Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 oktober 2011

Varför neo-frenologin har fel

DN rapporterar att amerikanska forskare menar sig kunna utläsa autism ur ansiktsformen. Men som mångårig student av astrologins frenologiska komponent kan jag rapportera att forskaren fått det alldeles om bakfoten.

För trots bestickande likheter mellan de här båda ansiktena och de båda männens delvis överlappande horoskop, skulle väl ingen komma på tanken att kalla svensken för kall och hjärtlös i sin politik eller ens på avstånd besläktad med italienaren Mussolinis fascistoida dyrkan av den friska och dugliga människan?



Eller? Har historien gått ett fullt varv nu och vi är tillbaka vid rasbiologin? (Den blomstrade lika mycket i USA som i Sverige vid den tiden - bara som en tanke varför forskningsrönet kom just från USA.)

Om så, tycker jag att du DN-läsare ska kontakta din tidning och be dem häva den politiskt motiverade bannlysningen av den astro-psykologiska bloggen Sideriska siktet (till vilken denna är en klon). 

Jag menar, kan hyckleriet bli så mycket värre än att först stänga av en källa till information om Naturens djupa mekanismer med det suspekta maktordet "irrelevant" bara för att sedan själv publicera material av samma irrelevanta karaktär?

Under etiketten look-alike har bloggen Sideriska siktet fascinerats av 60-talet mer eller mindre förunderliga snarlikheter mellan människor och funderat över vad det är på respektive himmel som kan vara minsta gemensamma nämnare. 

HIMMELEN ÄR DEN "EPIGENETISKA" FAKTOR MATERIALISTEN GLÖMMER ATT TA I BERÄKNING. Antikens lärde hade skrattat åt en senare mänsklighet som faktiskt trodde de kunde lösa några problem genom att snäva in, maska av, och sänka blicken från Alltet. Deras gudshat blev också till deras dårskap. Få ställer ens rätt frågor längre.

"Look-alike"-fenomenet är inte alltid lika enkelt som i fallet Mussolini/Reinfeldt, där den svenske folkhälsoideologens psyke i Vågen (Månen) står på graden exakt med fascistens Persona i Vågen. 

(För övrigt samma persona som även Adolf Hitler föddes under, men det måstse genast inflikas att så obalanserade vågskålar som dessa är undantag snarare än regel.)




Se även: 3 Jungfrur - 3 mästare i sitt slag - ett multipelt fall av "look-alike" med astrologiska överlappningar som spontant dök upp ett dygn senare.

Inga kommentarer: