt avbryta sin grovt orättfärdiga högerpolitik som stal från de små och för att stärka lojalitetsbanden med de medelsmå. Alltmedan den enstaka processen ovanpå skrattar hela vägen till banken. Hupp! De ÄR ju banken - ägare eller ingifta svågrar med Kapital som sitt enda intresse.

Borgs horoskop är precis lika "underligt" som kollegan Fredrik Reinfeldts, men tyvärr saknas födelsetid (och jag är säker på att Borg knappast skulle lämna ut det, inte med samma mörkläggning på himlen som också rådde då moderatledaren föddes).




Att Borg drar till sig uppmärksamhet bland Europas politiker för sitt huvud - ring i örat och hårpiska - är således inte att undra på. Man kan t.o.m. ta det som ett tecken på att han är född ganska snart efter midnatt och därför är brännmärkt av Satan som ett av hans lydiga redskap. (Månen hinner under det här dygnet röra sig från Oxens 3e till 15e grad.)

Hans stöddiga Ox-psyke kans alltså vara rejält påverkad av Den One eller al-Ghul (demonen) som araberna kallade fixtjärnan Algol i Oxens tredje grad.

I ett trasigt horoskopfragment från de judiska Dödahavsrullarna har man hittat några rader som talar om någon född i "Oxens fot" och som kommer att utveckla en ond natur. Jag har tidigare hävdat att detta är ett historiskt unikt textfragment som visar att araberna övertog gamla judiska läror - i den medeltida judiska astrologin var namnet på stjärnan Rosh ha-Satan, Satans huvud.

Men ingen med huvudet rätt på plats kan missa det fullständigt osannolika att den indiska astrologin påstår att Månen är "upphöjd" i Oxens tredje grad! Gradtalen för upphöjelser och fall finns i en tabell på sidan om Planeters hemmatecken, men jag har aldrig nämnt den här detaljen i samband med Algol. Jag har varit osäker om meningen. 

Min nuvarande ståndpunkt är att det är Skorpionen, syndaren och döden, som anklagar Oxen och Månen/Modern för att hela världen rämnar i Dödens och Syndens tecken. Notera den oändliga rad av negativa Mån-Skorpioner bloggen hittat, och naturligtvis "faller" Månen mittemot Satans huvud, i Skorpionens tredje grad!

Vad detta totalt sett handlar om, är därför inte så svårt att förstå: Sent ska syndaren vakna! Den upphöjda Månen i Oxen symboliserar början på problemet. Här är Algol Pan (Fan) - naturens (och naturalismens) rådare. Här är ämnen som religion och filosofi helt likgiltiga ämnen - på tok för abstrakt! I den primitiva Oxen mumsas det hellre friskt på naturens håvor. Jorden som en oändlig skattkista att bara plocka från.

Ät nu, betala sen. 

Det är först ett halvt varv senare Sinnet är så allt igenom förgiftat av sin identifikation med denna världen, att Skorpionen överreagerar med dess välkända spydiga negativitet. Men den har sig själv att skylla. Fast då den började synda (kanske många liv tidigare) befann sig själen under Oxens inflytande, under Satans löftesrika visningar om lite mer i plånboken för egen del. (Oxen är också pengarnas tecken.) 

Oxen har nu "morfat" och blivit en nidbild (Skorpionen) av sitt forna jag. Därför har vi speciellt i det sataniska (sekulära) Sverige så många åldrande och bedagade kvinnor som är alkoholister. Det som en gång var den "upphöjda" Jordmodern i Oxen är nu en förgrämd och alkoholförgiftad föredetting, en fallen Måne. Skorpionens skämda Vatten representerar fermenterad dryck. Den urgamla astrologins värsta nidbilder stämmer exakt när man applicerar dem på fallna länder utan kultur, filosofi eller ryggrad- ett sådant land som Sverige kommit att bli, och, som när förfallet blev tydligt nog, antog ledaren Fredrik Reinfeldts ansikte (med bisittaren Anders Borg).

Där man inte möter Algol helt objektifierad som en vrångskalle, en hycklare eller en "djävulens advokat" som bara spelar roller utan att själv stå för något, måste samma natur antas ha korrumperat den egna naturen. Mörkret (Tamas guna) har nämligen ingen del i Godheten. Möjligen kan människor i Mörkret lära sig via imitation och så småningom förvärva en större portion av Ljuset (Sattva guna).

Det här är svårsmälta budskap för de livsöden som förefaller oskyldiga, som Kronprinsessan Victorias. Vad har hon gjort för att födas till kunglighet, i ett hov som horder av rent pack i medierna ständigt ger sig på som ylande vanvettingar? Hon kan med rätta uppleva Algol som objektifierade demoner.

Men hennes själs tidigare vandringar genom tid och rum är (här på jorden) hennes hemlighet. (I Himmelen är lägre själar transparenta inför högre själar - men de högre gör naturligtvis inget stort nummer av detta eftersom de vet att också de i sin tur är genomlysta från ännu högre ort.)

Men Victoria hade uppenbarligen karma (gärningar) att skörda i detta liv och det är typiskt att ätstörningarna så tydligt kan kopplas till hånfulla Satan som exakt står på rak linje med illgärningsmannen Mars i näringsintagets tecken. Det här förgiftar hela Oxen så att Prinsessans vackra kombination av Venus (jämvikt) och Jupiter (framgång) längre fram i Oxens tecken så att säga förgiftas genom skiten från Oxens tredje grad.


Väger man in nymånen som disponeras av Merkurius med onda Saturnus i ännu ett tecken och hus som mellan sig tecknar Vatten och Jord (lergröt), kan man förstå något om hur karma drabbar vissa psykosomatiskt eller rent kroppsligt. 

Fjärde huset (inre välmående) och sjätte huset för hälsa går här helt i det inomvärldsligas tecken och det är inte att förundras över att maken svävade i livsfara före organdonationen, att han var Prinsessans kroppstränare och så vidare, och så vidare. Allt låter sig perfekt fångas in i dessa rent fysiska budskap. 

Prinsessan är verkligen ett med det svenska folket. Hon har exakt samma Mars i Oxen som nationalhoroskopets för en böjelse mot Satans domän. Den Lede, som i sista akten sviker alla dem som trodde livet handla om att samla sina skatter på jorden. Anders Borg har redan avslöjat att han tröttnat på Gycklaren Algol i sitt blodomlopp för han har i intervju aviserat att åren är räknade som finansminister. Kanske kan en Sol i Skytten slita sig loss ur det onda maskineri han lånat sig till...

Men för närvarande torgförs Satanismen i Sverige främst av densamme Borg och pressens ekonomisidor. Vad det där köpta munlädret (och knappt det) Reinfeldt har för roll blir mer och mer otydligt. Men så länge han åtnjuter folkets förtroende till 60% eller t.o.m. mer, spelar det ingen roll, för statministern är bara speglingen av folkets egen medvetenhetsnivå. Och den är inte hög, det ser vi tydligt.

Så hur ska man se på en både intelligent och rolig ekonomijournalist som Katrine Kielos (äldre inlägg här)? Att hon ens deltar i ämnet, menar jag. Även hon kan ha Satan sjungande i venerna som få andra, född ett dygn som öppnade med Månen i Oxens andra grad - närmast exakt vid konjunktionen med Den Onde. 

Men det här året var tillståndet för den materialistiska roten till det onda värre än då Anders Borg föddes, för även giriga Rahu passerade Oxen! (Jfr Charlie Sheen som har samma roliga vimsighet som Kielos!) 

Gäller samma sak där som så ofta för Satans huvud - att den bara är en posör, en djävulens advokat som upptäckt att det finns pengar att hämta ur kritiken av pengar? Världen är komplex och jag tror man får räkna med en intressesammanblandning i alla dessa fall. 

Kielos skriver underbart och med udden mot den orättfärdiga högern, men jag undrar om hon skulle göra detsamma om hon, likt undertecknad nått åldern då det inte spelar någon roll vad man kan men där åldern triggar den diskriminerande arbetsmarknaden och som konsekvens hamnar med fas 3 flåsande henne i nacken? Hur många viker sig inte och följer pengarna när det kommer till kritan? Eller blir bedagade alkoholister sedan denna världens herre (Satan och hans språkrör) svikit dem?

Algol är ett högintressant men svårtydbart astrologiskt omen! Min spontana reaktion efter 54 inlägg med den här etiketten är att det verkar bäst att inte alls ha några planeter i Oxen... Men det kan vara en felaktig observation, färgad av att bloggen i så hög grad utgår från skandalnyheter och i synnerhet det senaste året ägnade stort intresse åt politikerhoroskop. 

Möjligen finns alla de "oskyldiga" utanför det här solkiga fältet, alla de som lider nu men syndade i ett tidigare liv - personer som vardagens små kronprinsessor och fystränare. 

Hela det svenska och distinkt nyreligiösa Friskis & Svettis-fenomenet tycks för övriga kunna summeras som Satans hångrin: "Svettas på mina små barn och bygg ni era kroppar. Men ni kommer ändå att förlora dem till sist, och då har jag svikit er dubbelt eftersom ni "glömde" odla de kvaliteter i livet som verkligen spelade någon roll!"



3 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå Kronprinsessparets kommande barn:

https://www.flashback.org/t1784496

1:a mars - ska bli spännande att följa!

Anonym sa...

Bara två dygn efter detta astrologiska avslöjande, kommer hovet (som hitintills varit helt förtegna om tidpunkten för nedkomsten) med en officiell kungörelse, att nedkomsten väntas till i början av mars:

http://www.kungahuset.se/pressrum/pressmeddelanden/2012pressmeddelanden/traditionochpraxisvidkungligfodsel.5.70e7de59130bc8da54e800018401.html

Spännande!

Anonym sa...

Din blogg står omnämnd, under Punkt 10, här:

https://www.flashback.org/t1796423

Kul! :)