Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 oktober 2011

Vassa taggar för den goda saken

När jag i april 2010 frågade om AB:s Martin Aagård kunde vara Sveriges ondaste journalist var det bara början på ett intresse för hur horoskop i den här yrkeskåren ser ut. Han var nog inte så ond ändå, det gemensamma är att pennan och svärdet är samma sak. Mars signifierar det kommunikativa tredje huset var den än står placerad. Journalister ska vara elaka eftersom sanningen är skoningslös och osminkad.

Att skribenten far fram som besatt mot religionens värld måste man förstå ur ett historiskt perspektiv. Vänstern börjar med ångmaskinerna och den pressade arbetarklassen. Det är orimligt att kräva att mer än ett fåtal tar sig i kragen och ser bortom det triviala faktum att överheten var bärare av t.ex. kristna värderingar som de vände till sin egen fördel. Luthers tvåregementeslära, att lyda den jordiska överheten och tillbe Gud hemma på kammaren var rent förödande. Den första kristendomen var en social kraft.

På 1800-talet visste inte en människa på jorden om att Jesus levde och verkade utifrån ett kommunistiskt skikt i judenheten. Ebioniterna ("De fattiga") var inte alls, som historiker trott, någon tidig kristen "fringe-rörelse" av extremt snitt. 

Ordet figurerar som självbeteckning redan i de förkristna Dödahavsrullarna och visar slutgiltigt att "Jesussällskapet", som historieförfalskningen så skickligt beskrivit mannen och hans anhängare för att isolera honom från den judiska miljön, uppenbarligen var en utväxt av denna ebionitiska idéström. Inom denna manades att inte samla sina skatter på jorden utan i himlen (i medvetandet) och Jesus förefaller ha varit ett troget språkrör för rörelsens världsbild och ideologi. Texterna har tyvärr grumlat detta en smula genom redaktionella ändringar och tillägg.

Med kristendomens förfallenhet när Marx träder fram och förklarar religionen för ett folkens opium måste en illa påläst arbetarklass vara förlåten sina på okunskap grundade attityder. Det viktiga är att deras jordiska handlingar var korrekta och här insåg jag längsmed vägen att socialismen faktiskt ligger närmare det ursprungliga kristna idealet än någonsin den högerprivatistiska ideologi som förstört västerlänningarna och i synnerhet det svenska folket som alltid varit lite väl bundet vid sin kamp mot landets klimat och således inte kommit längre än till zodiakens fjärde motiv: Kräftan - att snickra på sin stuga och inreda rummet. 

Nationalhoroskopet avslöjar den här bindningen vid det vardagliga, icke-tänkande, genom kärlekens Venus i fjärde huset för hus och heminredning. Och Venus är alltså nationens persona-indikator (ascendenthärskare)!

Så varför inte också ge Aagård en eloge för hans många bra krönikor i AB, t.ex. den senaste. Han säger inget nytt som inte redan hunnit gå tre varv i bloggosfären, men det viktiga är att han har en position i en dagstidning att säga det.


En positiv ingrediens är faktiskt ett patos: den ömsesidiga receptionen mellan Skorpionens och Skyttens härskare, Mars och Jupiter, förbinder Vatten och Eld med den sensationalistiska hetta det ger. Mycket användbart för t.ex. en tidning som Aftonhoran, som f.ö. svartlistat min blogg för dess berättigade kritik av tidningens skamliga drev mot den skickligaste retoriker partiet haft på länge i Juholt. Nå, inte värre än att man startar en ny blogg i samma ärende...

Den "elakhet" jag såg i Aagårds skriverier kanske också kan sökas på den här bloggen, vars upphovsman har samma Måne i Tvillingarna. Ett mycket skarpt och kritiskt tecken. Aagårds psyke är emellertid något i hästväg eftersom ilskans Mars direkt bestrålar det sinne för vilken Merkurius också är fundamentet eller disponenten. Här har vi nu inte bara ett Eld/Vatten-krig utan också ett Eld/Luft-krig !!! 

Det skulle vara den ingrodda subjektiviteten - Saturnus i egotecknet Väduren - som ibland leder till missriktning av denna i sig kampvilliga överenergi, men samtidigt är Sol och Måne i Luft tydliga tecken på en vilja att behärska den intellektuella domänen. Saturnus attack mot penningens Venus i makthavarens Stenbock är en intressant aspekt. Ibland blir den "pengakåthet", ibland en ideologiskt motiverad kamp mot dem som roffar åt sig. 

Uppenbarligen gör Solen nytta här, i dess niondehusplacering (samvetets hus). Enligt den fördjupade metod jag initierade med propagandaminister Schlingmanns horoskop, där heller inget klockslag var tillgängligt, betecknar Månen som inhoppare för den kroppsliga ascendenten att vi nu tittar på horoskopet ur "psykisk nivå", dvs själen står naken inför oss. 

Hur väl är det då inte att hitta en så alltigenom välmenande orientering som en Sol i nionde huset för högre insikt. T.o.m. den egocentriska Saturnus, Solens disponent, vänds till en verksam välgörare enligt det snåriga indiska resonemanget!

Vad beträffar det kritiska sinnelaget (Månen) i Tvillingarna är dess disponent Merkurius (intellektet) placerad i Vattumannen, ett tecken vars härskare som vi sett är en verksam välgörare. Detta färgar den i sig neutrala Merkurius. Den osynliga "psykiska" verkligheten låter alltså en starkt niondehusmänniska framträda, en ideolog (Vattumannen) som tänkt sig påverka människor via Merkurius, skriftställarens symbol. Låter inte det här märkvärdigt likt den jordiska kroppen Martin Aagård?

*****

Om AB själv har vassa taggar för den goda saken kan man verkligen betvivla efter att tidningen låtit Bloggportalen svartlista mitt namn och därmed mina båda ursprungliga bloggar. Det efter berättigad kritik mot Juholt-drevet. Tyvärr ligger det nog något i min framställning av ett högerorienterat chic-radikalt stockholmsgäng som inte alls är intresserade av att sätta tömmar på den helt urspårade marknadskapitalismen i Sverige och världen...

Inga kommentarer: