Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 november 2011

Amanda Fondell - ung karriärkvinna

När en 15-årig sångerska i Idol tillskrivs "integritet" (Expr), då måste jag bara undersöka om det brådmogna har någon astrologisk signatur. 

Men det första jag reagerade på var ett foto av Amanda Fondell. Jag tyckte mig se "håret" Elisabet Höglund i tonåringen. Inte så att de är jättelika, men precis samma höga energi om det nu säger något.



Det kan helt enkelt vara vitaliteten i Eldelementet man ser hos båda, om inte mer:



Eftersom klockslaget är okänt för bägge får man vara nöjd med de allmänna överlappningarna: Fondell är en mäktig Sol/Jupiter-Skytt och det är snarare så att Elisabet Höglund återspeglar detta.

Å andra sidan är ju Elisabet "lejonmanen" Höglund äkta Sol-Lejon så frågan är vem som dominerar mest. Amanda Fondell har till sist troligen också hon båda Ljusen i Eld med Månen kvar i Väduren till tresnåret på eftermiddagen. Mendet kan förstås vara en Mån-Oxe, särskilt med tanke på det tecknets röstkvaliteter...

Jag måste säga att det är märkligt hur till och med bara halvdana "look-alike"-typer kan visa sig stämma så bra, astrologiskt. Det är obegripligt hur det mänskliga psyket fungerar som plockar upp sådana små signaler som det måste handla om, små ledtrådar i ansiktet som man sett någon gång förr och som visar sig leda till gemensamma zodiaktecken...

Jag vill åter upprepa att jag inte smusslar undan tio missar för varje träff jag publicerar! De gånger det verkligen "känns" som en koppling (som när jag såg Fondell och direkt tänkte Höglund) då brukar det vara någon markant astrologisk koppling.

Huruvida deras märkliga överlappningar i Jordelementet spelar in, törst jag inte svara på, men här är två tidiga Mars i Jord och båda har också varsin månnod i elementet.

Och för Fondells lillgamla stil eller "integritet" som tidningarna skriver (det låter bättre), så är det mer än troligt Stenbocken som bidrar med det. De här är gamla redan när de föds! Fondell har tre planeter i Stenbocken, disponerade från Saturnus som står i sitt andra härskartecken Vattumannen! Det är fyra av de sju klassiska planeterna under ålderdomens Saturnus!

Men viktigast är Solen med Jupiter. Rimligen är det här en skrämmande intelligent tjej som tydligen tänker vara nöjd med idollivet den här gången. ligger Månen i Oxen är det för att hon är en slug ung kvinna som vet var pengarna finns. Samma paradoxalt nog med Månen i Väduren eftersom Mars står kombinerad med Venus i imperiebyggarens Stenbock. Nej, nu ska vi inte vara alltför elaka. Solen och Jupiter visar att hon kommer att lyckas, vilken karriär hon än väljer.

Inga kommentarer: